Foto inspiratie 3, zin in lente


Vlinders

Komende dagen wordt het superlekker weer. (Hmm volgens mij had ik dat in mijn vorige blog ook al vermeld!) Dan komt de natuur weer tot leven, let maar op! Dat je voor tropische vlinders niet ver weg hoeft te reizen, laat ik zien in deze foto's. Allemaal zijn ze gemaakt in Nederland, in deVlindertuin de kas in Zutphen.

Ook in Utrecht zit een prachtige botanische tuin waar je tropische bloemen en vlinders kunt fotograferen. Daarvoor moet je nog wel even wachten, vanaf 30 maart is de Vlinderkas in Zutphen weer open, vanaf begin maart kan je naar de botanische tuin in Utrecht. Deze foto's geven wel vast een voorproefje, om je enthousiast te maken voor het fotograferen! 

Je zal snel denken dat deze foto's met een macro-lens gemaakt zijn. Bij bloemen is dat prima, vlinders vliegen, zeker als het mooi weer is, snel weg als je dichtbij komt. Zelf vind ik het fijner werken om dat een telelens te gebruiken zodat ik ver weg toch dichtbij kan komen. Snap je? Ik sta op 1,5 meter afstand en zoem in zodat ik toch een close-up of bijna-macro uitsnede krijg! 

#fotoinspiratie #fotografietips #voorjaar #lente #vlindersfotograferen #botanischetuin #macrolens #telelens #papilliodardanus #passievlinder    #Heliconiuselpomene          

Papillio dardanus

Passievlinder

Heliconius melpomene


More