×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Imagine Me & You

Imagine Me & YouOnze eerste date vond plaats in een café. Het oorspronkelijke plan was dat we naar een - hoe kan het ook anders- hippe koffiebar zouden gaan, maar die bleek gesloten. Op café dus. "Wat wilt ge? Ik zal wel betalen" zei ze, maar dat zag ik niet zitten. Afgaand op mijn zenuwen had ik sowieso mijn toenmalige go-to brouwsel nodig. Vodka cola light. Een slordige acht euro waarvoor ik haar niet wilde laten opdraaien. "Nee nee, cava. Ik begin." zei ik en zij koos voor een wit wijntje. Een half glas in de date vroeg ze of ik het erg vond dat ze even naar de rokersruimte ging om een sigaretje op te steken. Ik was/ ben zelf geen roker maar vond haar al te leuk om een lijstje contra op te stellen en ging gewoon mee het rokerige hok in. Wat later kwamen er wat kerels met ons praten, niets vermoedend dat wij eigenlijk op date waren. Twee rondjes tafelvoetbal later druipten ze teneergeslagen af. Mijn date en ik waren toen al onverslaanbaar, zo bleek.


Date twee was een week later. "Zin om pizza's te maken bij mij?" had ik haar gestuurd. "Mijn huisgenoten zijn weg en dat lijkt me wel gezellig." Mijn huisgenoten waren inderdaad niet thuis daar ik hen daar vriendelijk om gevraagd had maar dat hoefde mijn date niet persé te weten. "Heel graag" antwoordde ze en ik naar de winkel om alle benodigdheden. Die avond maakten we lelijke pizza's met gezichtjes op. Veel groenten en nog meer kaas, geen vlees want zij was vegetarisch. De keuken lag er ontploft bij en wij maar meezingen met de soundtrack van Les Misérables. Een gedeelde guilty pleasure. Of hoe fantastisch een date kan uitdraaien. We aten en we praatten en toen fietste zij terug naar haar kot maar niet zonder nog een berichtje te sturen dat ze echt een leuke tijd had gehad. Ik plaatste de foto's van onze lelijke pizza's op Facebook en wachtte op haar reactie. We waren op dat punt gekomen dat elke uitvlucht om contact te hebben goed was. Ook stomme foto's van lelijke pizza's. Ze stelde me niet teleur en de derde date werd gepland.


Date drie was er een vreemde. Ze nam me mee naar een cantus van haar studentenclub. De holebi studentenclub van't stad. Tussen haar en mij hing er vannalles dat we nog niet hadden uitgesproken en ik zou haar vrienden gaan ontmoeten. Ik herinner me slechts flarden van die avond. De mensen waren leuk, cantussen is zwaar werk, ik moet dit meisje dringend kussen en zou ze morgen tijd hebben...
De geur van bier ook en enkele relationele intriges waar ik op dat moment het fijne nog niet van wist, tussen mensen die ik op dat moment amper kende.
"Denk je dat het iets zal worden tussen haar en mij?" Had ze achteraf blijkbaar aan haar beste vriendin gevraagd.
"Hmm ik weet het toch niet. Wel een knappe." Was het antwoord geweest. Al goed dat onze vierde date al vast stond.


Date vier vond plaats de dag na date drie en is er op het eerste zicht een uit de films. Een etentje, bezoek aan de bioscoop en een lift naar huis met haar vanachter op de fiets. "Je hebt nog nooit sushi gegeten? Daar moeten we verandering in brengen!" Dus nam ze me mee naar een sushi restaurant. Mijn lijf was nog danig onder de indruk van al het bier dat ik de avond ervoor naar binnen had gewerkt (Mijn eerste cantus-ervaring enzo) dus toen heb ik wel vrij veel betaald om dan uiteindelijk maar twee stukjes rauwe vis te eten, ja. "Ik ben geen zo'n grote eter" loog ik maar dat wist ze wel want zo zag ik er niet uit. Plus ze had me de week ervoor een hele pizza zien inhaleren. Ze was wel zo lief om er niet verder op in te gaan op dat moment zodat ik mijn "cool" kon bewaren.

Van de film die we daarna gezien hebben herinner ik me vrijwel niets meer. Iets met mensen en een situatie neem ik aan. Het grappige was dat we hadden afgesproken met drie van mijn vrienden. Niet mijn beste idee. Zoals verwacht maakte dat de situatie weer wat ongemakkelijk. We zaten letterlijk tussen hen in tijdens de film. Erg subtiel handjes houden was het niet, maar dat heeft ons niet tegengehouden.
"Zal ik je naar huis voeren met mijn fiets?" Stelde ik na de film voor toen het enkel nog haar en mij was.
"Oh ja dat zou heel lief zijn." glimlachtte ze. Achteraf ben ik te weten gekomen dat haar eigen fiets om de hoek stond maar dat vanachter bij mij zitten haar net iets leuker leek. Score.


Aangekomen bij het gebouw waar ze woonde stelde ze voor om me haar kot te tonen dat zes verdiepingen later slechts een zestal vierkante meter bleek te beslagen. "Ben je ook nog niet moe?" vroeg ze terwijl ze net als ik een geeuw onderdrukte. "Totaal niet eigenlijk." Dus gingen we samen staren naar Imagine Me & You (iconische lesbische rom-com film die we alletwee al twaalf en een halve keer hadden gezien) en chips knabbelen tegen de vaak. "Leer me eens wat woordjes West-Vlaams" zei ze plots. Dus ik leer haar enkele woorden van mijn dialect tot ik plots een geweldig idee krijg. "Weet je wat totten betekent?" vroeg ik haar. Dat wist ze niet. "Dan moet je het raden." zei ik maar dat leek haar toch maar niet te lukken. "Wil je een hint?" stelde ik voor en zij knikte "Ja graag."

"Oké ik weet een hint maar ik weet niet zeker of je die wel wilt." Even had ik me moedig gevoeld maar mijn onzekerheid was nooit veraf. "Ik denk toch dat je de hint gewoon moet geven." Ze klonkt overtuigd maar ik was ondertussen zowel doodmoe als extreem nerveus dus echt helder was ik niet meer aan het denken. Misschien las ik de signalen helemaal verkeerd ofzo. "Heb je misschien een idee van wat de hint zou kunnen zijn?" Op dat moment was mijn "cool" wel erg ver te zoeken. "Ik denk wel dat ik een vermoeden heb." beweerde ze en ik dacht wel dat ze inderdaad wist wat de hint zou zijn. "Oké. En ervan uitgaand dat je vermoeden klopt, wil je dan nog steeds dat ik je de hint geef?" Ik wilde echt wel heel zeker zijn. "Ja." klonk het beslist.

Al vijf jaar en twee maanden is het elke achtste van de maand feest.
Die donderdag in maart 2012 deed ik het beste dat ik ooit zal doen.

'Totten' betekent 'kussen' en dat vergeet ze nooit meer.
Ingeborgenzwerm
Wat een goede blog, graag gelezen.
09-05-2017 07:02
09-05-2017 07:02 • Reageer