×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Gezond zijn

Gezond zijn


Ik ben jaren bezig geweest met mijn lichaam. Ik was van kind af aan al veel te zwaar, maar ook veel te dik. Het was een strijd, die ik bleef houden. Een jaar voor ik 30 werd, ging mijn gezondheid achteruit. Er waren momenten dat ik niet meer goed kon functioneren, omdat mijn gewicht me in de weg zat. Lang staan ging niet meer, ik kreeg rugklachten en een strandwandeling lukte me niet meer. Het was tijd voor verandering.

Ik besloot dat ik op mijn 30e verjaardag 30 kilo kwijt wilde zijn. Daar had ik 18 maanden de tijd voor. Deze keer was ik (voor de zoveelste keer) klaar voor de strijd. Maar ik ging het gevecht aan! Stap voor stap, elke kilo was er weer één.
Het ging redelijk soepel met soms een pauze van een aantal weken tussendoor. Op mijn verjaardag was ik ruim 35 kilo kwijt! Voor het eerst in mijn leven was ik weer eens tevreden over mijn lijf, ik was in een rustig tempo afgevallen, zonder crash dieet en zonder heel veel frustratie!


Uiteindelijk ben ik doorgegaan tot 44 kilo. Ergens was ik heel blij, maar tegelijkertijd ook onzeker. Want ik was niet dik meer, maar voor mijn gevoel was er ook een muurtje weggevallen. Eén waar ik me onzichtbaar kon maken, verschuilen achter een muur van vet. Ik ging tijdens het winkelen nog steeds naar de grote maten afdeling, ik durfde nog steeds geen korte broek aan of een bikini aan. Dat had tijd nodig.

Die tijd gaf ik mijzelf, ik heb geprobeerd dat gewicht vast te houden, maar dat lukte niet goed. Toen ik het los liet, kwam ik wel wat aan. En ik kwam op een gewicht dat goed te handhaven was. Waar ik me gelukkig bij voelde en tevreden over was. Nog meer tevreden was ik over mijn figuur! Ik voelde me zekerder worden, durfde weer een spijkerbroek aan en kon ik eens truitjes gaan kopen die niet per definitie over mijn billen hoefden te vallen.

Nu is het alweer een paar jaar later, een zwangerschap verder en nog meer gevechten verder. De maat is vol, na mijn zwangerschap is er teveel gewicht blijven hangen! Ik kwam aan, viel weer wat af. Kwam nog meer aan en viel niet veel meer af. Nu ga ik de strijd weer aan! Gezondheid voor alles!! Daarom ga ik er weer voor. Deze keer geen 44 kilo, 15 kilo in totaal is voldoende. Met nu nog 8 te gaan!

Gewicht is maar een nummer, het gaat erom dat ik goed in mijn vel kom te zitten!Candy
Heel veel succes
22-03-2017 17:04
22-03-2017 17:04 • 1 reactie • Reageer
Caramba30
Dank je wel!
22-03-2017 20:00
22-03-2017 20:00 • Reageer
GeGe
Super gedaan ben wel benieuwd wat voor dieet jij volgt
22-03-2017 14:58
22-03-2017 14:58 • 1 reactie • Reageer
Caramba30
Ik volg geen specifiek dieet. Ik probeer vooral niet meer te snoepen, genoeg groenten en fruit te eten. En ik kijk uit met sausjes en dingen uit pakjes en potjes. Brood en pasta/rijst eet ik wel, maar meer beperkt. En vooral af en toe ook wat lekkers ;-)
22-03-2017 15:04
22-03-2017 15:04 • Reageer