×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Blog 1: ASS/eetstoornis

Blog 1: ASS/eetstoornis


Oke, daar gaan we dan, Blog 1.. 

Dit vindt ik altijd zo moeilijk he. Om te beginnen. Dan heb je zoveel dingen in je hoofd en dan komt het er maar niet uit. Vast heel herkenbaar. Maar goed, There we go.

Het is dus vorig jaar dat ik de diagnose ASS kreeg oftewel autisme. 

Nou zal misschien je vraag wel zijn maar waarom heb je die test gedaan? Dat heb ik gedaan omdat ik nu ongeveer 3 jaar lijdt aan een eetstoornis; anorexia/boulimia. Dit beïnvloed dus al een tijdje mijn leven.

Na 3 jaar van alles gebrobeerd te hebben wilde ik een test doen of er iets anders achter zat dan alleen maar negatieve herinneringen, onzekerheid en andere lariekoek. Ik wilde weten waar het door kwam. ASS kreeg ik te horen. Als je 19 jaar oud bent zit je daar niet echt op te wachten.  

Nadat ik de test kreeg was ik totaal flabberkastet ik wist niet wat me overkwam, autisme? ik? tja.. dus wel ja. Ik had het totaal niet verwacht. Logisch ook want ik wist helemaal niet wat ASS in hield. Ik had een heel ander beeld over deze stoornis dan dat ik nu (na ongeveer 2/3 maand) heb. Na uren gepraat te hebben met een pschycholoog heb ik me er maar bij neergelegd en aanvaard ik nu min of meer mijn diagnose, maar ik ben er nog niet. 

Mijn psycholoog zegt als ik mijn diagnose ASS totaal aanvaardt  (er zitten nogal een paar obstakels in het spel) gaat mijn eetstoornis over omdat ik controle opzoek. 


Ik ben benieuwd..

Vinception
Heftige blog! Heel veel sterkte met de weg die je nog te gaan hebt!
01-04-2017 11:33
01-04-2017 11:33 • Reageer
MarijkeToscana
hm... je diagnose aanvaarden betekent eigenlijk dat je jezelf aanvaardt, met al je eigenschappen, zonder te denken dat je het misschien fout doet of anders zou moeten zijn/je gedragen.
01-04-2017 08:32
01-04-2017 08:32 • Reageer