×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Bewustzijn....... begrijp de signalen van je lijf

Bewustzijn....... begrijp de signalen van je lijf


De mensen die mijn blog over de gezondheidsreset hebben gelezen weten dat ik inmiddels begonnen ben met deze kuur. 

Ik ben nu zelf anderhalf jaar bewust bezig met het helpen en begeleiden van andere mensen op het gebied van gezondheid en welzijn. Maar nog steeds merk ik dat ik weer nieuwe dingen ontdek aan mijn eigen lijf. 

Als je dingen gaat lezen over het menselijk lichaam, ga je ook bewuster op bepaalde dingen letten en daardoor vallen dingen op. Steeds beter luister ik naar mijn lichaam en het helpt mij om signalen op te pikken die er voor zorgen dat ik niet ziek word. 

Je lijf is een bijzonder systeem, een complete fabriek. Een prachtig wonder van de natuur die, als je er goed over nadenkt, dingen regelt waar je je helemaal niet bewust van bent. En maar goed ook, want stel dat je de heel dag moest nadenken om te ademen, je eigen hart continue moest laten kloppen, regelmatig met je ogen zou moeten knipperen, er ook nog aan moest denken om af en toe te slikken, je blaas regelmatig leeg moest knijpen..... jeetje, ik moet er niet aan denken. En dan zijn dit nog maar een handje vol met dingen die ik opsom.

Ik kan me herinneren dat ik vroeger vaak naar een tekenfilm keek over het menselijk lichaam.

https://www.waarkeekjijvroegernaar.nl/complete-series/er-was-eens-het-leven-1989 Machtig interessant vond ik dat. Ik kon mij niet voorstellen dat mijn lijf dat allemaal deed, van een wondje genezen tot een griepvirus aanvallen. Ik probeerde mij dat dan te visualiseren. 

Als puber was ik helemaal niet bezig met gezond leven. Feesten, snacken, boterhammen weggooien op school en vervolgens bij de snoepwinkel saucijzenbroodjes en roze koeken kopen. Dat merkte ik wel aan mijn lijf. Op een gegeven moment woog ik 74 kilo..... en ik was danseres..... geloof me, dat danst niet fijn. 

Ik denk dat ik toen al signalen van mijn lichaam kreeg dat ik bewuster moest gaan leven. Ik kreeg last van voedselintoleranties, darmklachten en eczeem..... maar Chantal wist niet beter. Medicijnen van de dokter, testen bij de allergoloog, niets hielp. En ja.... als het te lang duurt wordt het chronisch en  leer je er mee leven..... 

Tijdens mijn baan als leerkracht had ik veel te kampen met stress, werkdruk en negatieve energie om mij heen.  Dat deed wel wat met mij, maar ook met de gezondheidsklachten die ik al had. Ik kreeg nog meer last van mijn buik, het belemmerde mijn sociale leven. Ook kreeg ik last van chronische bijholteontstekingen, waar ik twee keer aan geopereerd was. Het was tenslotte een familiekwaal, dus tja, dat is niet te voorkomen. Ik moest er maar mee leren leven. Mijn energiepijl zakte naar beneden, ik was altijd moe en had het altijd koud. En mijn hooikoorts was zo heftig dat ik pillen, neusspray, oogdruppels en een puffer nodig had in de lente en zomer. Mijn lijf zat vol ontstekingen, kreeg zelfs af en toe een blaasontsteking en candida cadeau. Tot overmaat van ramp kreeg ik er na mijn dertigste nog acné bij ook...... hoeveel signalen kan je lijf geven?

Onbewust ben ik al gezonder en anders gaan eten, maar het hielp mij er van mijn klachten af. Toen de huisarts mij voor de vierde keer in een jaar een antibioticakuur wilde voorschrijven riep ik uit automatisme: "Nee, mijn lijf moet het maar eens zelf gaan oplossen, ik heb helemaal geen weerstand meer!"

Dat was het punt dat ik mij echt ging verdiepen in voeding en leefstijl als medicijn. En toch miste ik iets...... en nu weet ik wat! Artsen krijgen in de 8 jaar opleiding maar 1 dag  les over voeding, heb ik mij laten vertellen. 

Ik ben inmiddels al anderhalf jaar klachtenvrij! Vorig jaar heb ik de reset ook gedaan en daarna ben ik heel bewust gaan eten en luisteren naar mijn lichaam. Zodra ik iets voelde ging ik kijken wat mijn lijf miste en vervolgens bepaalde gewoontes uit mijn leefstijl te laten en de tekorten aanvullen. Ik blijf niet meer doorlopen als ik dat signaaltje krijg. Iets wat ik voorheen wel deed, want ik wist niet beter. Ik had tenslotte nooit geleerd om echt naar mijn lijf te luisteren en te voelen!

Nu ben ik voor de tweede keer deze kuur aan het doen. Is het nodig? Nee. Maar ik weet hoe blij mijn lijf werd toen ik het wel deed. En ik had mezelf voorgenomen om mijn lijf elk jaar even grondig te reinigen. We vragen zoveeel van ons lijf en het kan die bombardementen van verkeerde leefstijl, roken, suiker, e-nummers, stress, milieuvervuiling, pesticiden, straling niet aan. Je lijf is een zelfgenezend systeem, maar je moet het niet overvragen. Een auto heeft ook af en toe een grote beurt nodig, je computer moet ook af en toe gereset worden door de virussen op het world wilde web, en ook je koffiezetapparaat wil af en toe ontkalkt worden... anders houdt het op een gegeven moment op en komen er gebreken.... 

Vandaag ben ik met dag 1 van de gezondheidsreset bezig. Ik zal je de theorie besparen, maar vandaag moest ik 3500 calorieën eten. Onwijs veel ja en dat merkte ik meteen aan mijn lijf...... door de suikers en vetten kreeg ik hoofdpijn, last van mijn buik en werd ontzettend moe. En nu voelde ik zo ontzettend goed wat ik ook al die jaren gevoeld heb, maar omdat ik al een jaar zeer bewust leef ken ik dit gevoel niet meer. Poeh..... dit voelen mensen dus dagelijks zonder het te beseffen. Ze dragen een enorme last met zich mee, zonder te weten hoe ze zich zouden kunnen voelen..... 

Och wat gun ik iedereen het gevoel wat ik al meer dan een jaar heb....... 

Mijn missie is om mensen te helpen een gezondere, fittere en vitalere versie van zichzelf te worden zonder klachten, kwaaltjes en chronische ziektes waar artsen geen raad mee weten..... 
spelbuiten
Een van de belangrijkste noodzaken die je als mens zou in acht moeten nemen, want indien je innerlijk letterlijk in de knoop ligt, wordt het met bepaalde signalen zeer duidelijk uitgestraald. Zeer informatief en duidelijke blog.
06-09-2018 16:09
06-09-2018 16:09 • Reageer
sjutterke
het heeft bij mij ook wel even geduurd te merken dat een huisarts (en het is trouwens goed dat ze er zijn, geen verwijten!) een situatie moet inschatten en handelen naar de symptomen. Vaak resulteert dit in een symptoom bestrijding waarmee het lichaam even vooruit kan. Maar luister je inderdaad niet dan gaat het van kwaad naar erger. Je beschrijft het erg goed, duidelijk en mooi.
09-01-2017 16:45
09-01-2017 16:45 • Reageer
Pandtine
Wat een interessante blog!
09-01-2017 04:06
09-01-2017 04:06 • Reageer
Ingeborgenzwerm
Opnieuw een interessante blog alleen nu nog doen of beter gezegd weer op nieuw beginnen
09-01-2017 00:48
09-01-2017 00:48 • Reageer
Annemieke
Mooie missie! Mooi en onderbouwd verhaal!
08-01-2017 23:42
08-01-2017 23:42 • Reageer
Forever FeelGood
Precies dat is ook mijn missie. Altijd bezig met gezondheid en mensen ermee helpen. Nu ook mijn diploma orthomoleculair voedingsadviseur gehaald dus nog meer kennis om over te dragen. Ik snap ook sommige mensen niet. Inderdaad insuline bij diabetes zodat je kan blijven snaaien. Mede door dat soort mensen is de gezondheidszorg zo duur.
08-01-2017 23:06
08-01-2017 23:06 • Reageer
Bregtje Hermans
100% met je eens dat je zo ontzettend veel pijntjes en klachten kunt verminderen door gewoon gezond te leven en voldoende te slapen. En dan heb ik het nog niet eens over alle schadelijke gevolgen die niet direct zichtbaar zijn.... Bedankt voor je wake-up call!
08-01-2017 20:32
08-01-2017 20:32 • 1 reactie • Reageer
Chantal De Vrieze
Graag gedaan!
08-01-2017 23:54
08-01-2017 23:54 • Reageer
Pattie
Op een geven moment schreeuwt je lichaam dat t anders moet idd... Reality check. Ik luister nu alsmijn lichaam al fluisterd ;)
08-01-2017 19:22
08-01-2017 19:22 • Reageer
Spourieloekie
Yeps heel herkenbaar!
08-01-2017 18:05
08-01-2017 18:05 • Reageer
Soberana
Eens met coassistent.
08-01-2017 17:59
08-01-2017 17:59 • Reageer
Creatief met Gea
Ik ben al jaren bezig met ontdekken wat ik wel of niet kan eten en over het algemeen lukt dat aardig, zo nu en dan zondig ik en weet dan direct weer waarom ik op moet letten!
08-01-2017 12:29
08-01-2017 12:29 • 1 reactie • Reageer
Chantal De Vrieze
Ik zondig ook. Ik probeer te leven volgens de 80/20 regel (80% gezond en bewust en 20% genieten en nergens naar kijken). We zijn wel mensen. En doorslaan in iets is ook niet goed.
08-01-2017 18:04
08-01-2017 18:04 • 1 reactie • Reageer