×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Simplify your life

Simplify your life


In mijn vorige blog heb ik geschreven over mijn huis. Het is verkocht, de nieuwe bewoner woont er in en ik....... Ik heb mezelf een chalet cadeau gedaan met kerst. 

Een nieuwe woonruimte, op een camping idd. En ik ben er heel blij mee!
Nu hoor ik al veel mensen denken..... waarom verkoop je je mooie appartement in het centrum voor een chalet op een camping.....
Nou, dat zal ik je uitleggen. 


De mensen die mij persoonlijk kennen weten dat ik al een paar jaar bezig ben om het roer om te gooien in mijn leven.
Na mijn burnout van drie jaar geleden besloot ik dat het anders moest. Ik kon niet gelukkig worden in een systeem. Ik heb nog nooit in een systeem gepast. Als klein meisje was ik al anders dan de rest en wilde ik andere dingen dan de massa. En ik heb het echt geprobeerd. Ik ben na groep 8 naar een school gegaan waar bijna al mijn klasgenootjes naar toe gingen. Ik heb standaard bijbaantjes gehad. Ik ging naar een opleiding met de meeste baangarantie. Gevolg: Chantal die zichzelf kwijt was. Jarenlang dacht ik: “Is dit het nou? Moet ik dit tot mijn pensioen volhouden?” Ik zat in de klas en keek naar buiten en dacht: “Ik wil er uit! Vrijheid!
Vaak ging ik in het donker naar mijn werk en kwam ik thuis als het donker was. De hele dag amper daglicht gezien. Terwijl ik als kind altijd een buitenmens ben geweest. Als iemand mij kwijt was, was ik buiten op straat met mijn vriendinnetjes. 

Als leerkracht zat ik vaak in de klas, keek ik naar buiten en kon ik onwijs jaloers zijn op die mensen die overdag in de auto zaten en betaald kregen om in de file te staan ;)
Na een aantal jaar dagelijks met buikpijn naar mijn werk te zijn gegaan, ging van de één op de andere dag het lichtje uit. 

Ik was opgebrand, uitgeblust, ik kon niks meer. Dagenlang staarde ik naar de muur. Kon niks ondernemen, wilde niks doen, zelfs lezen en tv kijken was teveel.
En toen, met behulp van een paar mensen om mij heen, besefte ik dat er iets moest veranderen! Als ik het nu niet deed, dan doe ik het nooit meer. Nu ben ik nog jong en kan ik nog van alles veranderen in mijn leven.
Vanaf dat moment ben ik begonnen met persoonlijke ontwikkeling. Een jobcoach benaderd, een opleiding gaan volgen, een ondernemingsplan geschreven. Ik begon het leven weer leuk te vinden.
En toen kwam er, via een kennis, iets anders op mijn pad. Een persoonlijk ontwikkelingstraject, verpakt in een businessmodel, gefocust op gezondheid (en ik had nogal wat gezondheidsklachten), puur door andere mensen te helpen!
Wauw! Dit was waar ik naar op zoek was! Mensen helpen, bezig zijn met educatie, daar een inkomen mee kunnen verdienen en ook nog eens mijzelf helpen op alle vlakken in het leven. Mijn eigen tijd in kunnen delen. Zelf bepalen waar, wanneer en met wie ik werk.
Vol vertrouwen ging ik aan de slag...... maar jeetje, wat kwam ik mezelf tegen.
Ik was even vergeten dat ik jarenlang in een systeem gedrukt was. Dat ik een werknemer was die altijd binnen de kaders moest blijven, want anders waren er consequenties.
En nu moest ik mijn eigen tijd indelen, allemaal dingen doen die ik spannend vond, mezelf in actie houden, uit mijn comfortzone gaan (buiten de kaders), complimenten ontvangen (die positieve cultuur was er op mijn werk niet), zelf oplossingen bedenken, en mezelf ter verantwoording roepen.
Hoe vaak ik wel niet heb getwijfeld of ik hier wel mee door moest gaan, of dit wel hetgeen was wat ik wilde, of ik dit wel kon.....
Maar gelukkig had ik er een grote nieuwe familie bij. Allemaal mensen die dezelfde twijfels hebben of hebben gehad en mij door die onzekerheden trokken. Mensen die me stimuleerden, mensen die met hun positiviteit kracht gaven. Wauw.... zijn er meer bedrijven die zo werken?
Ik ben er uit! Ik wil niet meer in loondienst. Ik word daar heel ongelukkig van. Ik wil al die beren van de weg schoppen en hier een succes van maken. 

Inmiddels ben ik 3 keer in Las Vegas geweest en heb coaching gehad van de groten der aarde. Onwijs succesvolle mensen. Luister immers altijd naar de mensen die zijn waar jij wil zijn. Die het klappen van de zweep kennen. En een waardevolle tip die ik heb gehoord was: SIMPLIFY YOUR LIFE!
Wat doet er echt toe in het leven? Wat is echt belangrijk? Wat heb je echt nodig?
En dat heeft me doen beseffen dat, al houd ik ontzettend van luxe en mooie spulletjes, ik ook gelukkig kan zijn met minder. We leven in een onwijs complexe wereld en we maken het onszelf alleen maar moeilijk met al die extra ballast. 

Ik ga kleiner wonen. Dat betekent dat ik moet gaan ruimen. Ontspullen. Maar opruimen is een transformatie. Met het opruimen van je huis maak je letterlijk ook ruimte in je hoofd.
Maar ik krijg er iets heel waardevols voor terug: rust, ruimte, natuur.
In mijn appartement in de binnenstad had ik geen eigen tuin, geen privacy, weinig dieren.
Nu heb ik minder woonoppervlak, maar wel een gigantische tuin en zelfs een zwembad op nog geen 30 meter afstand! :P
Ook woon ik goedkoper, wat betekent dat ik meer ruimte en tijd heb om mij te focussen op mijn business. Geen fulltime baan naast mijn business betekent meer uren aandacht voor mijn nieuwe passie in mijn leven en het najagen van het leven dat ik wil leven. 

Dit is stap 1 van mijn reis naar het leven van mijn dromen.
Wordt vervolgd.... 

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!
spelbuiten
Met veel fascinatie gelezen en herlezen. Mijn partner vertoeft ook in de situatie van een burn-out met iets meer dan een jaar nu. Heel eenvoudig is het niet, doch wens ik jou geweldig veel succes, doorzettingsvermogen en sterkte toe naar je nieuwe uitdagende pad/weg.
06-09-2018 16:02
06-09-2018 16:02 • Reageer
NOEN
Wat is belangrijk vind ik ook een cruciale maar toch ingewikkelde vraag. Heel veel plezier met alles...
31-12-2017 00:24
31-12-2017 00:24 • Reageer
Albert van den Berg
Groot gelijk. Ik kan mij heel goed vinden in je redenering. Wij hebben zelf ook een hele poos (gelukkig) op een camping gewoond. Helaas wordt dat tegenwoordig tegengewerkt door instanties. Veel mensen hebben niet zoveel nodig, terug naar de basis kan zoveel geluk geven, puur door het te zien. Ik ben nu druk aan het kijken voor een andere woning, maar wordt weer een kleintje, zou niet meer in een groter huis willen en kunnen wonen. Geniet van je leven zoals je het nu doet.
30-12-2017 20:09
30-12-2017 20:09 • Reageer
Katrien
De eerste stap is gezet! Go for it!
30-12-2017 19:46
30-12-2017 19:46 • 1 reactie • Reageer
Chantal De Vrieze
Thx!
30-12-2017 20:03
30-12-2017 20:03 • Reageer