×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Yoga is voor iedereen

Yoga is voor iedereen


En dan bedoel ik ook echt voor iedereen. Van jong naar oud. 

 Ik hoor nog steeds vaak. Yoga is niks voor mij want ik ben onrustig of ik ben niet flexibel genoeg. Maar juist yoga is voor de onrustige en niet flexibele mens. Om meer rust te kunnen krijgen of juist wat flexibeler te worden.  

Yoga is niet om te presteren om iets te doen waarin de de beste moet zijn. Juist niet! Als je dat wel doet snap je de hele intentie er niet van. Je hoeft je neus niet op je knie te krijgen. Je kan niet altijd volledig stil en rustig zijn. Iedereen heeft zijn eigen spanning en dagen waarin iets beter of slechter gaat. 

 Yoga is het bewust worden van je lichaam. Hoe je lichaam voelt als jij op je mat of in je stoel gaat zitten. En hoe jij door middel van bewegen meer ruimte in je lichaam kan krijgen zodat je rustiger, flexibeler wordt en je lichaamshouding vanzelf verbeterd zonder dat jij het moet forceren. Dit gaat de ene dag beter dan de andere. 

 Yoga is de naam die het gekregen heeft in het oosten. De naam die wij klakkeloos hebben ovegenomen terwijl wij hier in het westen de yoga hebben verbasterd tot een fitness work-out zodat het niet meer als zweverig wordt gezien. En ik zeg niet dat dat geen rust mee brengt. Natuurlijk doet het iets. Het is een start, een begin om daarna weer terug te gaan naar de basis. En dieper de rust in te kunnen gaan en de stilte in je lichaam te kunnen voelen. 

 Zoveel soorten yoga zodat het voor iedereen toegankelijk is. Iedereen zijn eigen start kan maken. 

 Dus waarom en dat vraag ik mij gewoon even af. Waarom doe jij wel of niet aan yoga? 

 Liefs chantal

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Forever FeelGood
Heerlijk en dan bedoel ik vooral yin yoga. Sinds vorig jaar zomer ben ik docent en geef ik aan 2 groepjes les. 
15-04-2018 08:21
15-04-2018 08:21
Schorelaar
Heerlijk, ik doe ook aan yoga
14-04-2018 18:13
14-04-2018 18:13