Mijn leven van alledag in Frankrijk, 05.12.2016

Mijn leven van alledag in Frankrijk, 05.12.2016


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Voor altijd een magische datum, maar zo anders nu dan, pak 'm beet 40 jaar geleden...... Toen klopte mijn hartje vol verwachting, terwijl we met z'n allen bij mijn opa en oma op de bank zaten te wachten op die ene roffel op het raam! We mochten vooral niet meer naar de gang, naar de toilet of oma helpen....nee we moesten braaf liedjes zingen in de woonkamer voor de platenspeler .... met mama, papa,  mijn zusje die 9 jaar jonger is, mijn allerliefste tante, mijn neefjes, opa en oma, maar zonder mijn oom. En nee, we hebben ons nooit afgevraagd waar hij dan was. Hij was eigenlijk altijd op toilet als zwarte piet kwam strooien! Had ie het net weer gemist! Hahahahahha..... En dan dus die roffel en het strooien en....... heeft ie pakjes afgeleverd?? In de gang was het een gekkenhuis, alsof er voor een weeshuis was afgeleverd in plaats van voor vier kinderen en 6 volwassenen. Veel marsepein en chocola en altijd die mooie cadeau's die je zo graag wilde hebben. Maar wat waren we blij met dat ene mooie boek van Pinkeltje, de Tweeling of de Kameleon. Of mooie handschoenen, een sjaal en mijn moeder en mijn tante met een prachtige ochtendjas. Geen dure computerspelen, geen gekkigheden. Waarschijnlijk was het duurste cadeau 25 gulden, maar wat waren we er blij mee! Die tijd staat voor altijd in mijn herinnering gegrifd en is door niets of niemand meer uit te wissen.  Dank u wel Sinterklaas en Zwarte piet voor deze prachtige tijden!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.6 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Grappig, bij ons werd altijd op enig moment de wasmand door Piet 'gestolen', die kwam dan op pakjesavond gevuld met cadeautjes weer terug.
| 12:58 |
JA, dat was bij mijn oma ook het geval, maar ik miste haar wasmand natuurlijk niet! ;)
| 17:09 |
Heerlijke tijden hè? :D
| 22:52 |
Inderdaad!
| 17:10 |
:)
| 17:53 |
Mooie blog, ja Sinterklaas is toch ook iets geëvolueerd. :)
| 17:52 |
Dat is duidelijk, maar niet voor iedereen helaas.....
| 22:47 |
:)
| 10:20 |
Ja heerlijk om aan die tijd terug te denken
| 16:44 |
Mooie blog met mooie herinneringen.
| 16:34 |
Dank je Elisabeth....
| 17:20 |
Wij vroegen ons altijd af hoe het kon dat Zwarte Piet zo snel was, later bleek het de buurman te zijn geweest ;) Heerlijke tijd, spannend voor de kinderen!
| 16:31 |
Ja die roffel bij ons was ook de buurman! De pakjes werden door mijn oom in de hal gezet en hij deed dan een zwarte handschoen aan voor het strooien door een kier van de deur!! Zoooo spannend, maar zo leuk en zulke mooie herinneringen, ook al zijn opa en oma er al een aantal jaar niet meer, ze leven voort in mijn hart net als mijn tante die veel te vroeg is komen te overlijden......
| 17:20 |
:))
| 17:56 |
Hartstikke
leuk,toch een rijk bezit dat Pinkel boekje!
| 16:24 |
Had de hele serie Francien!
| 17:18 |
Precies zoals ook ik me 5 dec herinner, lijkt zo lang geleden.......we worden stiekem ouder
| 15:38 |
Bij mijn zusje gaat het met haar gezin en haar schoonouders nog net zo hoor! Maar helaas omdat ik in Frankrijk woon, kan ik geen Sinterklaas vieren met kleine kinderen.....
| 15:45 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen