Ei muffins


Alle dagen zijn hier zo'n beetje hetzelfde. In het weekend mag ik daarom altijd graag uitpakken met het eten. Vooral zondags met het ontbijt.

Nu wou ik deze zondag wat nieuws proberen. Ik heb een nieuwe muffintray wat in mijn kleine oventje past dus ging ik op zoek naar muffins geschikt voor ontbijt of brunch.

Zo kwam ik onder andere uit op 'ei muffins'. Dat leek mij wel wat. Keer wat anders dan de roerei of gekookte ei wat ik normaal op zondag doe.

Meeste recepten bevatte bacon. Maar varken probeer ik altijd zoveel mogelijk te vermijden en heb ik dus ook niet in huis. Ik zag een variant met kipfilet en dat heb ik wel in huis. Ik heb dus een beetje van hier en beetje van daar gedaan en beetje van mezelf. Ik had namelijk nog geraspte kaas over van de ovenschotel van gisteren, dus dat leek mij ook hierbij een ideale topping. Vooral omdat ik zelf nooit zout toevoeg aan een gerecht.

Qua kruiden heb ik de peper/knoflook molen gebruikt. Zout kan natuurlijk ook. Zelf gebruik ik ook vaak Italiaanse kruiden of paprikapoeder in combi met 'ei' dus dat had ook prima gekund. Ik geef straks de ingrediënten door wat ik vandaag heb gebruikt.

Daniël, mijn zoontje van 17 maanden, moet niks van ei weten. Hij eet, of probeert ten minste, alle. Maar ei mag niet eens in de buurt komen. Eerst ging de roerei met champignons nog wel een beetje, maar ook dat niet meer. Toch heb ik hem nu deze ochtend ook zo'n muffin op z'n bordje gedaan. Hij nam wel gelijk een hap. Blijkbaar deden de geur en structuur hem niet aan ei denken. Zijn eerste reactie was "mmm". Dus ik dacht zozo. Maar blijkbaar had hij eerst de champignon die er in zat te pakken, want toen hij ei proefde ging hij gelijk met zijn beide handjes naar zijn mond en werd alles uitgespuugd. Positieve ervan, hij heeft nu toch weer een keer ei in zijn mond gehad. Hopelijk leert hij er aan wennen, ooit.

Voor wat het waard is. Ik vond het in ieder geval erg lekker. En omdat het te veel voor mij alleen was, heeft de hond ook wat gehad. Die was ook dik tevreden.

Ingrediënten voor 6 muffins:

- Boter (voor invetten)

- 3 eieren

- 100ml melk

- 2 plakjes kipfilet

- ¼ paprika

- 4 champignons

- Peper, zout of andere gewenste kruiden

- Geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffintray in met boter.

Klop de eieren los samen met de melk.

Snijd de paprika, champignons en kipfilet in kleine stukjes. Meng dit door het eimengsel. Voeg desgewenst de kruiden toe en meng dit goed.

Doe de eimengsel in de muffintray. Doe er een beetje geraspte kaas erbovenop.

20 minuten in de oven en smullen maar!

#ei #mufffins #eimuffins #recept #zondag #weekend #ontbijt #brunch #lunch #Daniel

ei
ei
ei

Ook lekkere recepten die je wilt delen? Word dan ook lid