×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Is dat niet moeilijk aldoor nee zeggen tegen lekkers?

Is dat niet moeilijk aldoor nee zeggen tegen lekkers?


 De computer werkt even niet mee, maar anders zou je kunnen zien, dat ik op de rechter foto maat 58-60 had...

In een half jaar ben ik dus 42 kilo kwijtgeraakt. Mijn leven staat op zijn kop, totaal verandert maar alles is verbetert...

Ik ben eigenlijk altijd al een prater geweest, maar sinds ik met de kuur begonnen ben, lijkt er geen einde te komen aan mijn spraakwaterval en enthousiasme over deze kuur. Niet zo gek, net als denk ik bijna iedereen die te zwaar is, had ook ik een megafoon in mijn hoofd die me de hele dag aan het voorschrijven was, wat ik moest doen om toch maar mijn honger voor de buitenwereld te stillen. Ik vergelijk die megafoon ongeveer met de stem die 's nachts roept "Schat, ik heb echt zin in chocolade ijs met een augurk"... Iedereen weet dat dit de stem kan zijn van een zwangere vrouw. De kracht van die stem is jammer genoeg even sterk als je eenmaal 'gedieet' hebt. Die stem die blijft ook normaal gesproken als je op dieet bent. De stem van de verleiding noemen we hem. En juist dit is de grootste misvatting die er bestaat.

Het is eigenlijk zo logisch, om af te vallen, zal iedereen zeggen, minder eten. Minder eten betekent honger, honger betekent zin in eten. Mis.

Honger is een signaal van het lichaam 'ik heb voedingsstoffen nodig', maar ons lichaam kent geen standje ik heb nu vitamine B12 nodig, nu calcium, nu vitamine C, nee, alleen honger...

Dus terwijl jij je de hele dag gedisciplineerd aan je dieet hebt gehouden, roept je lichaam ik heb behoefte aan voedingsstoffen... niet kCal, maar voedingsstoffen. Is het dan gek, dat je 's avonds niet langs de koelkast kunt lopen zonder er iets uit te halen voor jezelf, zeker als er tijdens het zoveelste reclameblok weer met eten wordt geadverteerd? Het zou een wonder zijn dat je deze roep altijd zou kunnen weerstaan. Op goede dagen lukt het wel..

Sinds half november, ben ik met deze kuur begonnen. Ik ben, anders dan bij alle andere diëten, eerst begonnen met eten, zelfs 2 dagen 3000 kCal per dag. Dat is als je gewend bent te lijnen echt een opgave. Ik ben voor het eerst in mijn leven begonnen met goede 100% biologische voedingsstoffen. Ik krijg nu per dag de vitaminen en mineralen uit meer dan 80(!) verschillende groenten, fruit en kruiden. Alles, maar dan ook alles wat mijn lichaam nodig zou kunnen hebben, behalve de eiwitten, levert de kuur. En nee, zelfs als mijn buik zo rond etenstijds leeg is, is de stem 'ik heb zin in chocolade ijs met een augurk' weg. Ik heb normaal een lege buik. Ik kan voor mijn echtgenoot de lekkerste zaken maken, al is het iets waarvan ik weet, dat ik dit eigenlijk echt lekker vind, de stem 'even proeven' is weg.

Ik denk, dat dit de grootste bevrijding is die deze kuur je geeft, naast natuurlijk het gewichtsverlies, huidherstel, gezondheid etc. etc. maar deze stem kwijt raken, ik had nooit verwacht dat dit nog in mijn leven zou gebeuren.

Is het dan moeilijk nee te zeggen? Nee. Het komt niet bij me op om ja te hoeven zeggen.
IcBucketlist2happinezz
Zelf zou ik graag 30kg afvallen. Maar het huidherstel is een van mijn voornaamste zorgen.
04-07-2017 20:53
04-07-2017 20:53 • Reageer
Ramona
knap hoor ik kan best nee zeggen ligt er maar net aan hoe emotioneel ik ben
30-06-2017 20:55
30-06-2017 20:55 • Reageer
What@Eat
Super knap, heel veel respect voor je. Ga zo door!
21-06-2017 14:16
21-06-2017 14:16 • Reageer
Kim.Heijermans
Echt knap van je!! Ik zou ookgraag een paar kilo's kwijt willen, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen. Veel succes nog en hopelijk geraak je waar je wil zijn ;)
18-06-2017 11:35
18-06-2017 11:35 • 1 reactie • Reageer
Cora Wubbels
Hoi Kim, sorry dat ik nu pas reageer, ben nog erg nieuw op Yoors
02-07-2017 14:28
02-07-2017 14:28 • 1 reactie • Reageer
frieke
knap vban je als je het op die manier kan en vooral kan volhouden, veel succes je bent goe bezig
17-06-2017 16:34
17-06-2017 16:34 • Reageer