×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
BL(O)OG-O,oog!


Verwijder dit blok d.m.v. de rode knop met het kruisje en sleep nieuwe blokken hiernaartoe. Het rode kruisje krijg je te zien door op deze tekst te klikken. Bekijk het filmpje hieronder voor een korte uitleg over het slepen van blokken.


Je kent ze vast wel, die mensen die vrij kippig rond lopen. Vaak ergens tegenaan lopen, misgrijpen, iets 1 meter voor zich moeten houden om iets te kunnen lezen.. Ik ben er helaas ook zo een. Kan zelfs zeggen, geboren en getogen lui (oog)! Op mijn 2e kreeg ik een brilletje.. Toen al ja.. En het waren destijds nog van die mooie dikke vensterglazen.. Niet kapot te krijgen!! (Jammer genoeg).. Een oog ging toen zijn eigen weg.. meestal de hoek in, zonder straf te hebben. Al snel leerde ik dat dat "een lui oog" heette. Klopt. Het voerde geen bal uit. Beetje pingpongen van rechts naar links terwijl de andere van links naar rechts wou. Je wordt ouder en gaat naar school. Al snel leerde ik daar het woordje "schele!' Was toch een van de minder leuke woorden, kwam ik later achter. Mijn rechter brillenglas werd afgeplakt, zodat het linkeroog meer zijn best moest gaan doen. Dan zit je al voorin de klas omdat je op die manier niks op het schoolbord kan lezen, dus er zat maar 1 ding op! Over de bril heen gluren.... Werkte verrekte goed. Op die manier kon ik tenminste weer wat lezen.. En als ze keken, snel bril weer goed op de neus natuurlijk. Dat afplakken duurde niet zo heel erg lang. Ze kregen mij door. Gelukkig trok dat oog langzaam recht, maar de bril bleef. En zoals veel kinderen in die tijd was je natuurlijk vaak het mikpunt. Mijn moeder zei vaak;" kan jouw het schele.." ... Op een koude winterdag op de terugweg naar school werd ik opgewacht samen met een vriendinnetje. 2 Jongens uit de klas vonden het erg grappig om ons in te zepen.... met ijs... Huilend kwam ik thuis met een bebloed gezicht en een kapotte bril. Hoe kan je toch ergens een hekel aan krijgen, terwijl je het o zo hard nodig hebt jammer genoeg. Ik kwam in de pubertijd. Kreeg een andere oogarts die zei dat ik eigenlijk geen bril nodig had. Boven mijn hoofd moet vast een heeeeel groot vraagteken verrezen zijn maar ik was blij! Je komt toch in de pubertijd en de bril werd ritueel begraven.. In de prullenbak...Dat ging lange tijd "goed"... Het kostte wat moeite maar ik had een goede rechtse... . Totdat ik ging verhuizen naar Huissen en autorijles nam. (Ik was 24) .. De wegen waren te smal, de stoepen te dichtbij, maar ik nam het de gemeente niet kwalijk.. Nederland is nu eenmaal een klein landje.. Degene die voor mij reed leek altijd expres in te houden zodat ik er dicht op kwam te zitten. De examinators waren erg kinderachtig. Ik mocht niet het fietspad op, ik moest rechts voorrang geven en ik mocht langzaam lopende mensen niet aanduwen. Meestal lukte het wel met het kenteken lezen.. beetje sjoemelen...Uiteindelijk mocht ik voor de 4e x afrijden.... Het had de 1e x al goed kunnen gaan, maar die mensen moeten ook werk blijven houden natuurlijk. Deze x staatsexamen. Een oudere man nam het examen af. En ja hoor, geloof het of niet, als ik niet teveel de stoepjes rechts mee nam en een beetje afstand kon blijven houden was ik geslaagd! En natuurlijk beloofde ik dat. Eindelijk dat felbegeerde papiertje!! Op een dag liep ik met Marcel op kronenburg. Hij trok me de opticien binnen en zei; "nu laat je eerst eens een x je ogen opmeten".. Oepsie... Na afloop stond hij en de opticien de hoofden de schudden. Ik zag bv de K als de P (met links) en de kleine lettertjes gingen al helemaal niet. (Heb ik nog steeds trouwens met kleine lettertjes...) De opticien vroeg of ik nooit last had van hoofdpijn. Hij kon nu eenmaal niet geloven dat ik al die jaren zonder bril had rondgelopen. En dat die oogarts dat destijds gezegd had. Ik vond het niet erg. Maar nu was ik alsnog de sjaak. Maar ik zwoor, noooit meer een bril! Het werden lenzen. Na een hoop geklooi heb ik nu eindelijk al jarenlang zachte lenzen. En dat gaat goed. Degene die deze uitgevonden heeft moet echt de nobelprijs hebben. Wat niet weg neemt dat het luie oog nog steeds niet supersportief is geworden. Het is nog steeds een lui kreng. En het wordt steeds minder. Als je me op straat tegenkomt en ik reageer niet meteen... oorzaak nummer 1 oog. Dan moet ik inzoomen met rechts. Vooral als mijn pony te lang wordt, dan moet ik eerst dat gordijn opschuiven wil ik beeld hebben. Laatst met de kids in de auto. Het was donker en we reden in Arnhem. Bij het stoplicht werd getoeterd. Een jongen wees naar mij. Ik zei tegen de kids;' nou kijk ff, op mijn leeftijd, toch leuk he! Dat ze nog even toeteren naar jullie moeder! "' Even later weer.. een hele auto vol met jongens.. toeteren en wijzen.. Heel even dacht ik, " mijn haar moet echt goed zitten vandaag, en het donker werkt ook goed mee."... Maar de bubbel knapte snel nadat de kids zeiden dat ik volgens hun met de mistlamp aanreed. En ja, zoals wel vaker hadden ze gelijk. Ze hadden geen "oogje" op me, ze hadden meer "oog" voor de auto... Dus oog om oog tand om tand.. Ik kroop door het "oog" van de naald, want de politie stond ook nog verderop. Wat moet je nu met deze info? Ja niks eigenlijk.. Maar als ik knipoog, dan betekend dat niks anders dan dat mijn oog weer ff moet rusten. Want dan is hij lui...
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts