To yoors or not to yoors

To yoors or not to yoors


settings
 • Instellingen
 • Positie

  Automatische scrolling

Beste mede-Yoorsianen,

Al een paar dagen is het onrustig in mijn hoofd en vandaag dacht ik: het ga het met jullie delen. Een paar weken gelden ontdekte ik Yoors en ik was meteen enthousiast. Ik ging aan de gang met bloggen en foto's plaatsen, ging mensen volgen en ik verdiende YP's. Yoors werkte heel verslavend. Ik was hard op weg naar mijn eerste 10 euro toen het puntensysteem veranderde. Sindsdien twijfel ik of ik wel wil doorgaan met Yoors. Om een goede keuze te kunnen maken heb ik een aantal voor- en nadelen op een rijtje gezet. Dit is hoe ik Yoors ervaar en is dus gekoppeld aan mijn peroonlijke situatie.

Voordelen:

 • Je kunt meteen beginnen
 • Je hebt geen eigen platform nodig
 • Het is gemakkelijk te gebruiken
 • Je leert snel mensen 'kennen' en volgen
 • Je krijgt direct punten voor je posts en reviews
 • Er is snelle communicatie (en leuke reviews)
 • Je kunt in verschillende categorieën content plaatsen

Nadelen

 • Yoo.rs zit in de beginfase en er verandert best veel
 • Vergoeding voor posts en reviews is verlaagd
 • Onbekendheid over hoe pageviews voor mij gaan uitpakken
 • Tijd die ik aan Yoo.rs besteed gaat ten koste van mijn andere social media

Het lijstje met voordelen is langer dan het lijstje met nadelen. Makkie zou je dus zeggen. Waarom twijfel ik dan nog? Ik denk dat ik twijfel omdat ik nog niet weet wat ik precies wil met Yoo.rs. Doe ik het aansluitend voor de lol? Of wil ik er ook geld mee verdienen? Of allebei, en hoe dan?

Toen ik naar Frankrijk emigreerde liet ik mijn baan in Nederland achter en greep de kans aan om niet meer voor een baas te hoeven werken. Ik heb het geluk dat we nu kunnen leven van 1 salaris en ik wat dat betreft alle vrijheid heb om te doen wat ik wil. Aan de ander kant heb ik altijd gewerkt en daar voelde ik me prettig bij. Ik vind het leuk om na te denken over werk en ik vind het belangrijk om ook financieel mijn eigen bijdrage te leveren (en de bijkomende onafhankelijkheid). Ik ben dan ook parttime als freelancer begonnen. 2,5 dag per week werk ik als tekstschrijver en blogger op mijn eigen website. En Yoo.rs was hier in eerste instantie een aanvulling op en met de vorige YP’s ging dat ook redelijk. Ik begrijp ook wel dat dat vanuit bedrijfsoogpunt niet vol te houden was. Ook Yoo.rs werk met verdienmodellen en dat is heel normaal voor een bedrijf.

Als ik Yoo.rs als alleen hobby beschouw kan ik ook wat anders gaan doen: wandelen, sporten, handwerken. Dat doe ik nu ook graag en daarvoor heb ik geen computer nodig. Het leuke hier vind ik dat ik wel meer verscheidene informatie kan delen. Heb ik zin in een foto dan plaats ik die. Ik doe hier bijvoorbeeld mijn persoonlijke foto challenge. Het is een veelzijdig platform met veel mogelijkheden. Dat spreekt me erg aan. Waarom dan niet gewoon doorgaan? Omdat het posten en content maken toch tijd, aandacht en energie kost. En dat gaat ten koste van andere activiteiten die ook belangrijk voor me zijn. Ik weet dat als ik onrustg word, het tijd is om een keuze te maken.

Ik laat het allemaal nog even bezinken. Ik kom er vanzelf wel achter wat voor mij werkt en wat niet. Soms heeft het maken van een keuze wat tijd nodig. Groetjes en tot later!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Om eerlijk te zijn had ik ook een 'dip' toen de YP omlaag gingen. Het ging net zo goed. En ik was nu eenmaal op Yoors terecht gekomen omdat het een bijverdienste zou opleveren - zo werd en wordt het nog steeds gepromoot. Uiteraard verdien je hier uiteraard iéts en met alle andere sociale media niets. Time is money, dat klopt, daar kan ik je volledig in volgen en in dat aspect vind ik het ook jammer dat ik minder terug krijg in euro's dan voorheen. Ik ben dus ook iets minder actief geworden dan ervoor. Toch doe ik het nog altijd even graag, ik richt me nu gewoon minder op de euro's en meer op de posts en dat helpt. Ik post wel nog steeds wekelijks mijn overzicht en resultaten van Yoors, so I keep you posted :)
| 09:48 |
Hoi, bedankt voor je reactie. mooie gechreven en heel herkenbaar. Ik hang hier nog even rond en de komende paar dagen ga ik voor mezelf eens kijken hoe ik daar invulling aan ga geven. xxx
| 10:19 |
Ook ik begrijp je twijfel, hoewel ik begrijp dat deze inmiddels (grotendeels?) is opgelost? Ik ben een groentje hier (sinds 10 dagen) en voor mij is yoors vooral leuk en een prachtig platform om mijn werkjes te laten zien. Ik heb er meer plezier in dan ik kon vermoeden dat ik zou hebben. Maar je vrijheid telt ook zwaar, zeker als je jouw keuze gemaakt hebt. Het is aan jou, ik wens je alle goeds, welke keuze je maakt.
| 07:41 |
dank je voor je reactie! Ik denk er gewoon nog even lekker over na. Vind het wel gezellig hier.
| 10:20 |
Rustig aan. Yoors (en wij) lopen niet weg. Ik vind het gezellig als je blijft, al is het maar voor af en toe :-)
| 10:42 |
Ik zeg lekker doorgaan en het als een extra zien, niet als job. Gewoon lekker blijven wandelen zodat je weer inspiratie opdoet voor nieuwe blogs!
| 17:42 |
dank je voor je reactie!
| 17:44 |
Ik hoop dat je blijft :)
| 17:51 |
dank jewel. wat lief!
| 17:56 |
dank je voor je reactie. Ja inspiratie krijg ik hier genoeg :)
| 10:20 |
Voor mij is het na drie weken al duidelijk dat ik Yoors een fijn platform vind en ik heb vandaag zelfs op mijn blog een artikel gedeeld over Yoors!
Dat je (een beetje) kunt verdienen is mooi megenomen.
| 14:01 |
hoi, wat leuk om te horen dat je een artikel hebt gedeeld over Yoo.rs. Dank voor je reactie.
| 16:49 |
Zou het kunnen zijn dat je probleem zit in het verslavende karakter? Ik herken dat wel, besteed veel minder tijd aan Twitter. Aan Falieboek doe ik niet. Wat mij betreft is het verdienmodel leuk meegenomen maar niet de kern van Yoors. De kern is dat je laagdrempelig gelijkgestemden en andersdenkenden kan ontmoeten en op een eenvoudige manier informatie kan uitwisselen. Ik blijf actief op Yoors.
| 13:05 |
Hoi, dat heeft er misschien mee te maken. Ik vind sowieso dat ik de laatste tijd teveel op social media zit en ook te ongestructureerd. Steeds een beetje tussendoor. Dat geldt niet alleen voor Yoo.rs, maar die is er wel als laatste bijgekomen. Ik denk dat het tijd is om voor mezelf te bepalen hoe ik hiermee om wil gaan. Ik vind het een leuk platform en het gaat me echt niet alleen om het geld.
| 16:51 |
Inderdaad heel rustig over nadenken. Ik ben zelf ook thuis. Ik verdien wat centjes bij met mijn sieraden en fotograferen. En nu yoors. Maar!dat was en is niet mijn prioriteit. Ik ben een gezelligheidsmensje. Ik ben dol op mensen. Dol op ervaringen delen, onzin uitkramen en het serieuze werk. Ik plan het in, wanneer Yoors, sieraden en fotograferen. Ik ben zelf de baas. Maar ik begrijp jouw kant ook wel. Ik zie hier ook idd heel veel mensen die het doen voor het geld. Iedereen moet dat lekker voor hun zelf weten
| 12:50 |
Hoi, dank je voor je reactie. Leuk om te horen wat je er allemaal nog meer bij doet. Ik ben nog een beetje zoekende. Geld is ook niet mijn prioriteit. Ik heb nu mijn aandacht te veel versnipperd en blijkbaar word ik daar onrustig van. Ik laat het deze dagen lekker bezinken. Groetjes, Aimee
| 16:54 |
Denk er goed over na wat je gaat doen en volg je hart, ik vind yoors 10x leuker dan fb. je kan lekker alles delen, leuke reatie`s.
en het levert een klein beetje wat op...Ik zou het leuk vinden als je blijft
Maar natuurlijk is dat mijn mening.
| 12:11 |
Dank je voor je reactie :)
| 12:38 |
Ik sluit me aan bij vorige sprekers en in het bijzonder bij Henk Jan, neem even een break en kijk over een poosje nog eens waarschijnlijk kun je dan een beter besluit nemen dan nu. Veel succes met het maken van je keuze en ik wens jou en je dierbaren iig alvast hele fijne feestdagen en een gezond 2017
| 12:09 |
Dank je wel Annet voor je reactie. Ik wens jou ook alvast het allerbeste :)
| 12:38 |
dankjewel
| 13:04 |
Yoors is een platform in ontwikkeling. Zelf heb ik al zoveel ontwikkelingen meegemaakt inclusief verlagingen van waarderingen. Dat ik met een gerust hart kan zeggen, ik ben een blijver.
Met het verkopen van kookboeken kan ik niet 'verdienen' wat ik nu verdien. Je waardeert wat je leuk vind. Wat je slecht vind is waardeloos, dus waardeer je niet. Althans dat is mijn mening.
Zelf vind ik het meemaken van alle ontwikkelingen juist leuk. Die andere sociale media mis ik. Facebook (fb) is steeds hetzelfde. Het meeste is meeloperij en delen van nonsens. En dat is juist wat Yoors onderscheid van fb.

Maar goed, het is aan jezelf.
| 11:16 |
Dank je wel voor je reactie!
| 11:46 |
Graag gedaan. Die andere sociale media mis ik NIET moet er staan. ;-)
| 11:48 |
yep, duidelijk :)
| 11:50 |
Duidelijke blog over je persoonlijke mening. Ik denk dat yoors nog steeds in een stijgende lijn zit, het kan er alleen maar beter op worden. Dus met andere woorden; heb geduld, het komt goed. :)
| 11:06 |
Ja dat geloof ik ook. En ik weet ook dat het tijd kost en geduld. In het begin is altijd een investering nodig.
| 11:09 |
Tijd en energie, maar geen geld nodig om te investeren. Dat is fijn toch
:)
| 11:17 |
Nadat ik enigszins FB moe was, zocht ik wat anders, zonder FB geheel links te laten liggen overigens.
Via Easysail kwam ik hier en het leek me een interessante site. Zeker nadat ik hoorde over het verdien model, ik was toen helemaal overtuigd.
Als je in een WAO situatie zit is iedere euro meegenomen.
Natuurlijk begrip voor de verlaging van de YP's, maar bij sommige vind ik het wel heel erg veel verlaagd.
Als ik nu reageer is dat nog maar 5 YP, dus zijn de reacties veel korter, want je moet bij meerdere reageren om het zelfde te bereiken en zelfs dat red ik nu niet meer. Twee euro per dag zit er echt niet in!
Ik had de hoop tussen de 40 euro en 50 euro per maand te komen, om zo een extra te hebben om eens wat extra te doen voor de kinderen. Nu word het een stuk minder en dat vind ik wel jammer.
Het veranderd te snel in mijn optiek.
Maar...
Ik ben wel heel blij met Yoo.rs, met de nieuwe contacten en ondanks de verminderde verdiensten, ook daar blij mee, bij FB krijg ik niks betaald :(
Hoop toch dat je wel blijft hoor!
| 10:58 |
Hoi, LWAlmanak, bedankt voor je uitgebreide reactie. Het doet me goed om wat meer over jou achtergrond te horen. En heel begrijpelijk dat je graag die extraatjes wilt verdienen. Ik vind het heel lief dat je afsluit met: 'hoop dat je wel blijft hoor!' Dat is denk ik ook wel een groot verschil met FB. Ik vind Yoo.rs persoonlijker. Deel hier ook meer persoonlijke dingen dan op FB. Veel groetjes, Aimee
| 11:04 |
Precies en ik geniet hier van je verhalen en foto's
| 11:07 |
Goeie persoonlijke post. Met veel aandacht gelezen natuurlijk. Je kunt ook een break nemen. Yoors blijft.
| 10:11 |
Ha dank je HenkJan! ja Yoo.rs heeft echt wel iets bijzonders, anders zou ik niet twijfelen ;)
| 10:13 |
Klopt.
| 10:26 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen