×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Zeg niet altijd wat je denkt

Zeg niet altijd wat je denkt


Af en toe verdwijn ik even van de planeet. De afgelopen week was zo'n 'weg van aarde'-week. Dan zit ik even zo diep in mijn negativiteit dat ik niet toe kom aan iets wat nog maar in de buurt komt van sociaal zijn. Maar ik had vandaag mijn laatste zangles ingepland, dus daar kon ik echt niet onderuit. En het is juist die zangles die me mijn raket terug naar de aarde deed nemen.

"No." Ik krijg een strenge blik wanneer ik zeg dat tijdens de zangles voorafgaand aan wat belangrijks het altijd een beetje kut gaat. "We are not going to say that anymore." Ik knik, en weet dat ze gelijk heeft. Niet omdat het ook gewoon even niet helemaal lukte en ik duidelijk een beetje gefrustreerd raakte, maar omdat negatieve dingen over jezelf zeggen niet toegestaan is tijdens dat uurtje per week.

Als je al op voorhand denkt "Jep, dit gaat 'm echt niet worden" kan je er sowieso van uitgaan dat het niet gaat lukken. Het uitspreken maakt het alleen nog maar erger. En al kan je het denken nog niet meteen aanpakken (daar kruipt echt wel wat meer tijd in), je hebt altijd invloed over de negativiteit die je uitspreekt.

En daaraan denken is al een groot begin.

(En oke, misschien ging het daarna inderdaad ook echt kut —sorry voor m'n taal, mam— maar daar heeft iedereen af en toe recht op)
De Kneus
Af en toe gaan de dingen gewoon 'kut', het is jez er lf daarna bij elkaar rapen en doorgaan...
01-06-2017 13:09
01-06-2017 13:09 • Reageer