×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


De sleutel van de waarheid (deel 4)

De sleutel van de waarheid (deel 4)


Lees van het begin af aan

Onder de indruk van zo'n grote collectie, duizelde het me. Namen van schrijvers kon ik niet ontdekken, slechts titels vlogen aan me voorbij. De één nog vreemder dan de ander. 'De kerkers van de kale kabouters', 'Rijke ratten regeren riolen' en 'Over gouden tijdperken en eeuwen van steen'.

Lukraak trok ik een boek uit het schap en bladerde vluchtig er doorheen. Allemaal onzinnig geleuter, niet bepaald literaire hoogstandjes, lariekoek, fictie die duidelijk nergens op sloeg. Het tweede exemplaar was van hetzelfde laken en pak. Wartaal, onnozel, stompzinnig en bovenal bizar en erg ongeloofwaardig allemaal. Geen wonder dat de auteurs niet vermeld werden. Gek genoeg kwamen alle opgetekende verhalen mij bekend voor. Ik had ze zo zelf kunnen schrijven. Zo vol waanzin, zo verstoken van waarheid.

Er is meer dan alleen verbeeldingskracht.  De lading van die woorden drong tot mij door.

 

wordt vervolgd

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties