Een verborgen boodschap (deel 6)


Lees wat vooraf ging in deel 1 tot en met deel 5, onder ieder deel staat een linkverwijzing naar het volgende

Woede en teleurstelling wisselen elkaar in rap tempo af. Tranen wellen in mijn ogen, de opluchting dat mijn geheim blijkbaar nog door niemand ontfutseld is, kan mij weinig vreugde brengen.

'Heeft ze geen argwaan?'

'Helemaal niet. Het was ronduit een geniaal idee van je, die trollbeadbedel met dat briefje heeft haar gebroken. Ze heeft er geen idee van dat ze iedere nacht ligt te prevelen in haar slaap over een geheim op de bodem van het IJsselmeer.  Ik heb geen idee wat ze uitgevreten heeft, met een strafbaar feit hangt ze zeker, maar op zijn minst komt ze op een gesloten psychiatrische afdeling terecht. Daar zorg ik wel voor, ik neem alles op. Lieverd, ik beloof je, wij kunnen weldra samen zijn. Maar ik moet nu hangen.'

'Doe voorzichtig.'

Uiterst behoedzaam leg ik de hoorn weer terug, ik weet genoeg.