Het ombuigen van het kromme recht

Het ombuigen van het kromme recht


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Op een donkere nacht, de sterren schitteren aan de hemel, loop ik door een verlaten straat helemaal moederziel alleen. Achter mij hoor ik voetstappen, ik draai me om, maar zie niemand. In de verte zie ik een lampje branden en dat zou me gerust moeten stellen maar dat doet het niet. Nog steeds hoor ik de voetstappen achter mij, maar zie niemand. Mijn hart begint te bonken en het zweet breekt me uit.   

Sinds mijn bezoek aan Schotland leid ik aan achtervolgingswaanzin, iets in me zegt dat ik terugmoet om recht te zetten wat ik krom heb gesproken met mijn uitspraak. Het afsluitende geintje zit me niet lekker, stel dat ze het serieus nemen? Waanbeelden vliegen me voor mijn ogen langs, dat neemt zelfs zulke bizarre vormen aan dat ik ieder moment de Hooglandse Anna Miranda de achtste achter me denk te horen loeien. Er zit maar één ding op. Teruggaan om met eigen ogen te zien, dat ik het mis heb.


Mijn huis is mijn kasteel

Het dramatische gevolg van mijn uitspraak

Een heel bijzonder huwelijk

Het vervolg op het dramatische vervolg

Rennen, Dana, houdt ik mezelf voor, dan kan je ze misschien nog tegenhouden. In het gangpad tussen de stoelen door duik ik naar de sluier van Anna Miranda, hebbes, uit alle macht trek ik aan de sleep, om haar te tot stilstaan te dwingen. De Schotse Hooglandse is niet te stoppen en sleurt me achter zich aan. Hans is één van de aanwezigen, hij kijkt nauwelijks verrast wanneer hij mij ziet. Alsof het de meest logische zaak van de wereld is en hij me aanziet voor bruidsmeisje. Ik slik een brok weg wanneer ik er bij stil sta dat het hem zelfs gelukt is om een koe te bevredigen, wat een geweldige minnaar moet hij dan zijn, maar Anna Miranda verkiest toch de Schotse boer boven de Hollandse kasteelheer.

'Heeft er nog iemand gegronde redenen om bezwaar te maken tegen dit huwelijk, laat hem dan nu naar voren komen of voor eeuwig zwijgen.'

'Ja,' mijn stem galmt door het schotse stadhuis. 'Ik maak bezwaar en wel om de volgende redenen.' Alle aanwezigen kijken verbaasd op.

'Rechter Franka Visser?' Boer Brewsters ogen rollen bijna uit zijn hoofd.

'Nee, ik heet Dana, ben helemaal geen rechter en dat is tevens mijn eerste reden om bezwaar te maken. Door mijn valse rechtsuitspraak is dit hele gedoe dermate uit de hand gelopen, ik had er rekening mee moeten houden dat juristen normaal gesproken geen grapjes maken. Mijn laatste zin was bedoeld om de zitting een beetje luchtiger te maken maar dit heeft drastische gevolgen gehad.'

Anna Miranda loeit en het boegeroep wordt overgenomen door de hele zaal.

'Het is natuurlijk geen pas om een boer te laten huwen met zijn eigen vee. Het gaat misschien even goed, maar hij tekent daarmee zijn eigen doodsvonnis, binnen de kortste keren verzuipt hij gewoon in misplaatste plaatsen.'

'Maar,' protesteert Bothan, 'ik heb al betaald voor de hele ceremonie.'

'Dan stel ik voor om de rollen om te draaien.' Ik ontdoe Anna Miranda de achtste van haar sluier, maak deze vast aan mijn eigen helm en wurm mezelf tussen de koe en de boer, grijp de hand van Bothan en werp hem mijn verleidelijkste blik toe.'

'O, Dana... wil jij? Met mij?'

Mijn heldere 'ja' verrast mezelf nog het meest.


Geschreven naar aanleiding van de Apriluitdaging van vlindertje en tevens passend in de schrijvelarij-uitdaging van facebook


De bedroefde bruid

vervolg op het ombuigen van het kromme recht, geschreven door HansBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Oh Dana, waar begin je aan?
| 16:08 |
Zal ook proberen om mijn fantasie te laten gaan.
| 15:30 |
Dat wordt verder breien hoe het afloopt :)
| 15:28 |
heb je de bedroefde bruid ook al gelezen? Het gaat veel verder door nog
| 15:39 |
Nee nog niet maar ga die zeker lezen maar is neem ik een duik in mijn bed wat gaat dat snel :)
| 00:09 |
Oh jee, waar gaat dit naar toe. Thuis zit een man die al jaloers wordt van een kaartje......
| 12:51 |
In verhaaltjes kan alles, zelfs jaloezie tot bloei komen
| 13:03 |
:-)
| 13:10 |
Dana is dan ook gewoon veel knapper dan Anna.
| 10:15 |
Dank je, ben er zeer content mee knapper genoemd worden dan een koe
| 11:56 |
Whahahahahaaaaaaaa
| 12:02 |
(beelddenkertje)
| 12:09 |
(jij ook al)
| 12:16 |
nee, jij, ik denk nooit
| 12:17 |
Ik denk dat jij denkt dat ik dat geloof.
| 12:23 |
ik geloof niet dat ik dat ooit zal durven denken
| 12:26 |
Denken moet je aan een koe overlaten :)
| 15:31 |
Leuk, leuk leuk, jullie zijn weer helemaal op dreef whahhahha lol.
| 10:46 |
echt? Voor mijn gevoel zak ik helemaal in, het drijfzand dreef tot wanhoop
| 13:01 |
Valt mee bij jouw, je hebt er vast een handgreep.... hahaha
| 13:27 |
Tjonge jonge, jullie maken er wel wat moois van zeg!!
| 01:49 |
Ja, alles om jullie maar tevreden te stellen, pfff, ik ben de uitputting nabij
| 13:00 |
Je bent te goed voor deze wereld...
| 14:42 |
Toch wil ik nog graag even blijven, Hpj
| 15:26 |
Ja doe dat! Blijf nog!!!!
| 19:58 |
ik denk niet dat ik nog meer aankan, maar zal mijn best doen om deze nog te lezen, Hans
| 13:00 |
Ik zie een wraak poging van Miranda anna de 8ste aankomen
| 16:38 |
Ook al, hahaha, we gaan het vast binnenkort zien
| 17:11 |
Heerlijk verhaal! 'ik heb al betaald...' geweldige reactie van die man! Daar zul je wel blij mee zijn :-)
| 15:28 |
Dank je, en ja, ik ben er blij mee
| 15:39 |
Whoehahaha, ik voel wraak van Anna Miranda de achtste aankomen.....
| 15:28 |
Och arme, neemt de koe wraak op de verkeerde (wanneer jij het voelt, tenminste, grinnik)
| 15:37 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen