Wordt de feestvreugde bedorven?


#schrijfuitdaging

Lees eerst wat vooraf ging: 

 

'Nou? Krijg ik nog een verklaring waarom die teringpiek hier is? En kom niet met vage smoesjes, daar heb ik zo'n pokkenhekel aan.'

Chantal staat nog steeds woest met de piek te zwaaien. Ze gaat helemaal uit haar dakpan, zo furieus heb ik mijn gelegenheidszuster zelden meegemaakt. Zou het door de drank komen? Nee, het komt door mijn manier van presenteren. Ik voel me schuldig en eigenlijk is het meer dan terecht. Had ik nou de vingerplanten maar niet vervangen en die stomme ouderwetse spreien maar ergens anders voor gebruikt.

'Ja, je hebt gelijk. Er staan vier kerstbomen hier opgesteld, met slingers, lichtjes, pegels, pieken en ballen. Enkel en alleen om de ruimte wat in stijl op te leuken omdat de meeste gasten hier wel van kerstversieringen houden. Omwille van jou heb ik er iets overheen gedaan zodat ze uit het oog ontrokken zouden worden.'

'Dat slaat echt werkelijk nergens op. Dan zien de overige gasten de ***bomen toch ook niet? Dan had je ze net zo goed weg kunnen laten.'

'Alweer gelijk, ik heb er kennelijk niet goed over nagedacht. Maar weet je wat?'

'Nou zeg het eens.'

'We gaan ze omhakken en verwijderen en via topgiraffen.nl ga ik een vervanging bestellen.'

'O, gaaf,'  Chantal glundert van oor tot oor en maakt zelfs een vreugdedansje, 'Een giraf in iedere hoek,Dana!'.

'Nee, zo groot is ons budget niet, twee giraffen, dan kunnen de pieken op de horens, de slingers om de nekken en de spreien op de ruggen.'

Maar dan komt Hans weer de pret bederven. 'De hapjes zijn op, de laatste gevulde tomaat heeft dat buurmeisje van je opgepeuzeld, de disc jockey is in slaap gesukkeld, de dansvloer is leeg en er is nergens meer whisky te bekennen, ik denk dat we het feest maar af moeten sluiten.'

'Kunnen we niet nog snel even de flessen vullen met koude thee? Het zal niet opvallen hoor, de meeste mensen zijn toch al te ver heen om het verschil te merken, hapjes zijn zo bijgemaakt en de dj vervang ik wel,' fluistert Chantal in mijn oor en stapt meteen achter de draaitafel.

'Ik regel het wel,' zeg ik tegen Hans, duw hem het discoplankier op, roep de buurkinderen bij me, geef de jongens een trechter en een krat met lege flessen, geef de meisjes een mes en  blokken kaas en worst uit mijn privévoorraad en ga zelf online voor de giraffen zorgen.


het vervolg geschreven door Hans