Hoe werkt #Creatief bezig zijn?

Hoe werkt #Creatief bezig zijn?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik kan alleen voor mezelf praten. Ik weet niet hoe het bij andere mensen zit. Daarom de vraag: Waarom ik doe wat ik doe?

Omdat creatief bezig zijn mij ontspanning geeft. Zodra ik met iets bezig ben en me concentreer op een werkstukje, vergeet ik alles en iedereen. Ik duik er dan helemaal in en dat vind ik heerlijk. Als het resultaat dan naar mijn zin is (meestal duurt dat even) dan voel ik ook echt de voldoening. Maar hoe voelt dat? Dat is moeilijk te omschrijven.

Creatief bezig zijn geeft gewoon een goed gevoel. Je prikkelt, kriebelt en kneedt je fantasie. En die fantasie wordt groter, naarmate je het vaker gebruikt, heb ik het idee. De grenzen worden verlegd of verdwijnen eigenlijk. Want grenzen zijn er bij creativiteit. Alles mag! 

Zodra je geboren wordt, krijg je al je fantasie mee. Daarom kunnen kinderen met een stokje, elastiekje en een steentje al uren heerlijk spelen. Ze vertellen hele verhalen over enkele verfstrepen op papier. Ze maken met simpele materialen kleine poppetjes, huisjes en meubeltjes en beleven allerlei avonturen. Ze knippen, plakken en versieren alles wat er te versieren valt. 

Die gave, dat gevoel dat alles kan en mag, wil ik zo lang mogelijk behouden. Ik wil me afvragen, wat kan ik allemaal kan maken van bijv. een stokje, elastiekje en een steentje. En als ik dan iets heb verzonnen en in elkaar heb geknutseld, dan wil ik dat graag laten zien. Maar ik wil het vooral DELEN en hoop dat het anderen weer inspireert om ook creatief aan de slag te gaan. 

Zo is De Knutseljuf Ede ontstaan, en doe ik, wat ik doe. Ik hoop dat jullie ook af en toe, dat mooie gevoel van creatief bezig zijn, met mij willen delen.

Ps. Onderstaande knutsels en knutseltips mogen gewoon gedeeld worden, hoor!

Lees meer van De Knutseljuf Ede

FACEBOOKPAGINA De Knutseljuf Ede

WEBSITE De Knutseljuf EdeWord lid van Yoors en beloon de De Knutseljuf Ede maar ook jezelf met de welkomstbonus. Klik hieronder om je bij Yoors aan te melden:Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik heb dat ook zo ! Ik hou ervan !
| 15:01 |
Ik herken je gevoel helemaal. Ik ben niet creatief met alle materialen, maar ik zou zeker nooit kunnen zonder creatief bezig te zijn. TV kijken doe ik nauwelijks, maar met mijn handen bezig zijn is heerlijk en ontspannend. Ik heb je FB geliked en blijf je volgen natuurlijk, altijd leuk om de creativiteit van een ander te zien.
| 08:46 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
Dier, Tuin & Natuur
Kooikersplas Houten
auto leasen
auto leasen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen