Ik loop warm voor.. Creatief bezig zijn!

Ik loop warm voor.. Creatief bezig zijn!

Waar loop jij warm voor? Dat is de vraag die Harry ons heeft gesteld. Er is maar 1 antwoord die ik meteen, zonder nadenken, kan geven.

Ik loop warm voor creatief bezig zijn. Het geeft mij de ontspanning, van iets anders kan ik niet ontspannen. Niet van Yoga, niet van tv-kijken, een boek lezen of een bad nemen. 

Zodra ik met iets bezig ben en me concentreer op een werkstukje, vergeet ik alles en iedereen. Ik duik er dan helemaal in en dat vind ik heerlijk. Als het resultaat dan naar mijn zin is (meestal duurt dat even, want ik ben nogal kritisch) dan voel ik ook echt de voldoening. Maar hoe voelt dat? Dat is moeilijk te omschrijven.

Creatief bezig zijn geeft gewoon een goed gevoel. Je prikkelt, kriebelt en kneedt je fantasie. En die fantasie wordt groter, naarmate je het vaker gebruikt, heb ik het idee. De grenzen worden verlegd of verdwijnen eigenlijk. Want grenzen zijn er niet bij creativiteit. Alles mag! 

Zodra je geboren wordt, krijg je al je fantasie mee. Daarom kunnen kinderen met een stokje, elastiekje en een steentje al uren heerlijk spelen. Ze vertellen hele verhalen over enkele verfstrepen op papier. Ze maken met simpele materialen kleine poppetjes, huisjes en meubeltjes en beleven allerlei avonturen. Ze knippen, plakken en versieren alles wat er te versieren valt. 

Die gave, dat gevoel dat alles kan en mag, wil ik zo lang mogelijk behouden. Ik wil me afvragen, wat kan ik allemaal kan maken van bijv. een stokje, elastiekje en een steentje. En als ik dan iets heb verzonnen en in elkaar heb geknutseld, dan wil ik dat graag laten zien. Maar ik wil het vooral DELEN en hoop dat het anderen weer inspireert om ook creatief aan de slag te gaan. 

Zo is De Knutseljuf Ede ontstaan, en doe ik, wat ik doe. Ik hoop dat jullie ook af en toe, dat mooie gevoel van creatief bezig zijn, met mij willen delen.

Ps. Onderstaande knutsels en knutseltips mogen gewoon gedeeld worden, hoor!

Lees meer van De Knutseljuf Ede

FACEBOOKPAGINA De Knutseljuf Ede

WEBSITE De Knutseljuf EdeWord lid van Yoors en beloon de De Knutseljuf Ede maar ook jezelf met de welkomstbonus. Klik hieronder om je bij Yoors aan te melden:

Promote: support and profit

Support De Knutseljuf Ede ✂️🇳🇱 with a promotion and this post reaches a lot more people. You profit from it by earning 50% of everything this post earns!
More