×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Even voorstellen!

Even voorstellen!


Ik ben Lisa, 20 jaar. Ik ben een ontzettend vrolijk meisje. Als ik anderen mijn levensverhaal vertel, krijgen ze toch vaak een andere indruk. Ik heb besloten hier mijn verhaal te dumpen, om erachter te komen of er meer jong volwassenen zijn die zich hierin herkennen. Ik heb mij altijd al bezig gehouden met Lifestyle, met name binnenhuisarchitectuur. Dat is waar ik uiteraard ook over wil gaan bloggen. Here we go:


Je zou kunnen zeggen dat mijn specialiteit slapen is. Dat zeg ik natuurlijk met enige vorm van sarcasme, maar ik kan mij er wel erg goed in vinden. Of toch juist helemaal niet? Ik ben een hele goede, maar tevens ook een hele slechte slaapster. Voor zover ik mij kan herinneren leef ik 's nachts en slaap ik overdag. Vandaag mijn naam 'De Nachtvlinder'. In 2010 kreeg ik de diagnose DSPS - Delayed Sleep Phase Syndrome. Niet mee te leven in deze maatschappij, dat kan ik je sowieso meegeven. Het beheerst je hele leven. Het 9 - 5 leven is gewoon geen mogelijkheid, want ik heb periodes gehad dat ik juist op die tijden slaap. En dat als 17 jarig meisje.. je kan je vast wel voorstellen hoe klote dat is. Inmiddels een waslijst van 26 psychologen/ instanties opgebouwd. Pretty impressive eh? School, werk, een sociaal leven, etc; het is allemaal gewoon onmogelijk. Ik werk nu al 4 jaar in het bedrijf van mijn ouders. Dat natuurlijk ook niet zonder slag of stoot, maar het is in ieder geval iets! Als ik 21 ben mag ik eindelijk weer naar school, een HBO opleiding volgen. Dat wil ik echt heel graag! Het laat nog ongeveer een half jaar op zich wachten. Dat geeft mij de tijd om in een normaal ritme te komen en dat ook vast te houden. Want lets be honest: in die 4 jaar dat ik naar school zou gaan, begint de school toch echt om 08.30u. Oh shit, ik kan me niet eens meer de laatste keer herinneren dat ik rond dat tijdstip wakker ben geworden. Logisch als je pas rond 0700u slaapt! In het kort dus mijn verhaal en bedoeling van dit blog. Vraag gerust wat je wilt vragen. I'll keep you posted! Liefs, De Nachtvlinder

 Soberana
Vroeger noemden we dat gewoon een 'avondmens' of een 'nachtmens'. Hebben ze daar tegenwoordig een diagnose voor en sturen ze een bataljon gogen en logen op je af???? Wat jij hebt, heb ik in veel lichtere mate. Ik kom op gang als andere mensen al vele uren wakker zijn en ben nog fit en fris als anderen al snurken:) Van kleuterschool tot pensionering toch wel problemen mee gehad.
14-12-2015 19:58
14-12-2015 19:58 • 1 reactie • Reageer
 De Nachtvlinder
Er is een groot verschil tussen de avondmens en mensen met DSPS. Daarnaast is DSPS vrij 'nieuw', in 1981 heeft het zijn naam gekregen. Helaas is er nog maar weinig over bekend en is het logisch dat anderen en zo naïef op reageren. Het is uiteraard bij de een erger als bij de ander, en kan het ook nog voorkomen dat de verkeerde diagnose wordt gesteld. Het is niet zomaar iets. Het is uiterst vervelend en zoals u ook zegt: ' van kleuterschool tot pensionering problemen mee gehad '. Tijden veranderen, de maatschappij verandert. Tegenwoordig kan je nergens meer terecht zonder papiertje op zak. Daarom vind ik juist dat er een leger deskundigen alles op alles moeten zetten!
17-12-2015 20:01
17-12-2015 20:01 • 1 reactie • Reageer
wesleykieboom
Heel veel succes alvast met je HBO opleiding. Welke opleiding ga je doen? Ow en welkom op Yoors trouwens :)
08-12-2015 23:11
08-12-2015 23:11 • 1 reactie • Reageer
 De Nachtvlinder
Dank je wel! Bachelor Lifestyle; toevallig hè! :-)
09-12-2015 02:07
09-12-2015 02:07 • Reageer