×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
3. Een vast contract

3. Een vast contract


Het eerste halfjaar op de meidengroep vloog om en Gert wilde mij graag op die groep houden. Hij kon me echter geen vast contract bieden en ik werkte dus op een 0-uren contract. Ik had het er echt naar mijn zin en met mijn collega's kon ik het goed vinden. Alleen gek dat Gert zei dat hij Tiebe, een oudere collega, die kort op zijn pensioen zat, eruit wilde werken. Ik vond het een alleraardigste man die weliswaar af en toe afweek van de regels maar ik dacht dat zijn ervaring hem daartoe ook wel het recht gaf. Hij werd ook meer gezien als de opa van de groep. Gert was erg zwart/wit en Tiebe kon niets goed doen. Denk dat Tiebe een beetje teveel tegengas gaf aan Gerts manier van managen en dat hij daar moeite mee had.

Op een ander paviljoen, Rietkamp, was wel een vacature maar van het vaste personeel wilde daar niemand naar toe. Het was een gemengde groep met echte LVG-ers, dus een wat lager niveau. Het was de groep jongeren die door anderen werden verstoten... de zwarte schapen. Omdat ik toch zekerheid wilde ben ik er toch naar toe gegaan. Het paviljoenshoofd op Rietkamp was Ella, een vrouw van in de zestig met de uitstraling van een bouwvakker. Ik kreeg mijn vaste contract maar ook mijn lange werkdagen/weken/maanden. Er waren altijd wel een paar collega's ziek. Bij het paviljoen Rietkamp, met 8 bewoners, hoorde een fasehuis waar ook nog 4 jongeren konden wonen. Er moesten dus altijd genoeg groepsleiders op dienst zijn om de 2 huizen te kunnen bestieren.

Wat er nog komt:

groepsleider die relatie aangaat met pupil, ontslaan wordt en later, na fusie, weer collega wordt
oprichting van motorbende in ontspanningsruimte van meidengroep
corrupte en stelende werknemers en leidinggevenden
mishandelingen!?

dreigende lesondersteuner zet jongeren in onderbroek en...

samenzwerende leidinggevenden die misstanden wegmoffelen

coke?

skikampen/taxi's

onkundige schooldirectie

etc etc


wordt vervolgd...

Vul hier je titel in

Haal deze tekst weg en vul hier je tekst in.
Daantje l
Leuk! Ben benieuwd
05-12-2016 18:05
05-12-2016 18:05 • Reageer
LWAlmanak
Benieuwd of het vast word...
05-12-2016 13:58
05-12-2016 13:58 • Reageer