×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Even Voorstellen..

Even Voorstellen..


Nu even een lange introductie. 

Zoals jullie al misschien hebben gelezen ben ik Desiree en ik woon samen met mijn lieve vriend Joa. Wij zijn niet getrouwd maar verwachten eind Mei ons eerste kindje. Ben nu inmiddels al 21 weken zwanger en het gaat super goed. Helaas is het zwanger worden niet zonder slag of stoot gegaan. Wij zijn bijna 2,5 jaar bezig geweest om zwanger te worden. Toen we na een jaar proberen nog niet zwanger waren, hebben we de huisarts ingeschakeld. Hij heeft een doorverwijzing gegeven naar ons plaatselijk ziekenhuis voor onderzoeken. De onderzoeken begonnen bij het controleren van Joa zijn zaad. Helaas lag hier het probleem waardoor ik niet meer getest werd. Ik had geen problemen qua cyclus e.d dus gingen ze er van uit dat het bij mij wel goed zat. Na een intake gesprek bij de gynaecoloog van ons plaatselijk ziekenhuis en nog een tweede check van het zaad (wat toen al iets beter bleek te zijn maar nog geen top zaad was), kregen we te horen dat we in aanmerking zouden komen voor IVF of ICSI. De eerste stap, genaamd IUI, konden we al overslaan want daar was het zaad te slecht voor. Omdat ze deze behandelingen niet in ons plaatselijk ziekenhuis deden, werden we doorverwezen naar het Erasmus in Rotterdam. Daar kregen we ook een intake en werd ook ik even van binnen bekeken. Als eerste werd er gekeken naar mijn baarmoedermond. Dat doen ze door de welbekende eendenbek in te brengen en de in-/uitgang te spreiden waardoor ze alles goed van binnen kunnen bekijken. Je hoort vele vrouwen die het vervelend ervaren, maar ik vond het reuze meevallen. Dit was mijn eerste inwendige onderzoek ooit dus wist niet wat ik kon verwachten. Maar ik vond het dus meevallen. Na het inwendige onderzoek ging de gynaecoloog mijn eierstokken en baarmoeder bekijken d.m.v. een echo. Gelukkig zag alles er prima uit en was ik in top conditie. Na de controle en het gesprek, gaf de gynaecoloog ons een proefpakketje multivitamine mee. Dit was speciaal voor de man. Hij zei: "Baat het niet dan schaad het niet" dus heeft Joa die gelijk gebruikt. Met die multivitamines kan je de kwaliteit wat opkrikken en lukt het misschien alsnog op de natuurlijke manier. Joa gebruikte ze gelijk en ik slikte al foliumzuur sinds dat wij begonnen met onze kinderwens ( dat was in mei 2014) dus ging hier mee verder. Toen ze op waren hebben we iets soortgelijks gezocht en kwamen uit bij de New Care vitamines. Deze heb je in allerlei varianten, zo ook de Multi Papa en de Multi Mama. Hier zitten allerlei stoffen en mineralen in die een mens nodig heeft in deze situatie. Dus zijn wij deze verder gaan slikken. In november hadden wij de afspraak met die gynaecoloog in Rotterdam en dan zouden we 19 januari 2016 terug moeten komen voor ons laatste onderzoek en vanaf dan zouden we starten met IVF en ICSI. Maar plotseling had ik 10 januari een positieve test in handen. Yes! Toch via de natuurlijke weg, zonder hormoonbehandeling, gelukt. Maar helaas liep dit uit op een miskraam met 5 weken zwangerschap. Wij vol goede moed verder met de multivitamines. We hadden alles gecanceld want het was immers wel gelukt dus waarom zou je je lichaam dan zo laten lijden als het ook gewoon via de natuurlijke weg kan? Het waren vreselijke, frustrerende maanden. Veel last van ongeduld en emotionele buien. Waarom lukte het nu niet. Tot afgelopen September. Toen bleek het eindelijk weer raak te zijn. Wat een blijheid maar tegelijkertijd ook onzekerheid. Zal het nu wel een blijvertje zijn? Al vrij snel de verloskundige op de hoogte gesteld en met 7 weken zwangerschap mocht ik naar de eerste controle. En jawel, we zagen een mooi hartje kloppen. Yes! Hopelijk blijft dat mooie hartje kloppen. De eerste 13 weken ging traag voorbij, was lekker misselijk en zo nu en dan goed bevriend met de wc. Wat was ik blij dat die weken voorbij waren en ik echt kon genieten van de zwangerschap. Nu alweer 21 weken. Wat vliegt de tijd. Ik voel de kleine meid, ja het is een meisje, al lekker rommelen in mijn buik. Helaas ligt mijn placenta aan de voorkant dus voel ik haar niet super duidelijk. Maar gelukkig ligt de placenta wel wat meer naar boven zodat ik ze vaak aan de onderkant van mijn buik voel. De komende tijd zal ik veel over deze mooie tijd gaan schrijven. Ook ligt er een verhuizing in het verschiet want nu de kleine in aantocht is, willen we wel graag uit ons huur appartement en gaan kopen. We hebben een koophuis gevonden, een bod op gedaan, en deze is gelukkig geaccepteerd. Nu breken de spannende tijden echt aan. Gaat alles wel lukken? We hopen het! Jullie horen er binnenkort meer over. Tot snel!
Jacqueline Van munster
wat fijn dat je zwanger bent ! herkenbaar zolang bezig zijn (zie voor mijn verhaal mijn blogs) maar iig Welkom en ik volg je!
29-01-2017 16:48
29-01-2017 16:48 • Reageer
2 mama 's
Wat fijn dat het gelukt is.. lekker van genieten!
12-01-2017 19:58
12-01-2017 19:58 • Reageer
irene.schievink
Wat een weg hebben jullie moeten bewandelen om het eindelijk te laten lukken. Het doet me denken aan de weg die mijn ouders hebben moeten bewandelen voor ze eindelijk zwanger raakten van mij. Geniet van de komende tijd!
12-01-2017 17:12
12-01-2017 17:12 • Reageer
Ramona Vroom
Van harte gefeliciteerd!!! En welkom
12-01-2017 17:08
12-01-2017 17:08 • Reageer
weirdmommy
Gefeliciteerd Veel plezier hier bij yoors
12-01-2017 16:42
12-01-2017 16:42 • Reageer
Piteke van der Meulen
Heel veel geluk en succes, wat een veranderingen in korte tijd in je leven
12-01-2017 16:23
12-01-2017 16:23 • Reageer