×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


De gevolgen van trauma

De gevolgen van trauma


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

"It could take you years to actually face what happens, and numerous more to overcome it." 


1,5 jaar geleden heb ik iets meegemaakt, iets waar ik met bijna niemand over praat. Iets wat ik eerst heb verdrongen, pijnlijk terug is gekomen en wat mijn leven is gaan beheersen. 

Mijn herinneringen aan wat er gebeurd is, zijn ongeveer een half jaar geleden teruggekomen. Daarvoor heb ik een jaar geworsteld met "onverklaarbare" klachten, die ineens pijnlijk op zijn plaats vielen. Sindsdien is mijn leven niet meer hetzelfde. Mijn huis, wat mijn veilige haven zou moeten zijn, voelt als een spookhuis. Ik kan er nog steeds niet echt zijn zonder me ongemakkelijk/angstig te voelen. Mijn werk is tijdelijk gestopt, ik ben in verschillende trajecten gezet qua traumabehandeling, wonen en het opnieuw oppakken van mijn leven. 

Vandaag heb ik mijn laatste EMDR sessie gehad. Een kleine stap richting het weer terugkrijgen van de controle over mijn leven. Een kleine overwinning, maar de echte overwinning voelt nog zó ver weg. Ik heb nog lang mijzelf niet terug. 
Het lijkt zo simpel, een paar keer naar therapie gaan totdat het trauma, de herinnering, zich niet meer dagelijks opdringt. En dit gebeurt ook niet meer! Laat ik voorop stellen dat ik hier erg blij om ben. Maar dat maakt niet dat ik ineens helemaal 'genezen' ben. Er zijn stukken van mij en mijn leven, die helemaal niet meer zijn zoals ze ooit waren. Ik ben veranderd. Veel angstiger voor de wereld, en ik vertrouw mensen niet meer zoals ik dat ooit deed. Ik kan dagelijks maar weinig aan, waar ik ooit hele dagen kon invullen heb ik nu eigenlijk na een uur of 3 geen energie meer. En de dagen die ik wél helemaal invul volgen door 2 a 3 dagen waarop ik bijna niet functioneer. Ik trek het niet om wat ooit mijn hobby/passie was weer uit te voeren, omdat het een contactsport is. Het idee alleen al zorgt voor paniek en angst. 
Er blijven vragen die ik niet kan beantwoorden. Krijg ik ooit mezelf weer helemaal terug? Leer ik ooit helemaal leven met wat er gebeurd is? Ik heb mezelf 100.000 keer afgevraagd of ik niet iets had kunnen doen het te stoppen, en of het niet mijn eigen schuld was. Ik heb me geschaamd, vernederd en schuldig gevoeld. Nu, 1,5 jaar later, begin ik langzaam te voelen dat het mij is aangedaan. Ik was machteloos. 

Ik heb ontzettend veel geluk. Mijn moeder heeft me semi- in huis genomen, tot ik een plek voor mezelf heb. Mijn vriend heeft engelengeduld en een bootlading liefde voor me. Mijn zus neemt me onder haar hoede en zorgt voor me. En de vrienden die het dichtst bij me staan laten me niet vallen nu dingen moeizaam gaan. 
Ze laten me merken dat ik zoveel heb om voor door te gaan, voor te vechten. Ook als ik niet meer wil. Ook als ik het idee heb dat ik het niet meer kán. Dan belt mijn zus me ineens via videochat en laat ze mijn neefje en nichtje met me praten, en geloof me, op zo'n moment verdwijnt alle pijn héél even als sneeuw voor de zon! 

Héél langzaam komen er weer wat zonnestralen binnen in mijn leven die nu al zo lang in een storm zit. Het vechten maakt me zo moe, maar ik weet dat ik door moet. Iemand heeft mij kapot gemaakt, door alleen te denken aan zichzelf en zijn behoeften. Nu moet ik mezelf weer lijmen. 


Long story short: I survuived. 

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties