Tussen weten en voelen

Tussen weten en voelen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Van de week was het 's nachts weer feest. Ik ben wakker geworden rond 01:00 en wist zeker dat als ik weer in slaap zou vallen, ik dood zou gaan. Mijn hartslag was hoog, ik had het warm, koud, benauwd... En alles wat ik wilde was gewoon normaal een beetje slápen. Ook vannacht, rond 3:30, zat ik rechtop in mijn bed. 

Dit soort feestjes heb ik regelmatig met mezelf, 's nachts ben ik angstig en ik paniek. Of ik moet plassen, maar durf mijn bed niet uit. Ik besef mij heel goed dat ik niet dood ga, dat er niks aan de hand is en ook dat er niks gebeurd als ik gewoon eventjes opsta en naar de wc ga... Maar in plaats van opluchting, frustreert deze wetenschap me. Ik wéét het zo goed, waarom laat mijn gevoel me dan zó in de steek? 

Paniek ervaar ik het meest heftig 's nachts, maar ook overdag heb ik het regelmatig. Een drukkend gevoel op mijn borst, snelle ademhaling en irrationele gedachten. Ik weet dat dit een paniekaanval is, en meestal lukt het me uiteindelijk om mezelf weer rustig te krijgen. Een aanleiding voor deze aanvallen heb ik meestal niet. "Maar waarom ben je dan bang?" Heb ik wel eens gehoord. Ja, als ik dat eens wist... Geloof me, ik besef me hoe irrationeel en onnodig die angst en paniek zijn. Dat weet ik als beste. Maar maakt dat het beter? Nee. En maken dit soort vragen het makkelijker? Nee. Het frustreert me, maakt me kwaad. Onzeker. Daarom vertel ik het 9 van de 10 keer maar niet meer. Tenzij mensen echt met me te maken hebben en dichtbij me staan. Jullie weten wie jullie zijn... 

Ik hoor je denken: 'maar als we dat niet mogen vragen, wat dan wel?' Niks. Laat gewoon merken dat je er bent, dat het oké is. Je hoeft het niet op te lossen.
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Vervelend en herkenbaar. Bij mij hielp ademen erg goed als het me tenminste lukte me op dat moment daarop te concentreren.
| 21:02 |
Oke dit is dus iets dat je weet... dan leg ej naast ej bed een plastic zakje en ga daar in blazen.. gaat de aanval over..je hyperventileert dus dan en als je nu een potje naast t bed zet...wie weet durf je dat dan? en de rol papier niet te vergeten
Misschien maakte je als klein kindje ooti eits mee waardoor dit nu speelt, sterkte
| 13:08 |
Ik herken je verhaal in de nacht. Verdiep je is in nachtangst wellicht is dat wat je hebt..
| 12:32 |
nou succes dan.
| 10:18 |
O wat herken ik dit. Heb het een aantal jaren heel veel gehad. Nu heb ik het af en toe ook nog weleens en inderdaad die nachten pfff. Sterkte. En o ja ik leef natuurlijk ook nog steeds.
| 09:18 |
tja wat zal ik zeggen
| 23:16 |
een hele nare ervaring denk ik, veel beterschap
| 22:31 |
Dank je om jouw ervaring te delen. Veel sterkte.
| 22:05 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen