Diamond painting - update 15-05-2018

Diamond painting - update 15-05-2018


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Mijn andere hobby naast het haken en sieraden maken, is diamond painting. Een "nieuwe" hobby die op dit moment een grote opmars heeft in o.a. Nederland en België. Ik ben hier in december 2016 mee begonnen en ik moet zeggen het is erg verslavend om te doen. Ook wel heel rustgevend, alhoewel de kleine steentjes anders doet vermoeden. Hieronder zal ik uitleggen wat het is en een paar foto's laten zien van de diamond paintings die ik gemaakt heb. Er wordt gebruik gemaakt van vierkante of ronde steentjes. Mijn voorkeur gaat uit naar vierkante steentjes, alhoewel ronde steentjes sneller klaar is. Die hoef je namelijk niet tegen elkaar aan te leggen en dus recht.

Er zijn inmiddels een aantal Nederlandse internet shops waar je ze kunt bestellen, maar ook die bestellen ze net als ik in China via AliExpress. Wil je ze snel in huis? Dan betaal je meer en bestel je er één in Nederland. Heb je geduld, wat soms best lastig is met een verslavende hobby hahaha, dan bestel je hem voor een paar euro in China. Het pakket komt compleet met alle toebehoren thuis. Dus je hoeft verder niks aan te schaffen. Ik gebruik zelf nog wel een lichtplaat onder mijn diamond painting. Door zo'n lichtplaat kun je zeker in de avonduren de tekentjes op het canvas heel goed zien.

Wat is diamond painting precies? 

Het zijn hele kleine "diamantjes" van kunstof die je op een voorbedrukt canvas plakt. Op het canvas zit een lijmlaag, dus je hoeft zelf geen lijm aan de kleine steentjes van ongeveer 2mm te doen. Met een speciaal pennetje, waar in de punt wat wax zit, kun je de kleine steentjes oppakken en op het canvas plakken. Je plakt dus de juiste kleuren op de juiste plaats op het canvas. Alles is met letters, tekens en getallen gemarkeerd.

In het groene bakje doe je de steentjes van de kleur die je gaat gebruiken en door het lichtjes te schudden, komen de steentjes op de juiste manier te liggen. Dat wil zeggen met de juiste kant naar boven.

Ik werk zelf per kleur en steeds een klein vlak van het canvas. Hieronder zal ik wat voorbeelden laten zien wat ik gemaakt heb. Ik maak vooral grotere, want die zijn het mooist gedetailleerd. 

Deze heb ik speciaal voor mijn man gemaakt, want die vond hem erg mooi. Hij heeft een afmeting van 40x40 cm en bevat ongeveer 40.000 steentjes. Hier zijn het ronde steentjes. Inmiddels hangt hij ingelijst in onze huiskamer.

Dit was mijn eerste grote diamond painting. Afmeting is 30x50cm en ook ongeveer 40.000 steentjes. Ik vond de kleuren erg mooi en daarom heb ik voor deze gekozen. Gemaakt met vierkante steentjes. Natuurlijk hangt die ook ingelijst in onze huiskamer. 

Deze heeft een afmeting van 20x30cm en siert de studentenkamer van mijn dochter in Maastricht. Ook deze is gemaakt met vierkante steentjes.

Deze diamond painting is 40x40 cm en vindt ik zelf erg mooi. De kleuren zijn in het echt natuurlijk veel mooier, maar dat is vaak moeilijk fotograferen. Hij hangt mooi te wezen in mijn huiskamer. 

Dit vindt ik zelf de allermooiste die ik gemaakt heb, maar komst niet echt tot zijn recht op de foto.  Ook de grootste, want hij is 50x50 cm en hangt ook in de huiskamer in een mooie lijst.

Eindelijk ook deze hele mooie klaar. Het is een flinke, want hij is maar liefst 40x60cm en ongeveer 50.000 steentjes. Het is de hond van een vriendin en ik moet zeggen dat ik hem erg mooi vindt. Denk dat ik er dus ook wel 1 ga maken van mijn hond ;) 

Zodra die er echt is, ga ik dat zeker hier delen natuurlijk! 

Helaas is deze lieverd in april 2018 overleden, maar hij zal nooit vergeten worden! 

Nieuwe Diamond Painting besteld

Ik kreeg toch ook weer de kriebels om een Diamond Painting te gaan maken en heb deze nu besteld. Helaas nog een weekje of 2 wachten tot hij binnenkomt schat ik, maar ik vindt hem helemaal geweldig. Ik heb hem besteld in de maat 50x50, ben ik lekker lang mee bezig en komen de details goed tot hun recht. Wordt vervolgd natuurlijk ;) 

Even een kleine update, want het duurt allemaal wat langer deze keer haha. Hij wordt echt mega mooi en in het eggie is hij natuurlijk nog veel mooier.

Helaas zit er rechtsonder in de hoek en vreemd stukje, wat ik later nog ga aanpassen. Op de originele afbeelding staat een © tekst en die is natuurlijk nooit goed in de pixels mee te nemen. Kan dus best zijn dat de maker (ome Ali) iets doet wat niet mag..... Niet gezien met het bestellen en ik ga hem zeker  ook wel afmaken. 

Ondertussen ben ik ook bezig met deze, maar daar heb ik pas een klein stukje van gedaan. Ik maak deze ook boven, want het is een kadootje voor mijn BFF-je en die wil natuurlijk hier nog wel eens onaangekondigd binnen komen hahaha.

Zal nog even duren voor die af is, maar denk wel dat ze hem heel mooi gaat vinden. Ze is sowieso dol op alles van de Blond Amsterdam serie en ja, zij is blond en ik heel donker bruin! Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (24 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dat ziet er allemaal heel mooi uit. Lijkt me ook wel iets voor mijn dochter. Ze heeft net wat kussens geborduurd maar dit vind ik eerlijk gezegd mooier. 
| 17:02 |
Het is heerlijk ontspannend om te doen en in het zoveel mooier nog! 
| 18:16 |
Daar zitten mooie werkjes bij zeg ik ga ome Ali ook eens bezoeken want dit lijkt me leuk tijdverdrijf
| 10:44 |
Moet je echt doen, is zeker leuk. Tipje, let goed op dat je de maat goed afstemt op de afbeelding die je kiest. Hoe groter de maat, hoe precieser de pixels overkomen. Een gedetailleerde foto, komt in een kleine maat heel slecht over. Voor de prijs hoef je het niet echt te laten haha. 
| 11:07 |
30/30 een goeie keus? Ik heb het nooit eerder gedaan ben complete leek op dit gebied maar de party uitvoering van blond Amsterdam lijkt me wel leuk voor m'n schoondochter en idd 12 dollar nog wat is niet veel. Zijn de pakketten compleet? Sorry voor al m'n vragen hihi
| 13:32 |
30/30 is voor Blond Amsterdam denk ik wel redelijk. De pakketten zijn inderdaad compleet. Inclusief pennetje, wax en schudbakje. Dat bakje kan groen of wit zijn. Tenminste dat zijn de kleuren die ik tot nu toe ontvangen heb. Er zit soms ook een pincet bij, maar vind ik niet fijn werken. Je hoeft geen sorry te zeggen hoor haha, vragen staat vrij 😉
| 13:35 |
Dankjewel, binnenkort maar eens bestellen maar eerst moet m'n haakproject af zijn 
| 14:57 |
Groot gelijk, maar zit wel wat levertijd op de blond amsterdam paintings, tenminste de mijne duurde langer als dat ik gewend was.....
| 15:17 |
Ha wat lekker zeg, daar kun je je echt uren en uren mee vermaken ja
d nieuwste zal zeer zeker erg mooi worden ook
| 11:34 |
Ja, dit is echt heerlijk om te doen en vooral ook ontspannend al zou je anders denken met die ministeentjes hahaha
| 13:24 |
t kan een verslaving zelfs worden, de dame die mijne maakte kan niet meer stoppen
| 13:45 |
Mijn lijf zegt dat ik moet stoppen haha, het is echt een verslaving hoor. Ik mag steeds een bepaald blokje doen en dan stop ik. Dan is het voor mij te doen, maar ik ken ook mensen die dit de hele dag doen. Zou ik overigens tureluurs van worden hoor, uren kan ik het echt niet. Pijn of geen pijn! 
| 13:52 |
dat scheelt weer, zij dus wel en krijgt al inimini oogjes , haah
| 17:11 |
Hele mooie creaties! Daar zitten heel wat uren (plezier) in!
| 07:22 |
Ja, daar zitten zeker heel wat uurtjes in, maar is wel heel ontspannend om te doen. Zou het vaker willen doen, maar dan moet ik rechtop/voorover zitten en dat lukt me dus niet zo lang. Komt wel weer! 
| 07:37 |
Mooie werkstukken die je hebt gemaakt, ik heb mam ooit een pakket gekocht maar dat heeft een  verpleegster voor haar gemaakt. Het lukte haar niet vanwege de reuma in haar handen! Ja ali en wat geduld het scheelt heel wat geld!
| 07:06 |
Ik heb mijn pennetje in een houder van zo'n dikke Stabilo pen gedaan. Hou lekker stevig vast, want die roze pennetjes zijn wel heel erg dun. Kan ik misschien wel eens een foto van toevoegen aan deze blog, zou een goede tip kunnen zijn voor andere.
Ali is zeker goedkoop en ik moet zeggen dat het vaak binnen 2 weken wel binnen is. In Nederland kun je ze ook kopen, maar die komen ook uit China en niet iedereen beseft dat. Van de andere kant, niet iedereen durft het aan met China en vanuit Nederland heb je het wel de volgende dag in huis 😉 Die Mandala heb ik € 18,50 voor betaald en als ik die via Nederland gekocht zou hebben, zou ik daar zeker € 50,00 voor moeten betalen. Dan wacht ik wel 2 weekjes hahaha
| 07:16 |
nu we wat vaker mooi weer hebben komt hier ook wat minder van hé.
| 23:55 |
Dat scheelt ook zeker wel, want ik doe dit echt alleen maar binnen. Moet eens bekijken of het buiten makkelijk kan, maar aan de tuintafel is ook niet alles denk ik. Ik moet wel in een goede houding kunnen zitten. Ach, het komt vanzelf af haha
| 06:46 |
zo is dat nu zijn andere dingen aan de beurt hoor.
| 21:05 |
De lieverd wordt inderdaad gemist en de tranen lopen over mijn wangen nu ik jouw wer weer zie. In Juli hoop ik hem bij je te halen. De afspraak staat in ieder geval. En weet dat je dan waarschijnlijk 2 jankerds zult hebben in huis.
| 10:11 |
Hey, mijn reactie is weg? Had hier gisteren al op gereageerd...........
Maar, dat snap ik toch dat dit voor jullie emotioneel zal zijn. Wie had nou verwacht, toen ik hieraan begon, dat Sem er nu niet meer zou zijn 😞 Ik heb gelukkig genoeg tissues in huis lieverd en ik heb ook 2 schouders xxx
| 06:47 |
Je reactie van gisteren gelezen hoor. Fijn dat we bij jullie even mogen janken dan
| 09:06 |
Dat is dan wel raar, dat die reactie van gisteren hier niet meer staat en jij hem wel gelezen hebt? Ach, het is goed gekomen en tot juli pas ik goed op Sem ❤️
| 13:32 |
Mooi zo dat geeft al veel rust voor ons
| 21:16 |
Allemaal super mooie paintings. Jij hebt er ook al heel wat gemaakt. Ben nu begonnen met de dame die op het wc zit. Heb er vorig jaar zoveel gekocht dat ik er zelfs nu nog tot het einde van het jaar mee toekom.
| 09:15 |
Ik koop meestal pas weer een nieuwe als ik bijna klaar ben. Levertijd is gelukkig niet zo lang. Heb wel een custom die ik wil laten maken, maar dat moet dan ook een grote worden. Ik denk 40x60 of zelfs nog iets groter, maar dan moet ik eerst ook zeker weten dat ik de juiste lijst ervoor kan vinden. Want die ik wil, moet wel naast mijn blote dame komen te hangen haha. Wordt een blote man, maar dan wel heel kunstig, niet zomaar een foto. 
| 09:29 |
Ben al benieuwd :)
| 09:58 |
Kende ik nog niet, er staan mooie afbeeldingen tussen. Zelf vind ik de naakte vrouw die in je huiskamer hangt ook de mooiste, en inderdaad deze komt niet tot zijn recht op de foto. Zal wel heel mooi ogen in je huiskamer. Het lijken me allemaal wel kleine werkstukjes. Maar ze mogen stuk voor stuk gezien worden 😄👍

Ga deze delen in mijn groep 😉
| 07:26 |
Ik heb laatst met mijn camera een nieuwe foto gemaakt, die zal ik zo eens aanpassen, want die is wel beter als deze. Dit is met telefoon gemaakt. Ik vind zelf dit ook de mooiste overigens en heb er al 1 op het oog voor de mannen versie haha, maar eerst even deze 2 afmaken! 
| 07:33 |
Dit had ik al zien aankomen hoor, waar Eva is is er ook een Adam hé 😄
| 07:36 |
Die kwam ik toevallig tegen, toen ik afbeeldingen zocht voor mijn "mooie mannen" blog haha en ja, die heb ik wel meteen opgeslagen natuurlijk 😉 Foto inmiddels aangepast en ook die van de draak in het zwart/rood. Komt beter over nu denk ik. 
| 07:38 |
Prachtige diamond paintings heb je al gemaakt
| 21:51 |
Ah, dank je wel :)
| 21:52 |
Mooi, heb ik niet eerder van gehoord.
| 20:25 |
Is een echte hype momenteel, wordt echt heel veel gedaan ;) Een schoonzusje is er op mijn advies ook pas mee gestart en nu al verslaafd na de eerste haha.
| 21:24 |
Leuk! ik heb er 1 liggen van woezel en pip, ga ik tijdens mijn zwangerschapsverlof aan beginnen. :-)
| 11:05 |
Heel leuk om te doen, ben inmiddels ook weer bezig, beetje verslavend ook wel haha
| 18:33 |
Ben benieuwd. Ik ben nogal een ongeduldig typje wat zulke dingen betreft.. hihi
| 20:55 |
Oei, ik krijg al gooi-, en smijt-neigingen als ik de foto's van al die steentjes zie.... :-)
Geduld is niet mijn grootste talent zeg maar. Die je nu besteld hebt lijkt mij heel gaaf!!
| 13:27 |
Ja, het zijn wel heel veel inimini steentjes haha en je moet het dan zeker niet bestellen als je weet dat je daar gek van wordt. Klinkt raar, maar voor mij werkt dit dus echt rustgevend. En ja, die nieuwe die gaat denk ik echt heel gaaf worden. Daarom ook bewust groot besteld, dan komen alle details goed tot hun recht.
| 13:50 |
Lekker doorgaan dan! Ik denk ook dat de nieuwe heel mooi wordt, de kleuren zijn in ieder geval prachtig. Ik schilder intussen lekker verder ;-)
| 13:52 |
Ziet er heel mooi uit.
Ik heb het woord al verschillende keren voorbij zien komen. Maar heb het nog nooit in het echt gezien. Maar mijn dochter vertelt me net dat ze er ook een heeft besteld.
| 21:41 |
Dan zul je het zeker prachtig gaan vinden, dit is ook echt iets wat het mooist tot zijn recht komt als je het in het echt ziet.
| 06:26 |
Heel leuk. De nieuwe heeft prachtige kleur ;)
| 09:53 |
Ja, ik ben echt heel benieuwd hoe die er in werkelijkheid uit gaat zien. Wordt natuurlijk absoluut vervolgd ;)
| 10:05 |
We wachten af in de spanning )
| 10:25 |
heel mooi. Ik heb in het begin van mijn yoors tijd een x hier iets over gelezen bij iemand. Had er toen echt nog nooit van gehoord. Super leuke hobby. Die nieuwe van je gaat ook een plaatje worden.
| 18:48 |
Ja, die lijkt mij ook erg gaaf, maar gaan eerst nog heel wat uurtjes inzitten ;)
| 20:30 |
dat is wel de bedoeling toch. Je zal hem wel laten zien als hij af is.
| 23:11 |
Absoluut, wordt gewoon deze blog ook weer van een update voorzien. Misschien ook nog wel een nieuwe blog, maar deze heeft al best veel views en ik hoop er stiekem de 1000 views mee te behalen. Om de 1 of andere reden is dit mijn meest bekeken blog haha
| 09:11 |
Oh lache zo zie je maar ineens een voltreffer.Top!!
| 19:33 |
Ja, zo onverwacht ook. Ik ben gaan Yoorsen voor Roparun, die scoren leuk, maar deze slaat echt alles. Niks vergeleken met sommige andere bloggers hahaha, maar ik ben helemaal happy ;)
| 19:36 |
ik moet zeggen dat ik niet op de score van een ander let. Vindt ut zelf leuk als ik sowieso een reactie krijg. Maar die van de weegschaal vliegt omhoog omdat Ellie hem gedeeld heeft. Ik vind het leuk mee genomen dat je der wat voor krijgt. Voor jou telt het meer natuurlijk vanwege het goede doel.
| 15:23 |
Ik reageer eigenlijk op bijna alle blogs van degene die ik volg. Soms weet ik niet hoe te reageren of past de blog gewoon niet bij me, dat kan gewoon ook wel eens zo zijn. Ik reageer dus alleen als ik iets nuttigs kan zeggen en niet voor de puntjes, die groep heb je namelijk ook. Al wordt die steeds kleiner nu je meer punten krijgt voor views als reageren. Ik heb zojuist ook weer een blog wat bijgewerkt die bijna een mijlpaal bereikt en ik dus extra punten krijg. Hij komt dan weer even bovenaan in mijn lijst en ja, ik wil graag voor 19 mei die 30.000 punten behalen haha. Je blog van de weegschaal gaat inderdaad erg goed, dat is soms ook gewoon niet te voorspellen. Geweldig toch wel, want daar doe je het tenslotte voor. Toch eer van je werk ook.
| 17:22 |
zo doe ik het ook degene die ik volg daar reageer ik op. En net wat jij zegt als het een blog is die me totaal niet aanspreekt sla ik die echt een x over. Ik zie weleens een bedel blog voorbij komen om punten te scoren die sla ik echt over. Dan krijg je een hele lijst om daar ff op te klikken. Daar baal ik zo van. Kijk wat van jou ineens voorbij kwam van die roparun dacht via Albert. Dat sprak me gewoon gelijk aan daar wil ik lekker aan meehelpen.
| 23:03 |
Precies, die bedel blogs reageer ik ook totaal niet op. Heb er zelfs een aantal op negeren staan, want daar zit ik niet op te wachten. Doe dan wat ik doe, pas een blog een beetje aan zodat hij omhoog geplaatst wordt en dan lukt het toch om je doel te behalen. Mijn blog over sex toys had nog een paar views nodig en dat heb ik nu behaald door hem dus aan te passen. Ik zal echter nooit een lijst met blogs plaatsen met de vraag of iedereen die even wil bekijken. Het enige wat ik graag wil is uiterlijk 19 mei die 30.000 punten halen. Heb nu in 4 dagen tijd bijna weer 1000 punten erbij en dat is voor mij echt amazing haha. Gaat goed komen dus voor Roparun.
| 06:20 |
hihi die blog heb ik ff aangeklikt en verder niet bekeken. Oh lekker joh en dat in 4 dagen. Top!!
| 12:13 |
Aanklikken zijn ook punten ;)
| 12:18 |
ja weet ik maar ik heb niet gereageerd.
| 15:06 |
Kunt ook niet overal op reageren toch ;)
| 15:27 |
nee klopt.
| 15:48 |
Prachtig! Heb dezelfde hobby's
| 19:57 |
Dank je wel :) Ik heb toevallig onlangs een nieuwe diamond painting besteld, dus over een tijdje kan ik weer een nieuwe update gaan plaatsen haha
| 20:29 |
Hier ligt er 1 op tafel van 120cm :)
| 21:01 |
Wow, dat is wel een hele grote dan haha. Ik heb er nu 1 besteld van 50x50, een mandala, weer wat nieuws dus.
| 21:03 |
Ik kan telkens maar een 10 minuutjes eraan werken dat vind ik wel spijtig
| 21:08 |
Dat is wel jammer dan ja.................. helaas kan gezondheid je soms beperken, maar toch super goed dat je je niet laat tegenhouden!
| 21:09 |
Ja heb een metalen plaat in mn nek. Maar ja gaan er ook ni voor in een hoekje liggen
| 21:24 |
Moet je zeker niet doen! Super goed van je!
| 21:30 |
Grandioos, lekekr bezig jij.
Een vriendin van mij is ook ehelmaal idolaat ervan en maakt nu haar kleinzoontje, top
| 21:09 |
Echt heerlijk om te doen, ontspannend vindt het zelfs. Ik ga binnenkort er ook 1 bestellen van mijn hond, die hoort absoluut ook in mijn collectie thuis haha
| 21:13 |
allicht ja, dieren zo trouw verdienen dat
| 21:15 |
Prachtig zeg! Het geduld zou ik er niet voor hebben.
Maar ik vind het wel hèèl mooi!
| 17:09 |
Dank je wel, het werkt rustgevend, dus eigenlijk zouden meer mensen het moeten proberen ;) maar als je al weet dat je niet tegen priegelwerk kunt, dan zou ik het niet doen haha
| 17:43 |
Nee! Een puzzle van 1000 stukjes is voor mij al een ergernis! XD
| 01:18 |
GEWELDIG ZEG!!
Ik ben even gepauzeerd bij mijne.
Kreeg erg last van mijn nek van het gebogen zitten.
Misschien volgende week weer even verder.. Hij is wel bijna af!
| 17:55 |
Hele late reactie, ben te weinig op Yoors geloof ik hahaha en ja, die nek herken ik wel hoor en dan moet je idd even stoppen. Hoef jou niet te vertellen dat je naar je lichaam moet luisteren ;) xxx
| 23:57 |
Wat een geduld heb jij zeg!!!
| 17:51 |
Hahaha, ja maar je ziet iets steeds mooier worden en dan heb je ook geduld om door te gaan ;)
| 06:32 |
Ja dat herken ik ook wel!
| 02:08 |
En die je nu aan het maken bent wordt ook zo mooi
| 11:44 |
Ja, dat is wel een hele speciale ;)
| 18:10 |
De lieverd wordt inderdaad gemist en de tranen lopen over mijn wangen nu ik jouw wer weer zie. In Juli hoop ik hem bij je te halen. De afspraak staat in ieder geval. En weet dat je dan waarschijnlijk 2 jankerds zult hebben in huis.
| 10:14 |
Die tranen mogen er dan zijn lieverd, Sem was voor jullie heel speciaal ❤️😘❤️
| 11:41 |
Super mooie paintings...
| 12:26 |
Dank je wel
| 06:05 |
ik vind deze zo mooi ik denk alleen niet dat ik zelf creatief genoeg ben om dat te kunnen.
| 15:13 |
Natuurlijk kun je dit, dit lijkt heel moeilijk, maar is het totaal niet. Kijk een een filmpje op youtube of zo, gewoon gaan proberen met een kleine en dan weet je meteen of het je ligt.
| 00:48 |
Ja dat is wel weer zo ja. mss moet ik het gewoon eens proberen
| 08:52 |
je hebt t mooi gedaan lieverd!
| 23:59 |
Dank je wel lieverd xxx
| 06:28 |
Mooi. Werk je altijd naar een voorbeeld en instructie, of werk je ook 'vrij'?
| 23:26 |
Ik heb dit (nog) niet in vrije vorm gezien. Je kunt voor zover ik weet alleen kant en klare pakketten kopen. Wat wel zou kunnen is de tekentjes negeren natuurlijk en zelf je fantasie laten gaan, maar dan moet je wel genoeg steentjes hebben voor wat je zou willen maken. Je brengt me wel aan het denken hahaha
| 23:28 |
Ik ben meer van de vrije vormen, lijkt me wel leuk om lekker te experimenteren. De consequentie is dan inderdaad dat je een flinke voorraad steentjes moet verzamelen
| 23:33 |
Ik had het al eens gezien, een nichtje doet dit ook.
Die van jou zien er mooi uit
| 23:10 |
Dank je wel, ja het hoort en ziet het steeds meer. Ik heb ook al 3 vriendinnen aangestoken hahaha
| 23:17 |
Hallo, ik heb het even opgezocht! Toevallig ook! Ik ben nu ook weer met een leuk projectje diamant painting bezig, binnenkort plaats ik wel even een foto. Liefs
| 22:29 |
Ben heel benieuwd, ik ga het in de gaten houden x
| 23:08 |
Mooi gedaan! Kende het nog niet :)
| 22:13 |
Echt super leuk om te doen en zoveel keus erin. Je kunt ook van een eigen foto een diamond painting pakket laten maken. Wil ik ook nog eens doen.
| 22:15 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen