×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
hoe kwamen we erachter en hoe gaat het nu?

hoe kwamen we erachter en hoe gaat het nu?


hoe kwamen we er eigenlijk achter dat ik diabetes heb en wat werd er aan gedaan?

ik was 7 jaar oud een vrolijk bezig meisje alles ging helemaal goed met me. Ik speelde graag buiten met mijn vriendjes en vriendinnetjes. Op een gegeven moment ging alles een beetje moeizamer ik had geen zin meer om buiten te spelen was niet meer het vrolijke meisje dan dat ik was ik was moe lusteloos ik woonde aan de kraan dronk mega veel water en hing de hele dag op het toilet, eten deed ik ook nauwelijks meer. We dachten dat het een fase was en ik er ook weer uit zal komen, maar dat gebeurden niet ik dronk steeds meer en at niet meer daardoor ben ik toen vele kilo`s verloren. Toen besloten me ouders om toch een afspraak met de huisarts te maken om mij te controleren wat er aan de hand was we gingen er van uit dat het niks ernstigs was. Bij de huisarts aangekomen deden ze allemaal testjes bij mij ze keken in me ogen, bloeddruk meten, wegen van alles en nog wat, toen moest ik een vervelend prikje in mijn vinger dat vond ik niet zo leuk door dat prikje konden ze me bloedglucosewaarden meten en mijn bloedsuiker bleek al gelijk veel te hoog te zitten dat het bloedglucosemeter van de huisarts het niet meer kon meten we werden meteen doorgestuurd naar de eerste hulp in het ziekenhuis ik wist niet wat er allemaal gebeurde daar kreeg ik nog zo vervelde prik in me vinger en bleek het al meteen fouten boel te zijn mijn bloedglucosewaarden zat op een 44 veel te hoog! Je hoort tussen de 4 en 7 te zitten. Ik werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis ik kreeg een infuus in mijn hand ik was bang voor alle enge naalden. Het bleek al snel dat ik diabetes had. Ik wist niet wat het was dus besefte ik het niet dat ik het heel mijn leven bij me zal dragen. Na een lange week in het ziekenhuis te hebben gelegen mocht ik eindelijk naar huis weer lekker in mijn eigen bedje slapen. Ik kreeg heel veel spulletjes mee voor me diabetes zoals een insulinepen, lantus, bloedglucosemeter, ketonenmeter, noodspuit en nog veel meer. Mijn moeder controleerden mij snacht`s of dat alles goed met mij ging ze deed een vingerprik in mijn vinger om mijn bloedsuiker te meten, gelukkig sliep ik hier altijd doorheen ;)

nu 9 jaar later ben ik 16 jaar en ben ik er helemaal aan gewend de angst van naalden heb ik niet meer af en toe vind ik het niet fijn om een naald in mijn eigen lichaam te schieten. Ik heb soms goede maar ook slechte tijden met mijn diabetes. Mijn suikers springen vaak van hoog naar laag ook mijn hormonen vinden het soms erg leuk om er mee te spelen en schommel ik van een 4 naar een 20 en zo de hele dag door. Gelukkig krijg ik goede hulp van het ziekenhuis en doen ze er alles aan om me goed ingesteld te krijgen al gaat dat wat lastiger. Om het kwartaal heb ik een carrousel in het ziekenhuis. Wat is een carrousel? dat is een afspraak met je diabetesverpleegkundige, dokter, diëtisten en een medisch psycholoog die gaan kijken hoe het met je gaat en ze gaan kijken wat er beter kan gaan. Je krijg wat testjes zoals meten, wegen, bloeddruk meten en je hbac.

hier een korte en makkelijke uitleg wat diabetes is.
Jasmine T
Heel mooi geschreven dit
11-01-2017 16:59
11-01-2017 16:59 • Reageer
Soberana
Wat naar! Gelukkig hebben je ouders je bijtijds naar de dokter gebracht.
11-01-2017 06:51
11-01-2017 06:51 • Reageer
Stuiterbal
Mooi geschreven door jou
10-01-2017 21:35
10-01-2017 21:35 • Reageer
iris_photography
Super mooi omschreven meid! Ik heb super veel bewondering hoe je het weet te vertellen
10-01-2017 20:30
10-01-2017 20:30 • Reageer