Glas snijden !

Glas snijden !


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik heb van een goede vriend geleerd hoe ik glas kan snijden , en deze evaring deel ik graag met julie !

Allereerst heb je een glassnijder nodig deze kan je bij een bouwmarkt kopen ( kosten rond de 15 euro )


Glas snijden

Op de glassnijder zit een wieletje met nummers , zo kan je instellen num 1 voor heel dun glas en als je dikker glas hebt  dan kies je een hoger cijfer het is ook even aan voelen ...Maar als je dun glas hebt zet je hem natuurlijk niet op nummer 6 

Wij gebruikten een zaag als liniaal dat was erg handig want het handvat van de zaag zorgde er tevens voor dat het glas tijdens het snijden niet verschoof .  Je kan ook even dubbelzijdig plakband gebruiken en dat op het stuk glas plakken zodat het niet verschuift tijdens het snijden. 


Je zet het mesje rechtop op het glas en je geeft er druk op ( ik zeg druk dus gebruik heel veel kracht en ja je vingers voel je ) en al drukkend volg je de lijn langs jou liniaal (of zaag ) je moet een knarsend geluid horen tijdens het snijden dan weet je dat je genoeg druk zet ( gebruik altijd een bril )

Glas breken !

Als je de snede hebt gemaakt, pak je een doek (veiligheids handschoenen zou ook niet verkeerd zijn haha ) ,de doek leg je om het stuk glas wat af moet breken .

Ik heb zoals je op de foto ziet het glas op een dik stuk hout liggen en het stuk wat afgebroken moet worden over de rand geschoven doek erom ...Maar voordat je de doek erom doet ,tik je een paar keer onder het stuk glas wat los moet komen ,zodat het al wat losser gaat zitten , dan leg je de doek erom, je legt een hand op het stuk glas wat heel moet blijven en je  geeft daar druk op en met je andere hand hou je het stuk glas met de doek erom vast ,en nu druk je evenredig het glas rustig naar beneden en zo breekt het netjes en evenredig af . (Je moet niet bang uit gevallen zijn en rustig te werk gaan, dan komt het allemaal goed )

Nu pak je een heel fijn stukje schuurpapier dat doe je om  een schuurblokje en je schuurd rustig de braampjes van de randjes af .

En zo kan je glas precies op maat snijden of je snijd een rond of een hart ,maar dat zou je na het overgetrokken te hebben op glas ,zonder steun van een liniaal moeten snijden , ik heb het geprobeerd het lukte maar het los breken van de stukken er omheen ging me nog niet helemaal goed af ,dat moet ik nog even verder uitoefenen maar zodra het me gelukt is zal ik jullie daar het resultaat van laten zien !

Ik hoop dat jullie het leuk en interessant vonden groetjes Miep

Heb jij al eens glas gesneden ?Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (15 reviews)
expand_more
Verberg reacties
leuke blog weer
| 22:10 |
dankjewel
| 20:47 |
ja ik heb een paar jaar glaszetter geweest en soms kan glassnijden lastig zijn
| 20:45 |
Ja he ;)
| 10:07 |
Ik heb hem gedeeld miep, vind het echt een top post
| 12:52 |
Leukkk dankjewel
| 10:08 |
Super en wat een goede uitleg! Dankjewel
| 10:05 |
Graag gedaan; )
| 13:14 |
Handig voor het inbreken? haha.
Leuk
| 14:10 |
Hahaha lol
| 13:14 |
Ik hou van knutselen, maar bij allen het woord glassnijder lopen de rillingen over mijn rug.
| 13:55 |
Valt mee hoor
| 13:15 |
Waarvoor weet ik niet, maar ik heb wel eens een poging gedaan, maar dat werd geen succes. Maar nu denk ik dat mijn glassnijder niet zo'n goeie was... Die van mij koste maar 5 Euro...
| 21:05 |
Daar kan het ook aan gelegen hebben
| 01:05 |
Ja precies...
| 17:22 |
Knap hoor je kunt er vast prachtige dingen mee maken.
Ik volg je!
| 23:30 |
Dankjewel groetjes miep
| 03:00 |
Gevaarlijke hobby :-) maar je kunt ongetwijfeld hele leuke dingen maken. Wel ehbo koffer bij de hand houden!
| 23:35 |
Haha zal ik doen ;)))
| 17:27 |
ik hoorde het geluid weer. Fred heeft weleens glas moeten snijden, die glassnijder is hier ook nog in huis. Het was voor mij dus herkenbaar wat je schreef. :-)
| 21:41 |
Haha grappig ;)))
| 21:42 |
Hahaha dit is leuk om te lezen, ik deed dit vroeger als kind al heel veel.
wij hadden thuis een schildersbedrijf en mijn pap en opa sneden veel glas de resten gooiden ze in een glasbak onder de glastafel waarop ze het glas sneden.
En ik als kind ging van de resten glas dan stukken afsnijden erg leuk.
Ook hadden we een rond snijder kan je rondjes snijden in het glas super leuk.
| 18:43 |
Een rond snijder cool die wil ook hebben
| 21:43 |
Jaa heel gaaf hihihi tot ik in een partij nieuw glas rondjes ging snijden , toen was mijn pap erg boos oeps
| 21:45 |
Hahaha
| 17:36 |
Goed beschreven!
Glas koop je ergens?
| 14:28 |
Je kan bij de kringloop een goedkope lijst kopen en dat glas gebruiken
| 16:28 |
Ik maak glas juwelen, yoo.rs/medaybyday/blog/wat-doe-je-dan-zo-een-hele-dag-1492869019.html?Ysid=50153
Om glas recht te breken kun je er eerst een tik op geven. voor bepaalde vormen, koop je beter een vormsnijder. :)
| 13:34 |
Vormsnijder waar koop je die ?
| 16:28 |
Wat goed! Ik heb me ook altijd afgevraagd hoe glas snijden werkt.
En nu ben ik natuurlijk bloedje nieuwsgierig wat je met het glas gaat doen....
| 13:33 |
Dat wordt nog vervolgd hihi thanks
| 16:31 |
Volgens mij kun je geen ronde vormen op deze manier losbreken, de breuk zet zich dan door op de verkeerde plekken.
Maar je kunt wel, door je sneden goed te zetten, steeds stukken snijden en losbreken. Maar het blijft een uitdaging om een dergelijke ronde vorm te maken.
Als je dan ongeveer de gewenste vorm overhoudt, kun je dan de rafelige randjes polijsten.
| 13:08 |
Precies
| 16:32 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen