Een klein magisch momentje

Een klein magisch momentje


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

In mijn wijk zitten veel meeuwen, kauwtjes en prachtige kraaien. De meeste mensen hebben niet zo veel met deze dieren, maar ik vind het mooie beesten. Dat deze vogels tamelijk slim zijn heb ik al meerdere malen gehoord, en dat maakt deze dieren alleen maar interessanter.

Ze zitten vaak in het plantsoen nabij de supermarkt te wachten tot mensen er gaan lunchen, of simpelweg wat eten laten vallen.  Op een sneaky wijze stelen ze soms zelfs een worstenbroodje uit de hand van een nietsvermoedende student. Ik vind het prachtig!

Als ik samen met mijn dochter boodschappen ga doen dan stoppen we altijd even en dan groetten we de vogels die op ons afkomen. We voeren ze niet, maar we maken wel graag contact. Dit doe ik al sinds mijn dochter 6 maanden oud is en ze interesse toont in haar omgeving. Ik vind het namelijk belangrijk dat mijn dochter respect krijgt voor onze natuur, en de dieren die er in voorkomen. We delen onze wereld immers met ze.

Ook vanochtend was geen uitzondering. Het was nog erg rustig in het plantsoen, en terwijl we richting de brug liepen kwamen er ineens wel erg veel meeuwen op ons af. Kwamen ook tamelijk dichtbij, maar ze schrokken snel ook weer af van de minste beweging die ik maakte.

Rustig ging ik door mijn hurken naast de kinderwagen. De vogels kalmeerden wat, en ik praatte wat tegen mijn dochter over de dieren. Ineens gingen ze allemaal op de brug tegenover ons zitten, en pakte ik rustig mijn telefoon om wat foto's te schieten. Het was namelijk een prachtig gezicht!

Heel even voelde ik een magisch momentje, nadat ik wat foto's genomen had liepen we rustig over de brug heen. De meeuwen lieten ons heel dichtbij komen deze keer, maar vlogen dan toch een voor een weg.

Een leuk momentje!

 
 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooi zo'n erehaag van meeuwen.
| 22:34 |
Hahaha, het is wel bijna een erehaag he? ;) Ik vond het ook een prachtig momentje!
| 15:01 |
Dat ziet er bijzonder uit. Wellicht ook enige waarschuwing.. vogels zijn niet ongevaarlijk
| 09:12 |
Ik weet het. Ik heb wel eens een groep zeemeeuwen mijn buurman zien aanvallen. Hij vond het leuk om ze af en toe op te jutten...tsja :'D

Ik blijf meestal wel op een gepaste afstand en probeer het gedrag een beetje in te schatten. Dat doe ik overigens bij de meeste dieren aangezien niet alle dieren graag benaderd worden. Dieren blijven onvoorspelbaar.
| 15:05 |
Het observeren vind ik ook nog het mooist, van alle dieren. Meeuwen kunnen idd flink aanvallen. Ook op recreatieplekken en strand.
| 19:04 |
Prachtig moment en mooi vastgelegd. Als je dieren respect, tijd en ruimte geeft krijg je er vertrouwen voor terug, zelfs met insecten ervaar ik dat.
| 22:01 |
Met respect, geduld en elkaar de ruimte gunnen kom je inderdaad een heel eind bij een hoop dieren. Zouden wij mensen ook eens wat vaker bij elkaar moeten doen, hahaha :)
| 15:08 |
Inderdaad, magische momenten!
| 16:45 |
Zeker! :)
| 15:08 |
Oh super zeg! Ze gingen er echt voor zitten...
| 15:58 |
Ja! Ik had dat nog nooit zo gezien!
| 15:08 |
Prachtige foto's zeg, wat een 'geluk'
| 15:44 |
Thanks Peter ;) Geluk zit hem soms in de kleine momentjes!
| 15:48 |
Zeker weten!
| 16:08 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen