De wereld van de Printable Planners


Tegenwoordig doen we steeds meer digitaal met een smartphone en computer. En dan bedoel ik vooral het bijhouden van contacten, afspraken, agenda, etc. Voor van alles is wel een app, zij het gratis of betaald. Maar door een wildgroei van al die apps zie ik af en toe door de bomen het bos niet meer. En wat nou als je smartphone stuk gaat of gestolen wordt, ben je dan alles kwijt? Een deel zal opgeslagen worden in de Cloud, maar een ander deel zal ook weer verloren gaan, denk ik. Dat laatste hield me enige tijd geleden wel bezig.

Vroeger had ik daarvoor een organiser om alles in bij te houden. Zo'n leren omslag met daarin een papieren agenda, contactlijst, afsprakenlijst, projecten en noem maar op. Ik vond het destijds wel overzichtelijk om alles in een organiser te hebben. Echter liep ik ook weer tegen andere zaken aan, want de inhoud van zo'n organiser was ook wel weer beperkt, Hierdoor eindigde ik dan met een apart boekje om mijn kilometerregistratie bij te houden, een apart kasboek om mijn financiën in bij te houden en ga zo maar door. Een wildgroei van allerlei Planners die niet op elkaar afgestemd waren en er ook nog eens niet hetzelfde uit zagen en van verschillende formaten waren.

Dus op het moment dat het me zo bezig hield dacht ik dat het ook anders zou moeten kunnen en ben ik naar een oplossing gaan zoeken om weer alles in een organiser bij te gaan houden. Ik kwam via Etsy.com uit in de wereld van de Printable Planners en ik moet zeggen dat er een wereld voor me open ging. Voor alles was wel een planner te vinden. Of je nu aan het fitnessen bent of met een dieet bezig bent, bestellingen via het internet wilt bijhouden of je financiën, er is voor alles wel een planner te vinden. Dit leek mij een mooi systeem. Zelf je organiser samenstellen met allerlei planners die er ook nog eens dezelfde uitstraling hebben.

Hoe werkt het?

Het is in feite niet zo moeilijk. Je bestelt een aantal planners, in de vorm van een digitaal PDF bestand, die je zelf thuis kunt printen en als je er meer nodig hebt print je er meer uit. En zo kan je met al die verschillende PDF bestanden je eigen planner samenstellen.

Wat me wel opviel is dat zowat alles in het Engels was en zelf zou ik het wel in het Nederlands willen hebben. Dus als grafisch vormgever dacht ik, dat kan ik ook zelf maken, maar dan in het Nederlands. Nu heb ik inmiddels zelf ook van die PDF bestanden gemaakt en nog vele zullen er volgen. En op dit moment ben ik bezig met het vullen van een website, waar die bestanden tegen een kleine vergoeding aangeschaft kunnen worden.


Mocht je net als ik geïnteresseerd zijn om zelf je eigen organiser of planner samen te stellen, neem dan een kijkje op mijn website. Hier heb ik inmiddels meer informatie staan over het fenomeen Printable Planners. https://www.atlasprintables.nl

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!