×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors








Anonimiteit - Depressiviteit


Triggerwarning

De reden dat ik hier begin te schrijven is vanwege de anonimiteit die het zich meebrengt. Van mezelf heb ik al een blog via een andere website maar daar kan iedereen mij op vinden.


Vandaag zag ik een bericht dat werd gedeeld door mijn moeder over een meisje die zelfmoord heeft gepleegd. Ik googlde haar naam en kwam op deze website terecht, waar zij zo moedig over haar depressie en gevoelens blogde. Ze eindigde elk bericht met dat de mensen die hetzelfde ervaren moed moesten houden, want het komt goed.

Zelf heb ik dat ook altijd gewild, erover bloggen, vertellen wat ik ervaar zodat andere mensen zich misschien daar minder alleen in kunnen voelen. Want uiteindelijk zijn we niet alleen, er zijn veel mensen die precies hetgeen meegemaakt hebben en/of meemaken wat jij nu doormaakt. Terwijl ik dit typ denk ik bij mezelf, wat maakt het uit? Die mensen weten niet van mijn bestaan af en ik niet van hun. Ja ik zie ze af en toe op tv of in een magazine waar ze hun verhaal doen maar dat is zo 'ver weg'.

Zelf heb ik ongeveer 10 jaar een depressie. Ik ben nu in mijn 20e jaren, het tijdperk waarin het allemaal moet gebeuren zeggen ze. Ik ben afgestudeerd en werk nu full time. Relatie net verbroken waarin erg, erg, veel is gebeurd. Hetzelfde met de relatie ervoor. De mensen om mij heen duw ik weg, of laat ik niet te dicht bij komen. Mijn gedachte daarachter? Ze gaan toch wel weer weg. Ik heb één goeie vriendin die er altijd is geweest al 4 á 5 jaar lang, ze deinst niet terug. Maar iemand naast haar vertrouwen, nee. Doe ik niet meer. Heeft met het verleden te maken en met mijn 2 oh zo fijne exen.

GGZ heeft mij niet kunnen helpen... nou ja dat wilde ze niet. Na mijn poging moest ik maar even een afspraak maken bij de huisarts, waar pas over 3 weken plek was. Daarna kon ik 6 maanden gaan wachten tot er plek was bij het GGZ. Ik heb therapie bij iemand die particulier is, word niet vergoed dus heb dit jaar nog geen sessies kunnen doen. Dit verhaal begint een beetje als een negatieve spiraal te voelen hé? Nou ja zo voel ik me nu ook. Dit is voor mij meer van me afschrijven.

Wat ik misschien wil zeggen is dat ik het zat ben, zat om hier te zijn, zat om constant terugvallen te hebben terwijl ik constant hoop dat het nu 'klaar' is. Ik wil niet per se mezelf 'doden', maar wanneer houdt het een keer op? Het verlies, de pijn, mijn gedachtes die door blijven gaan, het niet in staat zijn om ook maar iemand te vertrouwen of dichtbij te laten komen. Ja, ik hou wel vol hoor, want zo 'hoort het' en zo 'moet het'. Maar het maakt me bang, dat zo'n mooie meid wie zo bang was voor haar gedachtes en maar niet geholpen kon worden er een einde aan heeft gemaakt. In haar berichten las ik dat ze het niet wilde maar het werd waarschijnlijk allemaal te veel. Ik had gewild dat ik iets had kunnen doen, net zoals bij alle andere mensen waarover ik lees. We zijn één familie waarvan we elkaar niet kennen maar wel (deels) kunnen begrijpen wat we doormaken.

Ik wil wel eindigen met een positieve noot, want ik weet dat we sterk zijn. We zijn sterk, en we komen uit elke terugval er sterker uit. Alle tegenslagen maakt ons (uiteindelijk) sterker. Als je je rot voelt, schrijf het van je af.. Ik voel me nu ook 'iets' rustiger want het is mijn gedachte uit. Aangezien dit online gaat zal het wel weer zeikerig, zeurderig, of hoe alle mensen het ook noemen die niets van depressie begrijpen, overkomen. Dat wil ik niet. Ik wilde gewoon mijn verhaal kwijt, of nou ja een gedeelte daarvan, en als iemand die dit leest, begrijpt en erover wilt praten dan ben ik er en anders bel met 113.

Ja hoe eindig ik nu een post die anoniem is. Ha! We bedenken gewoon een leuke naam toch?

Johnny





expand_less

Meest gestemde posts



expand_less

Recente posts