Airfryer Princess - schnitzels


Nog steeds probeer ik de  Princess airfryer uit die ik bij de Blokker kocht.

Nee, dit is geen vervanging van de friteuse. Ik maak er wel friet mee, maar uit de friteuse is smaakvoller en vandaag ga ik dus gefrituurde friet eten.


Schnitzels heb ik een poosje terug uitgeprobeerd in de airfryer. Veel past er niet in (de bak heeft een doorsnee van ca. 21 cm en rond is geen praktische vorm). Ik kon er 3 kleine schnitzeltjes in krijgen. De schnitzels had ik van de ALDI uit de diepvries.


Schnitzels (diepvries)

Ik heb ze bevroren met een kwast met olie ingesmeerd. Dat valt best tegen, want het paneer laat makkelijk los. Alles moet goed ingesmeerd worden. Droog paneermeel wordt er niet beter op in de airfryer.


Stand: 180

Tijd: 10-15 minuten en nog een keer omgedraaid, want wat aan de onderkant ligt blijft toch altijd weer nat of ongefrituurd.

De tijd is afhankelijk van de grootte en dikte van je schnitzel. Deze zijn ca 8 x 7 cm.

Voor een gezin niet echt praktisch.

Airfryer friet elfje

Gedicht van 11 woorden

Word ook lid