Thuis omdat ik een groot risico ben!


In 2007 is er een medische fout gemaakt bij mij en heb een longinhoud van 40% en zit dagelijks aan de prednison. Donderdag en vrijdag had mijn dochter studiedagen. Donderdag mailde ik naar de minister Rutte dat als ik maandag mijn kind naar school stuur, ik mijn doodvonnis teken. Zo voelde dat ECHT. Zondag kregen we dan uiteindelijk het antwoord dat de scholen sluiten. Ik maakte een vreugden dansje. Ik kreeg ook netjes een mail terug, dat er heel veel bezorgde ouders waren dat dat de doorslag was. Maar toen...de dagen veranderde, mijn huishoudelijke hulp mag vanwege mijn gezondheid niet bij me. Boodschappen gaat niet. Doe ik online. Ik MOET mensen vermijden. Maar mijn dochter is ook gelijk geรฏsoleerd. We hebben wel van een kamer die over was een sportkamer gemaakt. Heerlijk. YouTube op en hipN tight gevolgd. Bewegen moeten we. Mijn vader zit sinds oktober in een verpleeghuis daar kwam ik om de dag. Bij mijn moeder kwam ik dagelijks koffie drinken. Sociale check. Maar het feit dat ik niet op visite mag, sloopt me/ons.We moesten creatief denken. Zij haalde mijn vader met rolstoel en spraken gisteren buiten af. Ik had appelflappen gemaakt en aardbeien meegenomen. Zo bizar, geen kus, knuffel of aanraking en een anderhalve meter afstand. Ik zeg tegen mijn moeder: kom je vanavond bij ons eten? Natuurlijk niet zegt ze, dat kan toch niet. Ik zeg: we gaan beeldbellen en tegelijk eten. Ze vond dat nog te emotioneel maar we gaan dat met de tijd doen. Vandaag moest ik er even uit...apotheek naast mij. Mijn god alles afgezet met lint...logisch maar zo onpersoonlijk ๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ขnaam, geboortedatum? Ik ben blij dat ik medicijnen voor longen moest hebben en niet voor een SOA ofzo๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™‡โ€โ™€๏ธ๐Ÿ™‡โ€โ™€๏ธ๐Ÿ™‡โ€โ™€๏ธ๐Ÿ™‡โ€โ™€๏ธ

Ik wens alle risico mensen heel veel sterkte in deze angstige tijd. Wees alert en ervaar hulp die aangeboden wordt. Ik wuifde het altijd weg ,maar we kunnen het nu wel keihard gebruiken.

Wees lief voor elkaar en let op elkaar๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™

#corona #angst #copd #long #blijfpositief #alert #luefzijn #helpelkaar #zijnvoorelkaar #virus #coronavirus