×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Mijn vader heeft een dementie!

Mijn vader heeft een dementie!


Sinds juli 2017 gaat mijn vader naar een dagopvang. Drie dagen per week. Je ziet je vader veranderen. En dat is best pittig. Dit gedicht schreef ik 3 dagen nadat hij daar naartoe ging. We zijn nu anderhalf jaar verder. En hij geniet daar volop. Ik moet ook zeggen ze hebben daar iets super neergezet. Hij kan daar: schuren,schilderen,dansen,tuinieren,spelletjes, gym, ze gaan naar het strand of naar het bos. Het is daar echt super. En ik zie hem daar gewoon opknappen. Hij heeft een dementie wat al zeker 15 jaar speelt maar heel langzaam gaat. Dus geen alzheimer of zo. Ik zie wel dat mijn moeder(72 jaar) een volledige mantelzorgster is. Ik slaap bij hun 1 x per week. Zodat mijn moede een nachtje kan doorslapen. Hij gaat namelijk gemiddeld 6 x zijn bed uit. En is dan echt helemaal de weg kwijt. Het is moeilijk te accepteren,maar ik moet zeggen: ik maak het niet zwaarder dan dat het is. Ik maak van sommige dingen wel een grap. Bijvoorbeeld: als mama jarig is, hoef je geen cadeau te kopen. Je zegt gewoon:o echt, ben je jarig ? helemaal vergeten. Dan lachen we weer net als van ouds.

Dit is het gedicht:

Vroeger was jij de gangmaker

Vroeger liep jij voorop

Vroeger was jij de nachtbraker

Vroeger had jij de aandacht volop

Nu gebeurt er iets in je hoofd

Nu als ik tegen je praat lijk je verdoofd

Nu moet je denken wat er gezegd is

Nu wacht je met antwoord geven omdat je zegt;ik ben bang dat ik mij vergis

Vroeger bouwde jezelf je vakantie verblijf

Vroeger voor talentenjacht tekende ik op je lijf

Vroeger keken we elkaar aan en lagen we in een deuk

Vroeger vond je alles heel leuk

Nu gaat alles veelste snel voor jou

Nu zijn jullie verhuist en gaat het allemaal voorbij aan jou

Die k*t dementie, maar ik hou van jou


Heb jij iemand dichtbij met dementie? Hoe ga je daar mee om
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties