recept oud brood quiche


Oud brood wordt toch nog te vaak weggegooid hoor ik zo om me heen. Of het wordt aan de eenden gegeven. En die zijn er helemaal niet bij gebaat. Sterker - het is ongezond voor ze. 

Zelf heb ik nooit oud brood over. Ik neem iedere dag zes sneetjes brood uit de vriezer. Drie voor meneer en drie voor mij. Precies genoeg. Bij mijn bakker laat ik het brood dun snijden. Dat kan daar. Ze hebben twee snijmachines. Misschien kan dat bij jou bakker ook. Je haalt er voordeel uit. Want je hebt zo twee sneetjes extra. Dat lijkt misschien niet veel. Maar op den duur heb je toch een heel brood uitgespaard. En je krijgt minder brood binnen. 

Quote

Zelf heb ik nooit oud brood over. Ik neem iedere dag zes sneetjes brood uit de vriezer.

lekkere recepten voor 2

Recept is voor twee personen

Aan de volgorde van de ingredi√ęnten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig? 

 • 1 eetlepel olie
 • 1 ui gesnipperd
 • 250 gram kastanjechampignons
 • 1 zoete rode puntpaprika
 • Worcestershiresaus
 • 1 theelepel gedroogde tijm
 • 12 sneden oud brood
 • 2 eieren
 • 50 milliliter kookroom
 • 100 gram blauwe kaas, smaak naar keuze
 • vers gemalen peper

Zo bereid je het!

 1. Verwarm de oven¬†voor op 180¬įCelsius.
 2. Verwarm de olie in een bakpan en fruit de ui op getemperde hittebron. 
 3. Veeg of borstel de champignons schoon, verwijder lelijke onderkant van het steeltje en snijd de champignons in vieren. 
 4. Voeg bij de gefruite ui.
 5. Was de paprika. Verwijder zaad en -lijsten. Snijd in blokjes. Doe in de pan bij de champignons. 
 6. Als de paprika zacht is, voeg dan een paar druppels Worcestershiresaus toe.
 7. Strooi de tijm erover en schep alles om.
 8. Mengsel in een kom doen en een beetje laten afkoelen. 
 9. De sneetjes brood fungeren als quiche-vorm. 
 10. Om de maat te nemen, spreid dan een papieren muffinvorm helemaal uit.Kies een passende uitsteker - kan een glas of beker zijn. Steek 12 bodems uit. 
 11. Leg in een muffinbakblik die je een beetje hebt ingevet. 
 12. Klop de eieren los met de room en schep het champignonmengsel erdoor.
 13. Verdeel over de vormpjes. 
 14. Leg in iedere quiche wat blauwe kaas en maal er naar smaak peper over. 
 15. Bak de quiches 25 minuten. 

Serveer met een frisse salade of een kop soep. Heb je nog wat quiche vulling over, bak er dan een omelet van om erbij te serveren. 

Even een opmerking. 

Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 

#nospon #nowaste #lekkerereceptenvoor2 #oudbrood

Dit recept staat met meer vegetarische recepten te lezen in het magazine wat je in onderstaand zwart scherm ziet. 

Klik hier eventueel voor de link naar Issuu als je het hier niet goed kan lezen. 

Welkom op mijn Yoors pagina. Vanaf nu hoef je nooit meer te zoeken naar recepten voor 2 personen.   Wanneer je lid wordt van Yoors, ontvang je een leuke bonus. Vergeet niet om mij te vertellen, dat je lid bent geworden, dan kan ik je gaan volgen.