recept zoete aardappel oven


Zoete aardappel garen in de oven is zo makkelijk. Zet je oven op 200° Celsius, boen ondertussen de aardappelen schoon. Prik op verschillende plekken in met een vork. Giet er wat olie over, leg in een ovenschaal. Zet de timer op 35 minuten. Check na die tijd of de aardappel gaar is. De schil laat makkelijk los als hij gaar is. Is dat het geval, pel dan de schil er direct af. Anders zet je de schaal nog een minuut of 10 terug. Hiermee was ik dus begonnen. Verderop kan je lezen én zien wat ik meer heb gedaan met de aardappel. 


Lekkere recepten voor 2

Zoete aardappel met kaas en groenten

De zoete aardappel heb ik wat laten afkoelen. Daarna in plakken gesneden. Ondertussen was ik verder gegaan met de andere groenten. De tomaten onderin de ovenschaal waren in eerste instantie bedoeld tegen het plakken. Maar het gaf nog extra smaak ook. 

In de plakken van de zoete aardappel heb ik Emmentaler kaas gestopt. Deze kaas smelt zo lekker uit. Denk maar aan kaasfondue. Zo was de kaas ook gesmolten. Bovenop ligt ook kaas, dat is zachte geitenkaas. Deze keer had ik dat gekocht in de Lidl. De plakken zijn al gesneden. Ik heb ze mooi in het gelid gelegd. Manlief en ik hadden zo beide een eigen kant van de ovenschaal. 😉

Hieronder zie je twee foto's met een gedeelte van de opbouw van de ovenschotel. 

Kastanjechampignons

Op het fornuis heb ik eerst nog wat ui met knoflook gebakken, samen met gele paprika en kastanjechampignons. Daarmee heb ik de zoete aardappel afgedekt en de rest verdeeld in de ovenschaal. Daarbovenop de rondjes zachte geitenkaas. Wat, hoeveel en hoe staat verderop deze pagina. Ook staat lager op deze pagina een flyer met een foto van de kruiden die ik heb gebruikt! 


Recept is voor 2 personen

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid. Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.