×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Natuur fotografie

Natuur fotografie


Fotograferen

Ik vindt het heerlijk om met mijn camera de natuur in te gaan maar ik moet zeggen dat mijn mooiste foto's vaak spontaan ontstaan. Het gebeurd veel te weinig dat ik tijd maak om lekker de natuur in te gaan en vaak merk ik dan ook, als ik dan ga, dat ik geforceerd ga fotograferen.  Vorig jaar ben ik dan ook een fotoblog begonnen. Deze blog heet http://www.blog365.nl en zoals de naam al doet vermoeden wilde ik mijzelf dwingen minimaal 1 x per dag bezig te zijn met fotograferen en elke dag een foto plaatsen. Dit klinkt heel geforceerd maar het fotograferen  brengt mij ook veel ontspanning .

Compositie

Bij het fotograferen heb ik nooit een vast onderwerp het is maar net wat ik tegen kom. Soms lijkt het er op of je niets ziet was leuk is om te fotograferen maar als je dan door je knieën ga of zelfs op je buik of rug ga liggen dan ziet de wereld er opeens heel anders uit.

Een levend iets zoals een insect of dier maken een foto altijd iets dynamischer en vaak interessanter  om naar te kijken, de foto gaat hierdoor meer leven.

Vaak vindt ik het leuk om met een laag diafragma te fotograferen omdat het onderwerp er dan echt uitspringt en je de mooiste achtergronden creëer zoals op de tweede foto te zien is. Het onderwerp springt eruit en de achtergrond is prachtig qua kleuren.

Licht

Licht is heel belangrijk bij het fotograferen en het is natuurlijk leuk om daar mee te spelen. De combinatie water, licht en een laag diafragma geven een heel mooi effect omdat de glinstering in het water veranderd in een zee van witte bollen. Ook kan het mooi zijn om tegen het licht in te fotograferen, kijk hierbij wel uit dat je niet direct in de zon fotografeer omdat hierdoor de beeldsensor van je camera kan beschadigen. 

Door het fotograferen tegen de zon in ontstaat er een lensflare, deze kan je zien op foto 6, en het is leuk om daar mee te spelen.

Tegenlicht

Tegenlicht kan soms irritant zijn als je bijvoorbeeld een portret wil schieten maar in de natuur kan je er juist de mooiste plaatjes mee schieten. Zo zie je op de 3 foto's hierboven dat ik juist gebruik heb  gemaakt van het tegenlicht waardoor de nerven van het blad super tot uiting komen.

De foto bovenaan deze blog heb ik gemaakt met mijn glazen bol, wil je hier meer over lezen lees dan ook mijn blog "Fotograferen met een glazen bol" op Yoors.

 

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties