×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Life met een puber

Life met een puber


Mijn meisje heeft het zo zwaar. Ik zie de 2-strijd; De lieve grappige zorgzame kant tegen de ongeïnteresseerde bijdehante en soms zelfs ronduit gemene kant. Ze vecht met mij, met haar vader met haar broertje, maar vooral met zichzelf.

Met verdriet kijk ik naar haar en probeer haar te "zien", soms zie ik haar even terug maar vaker ook niet.

De Puberteit, ik wil en kan de strijd niet aan, vanwege mijn ziekte want ja depressie is een ziekte. Ik probeer haar te begrijpen, te ontzien en natuurlijk pak ik haar zo nu en dan ook aan maar vaak gebeurt dit in een vlaag van onredelijkheid er komt dan een razernij in mij naar boven waar ik zelf van schrik en moet ik daarna op zoek naar mijzelf. Dat vraagt weer zoveel energie waardoor ik ook niet consequent kan zijn.

In gedachten verzonken merk ik niet dat zij in de woonkamer staat. "Gaat het wel goed met je mam? Ga even zitten wil je wat drinken, lekker koud glas water mam en misschien wat te eten?" Ik hoor haar in de keuken rommelen, ze morst en ik hoor haar zachtjes vloeken, ik voel haar als ze mij het water brengt en mij een kus geeft en ruik haar vertrouwde geur als zij heerlijk tegen mij aan komt zitten. Ik kijk naar haar wanneer zij weer op staat en de woonkamer begint op te ruimen en dan "zie" ik haar. Mijn lieve, grappige en zorgzame meisje❤

X Emmy
LWAlmanak
Wat heb je dat mooi en liefdevol geschreven!
21-03-2017 12:21
21-03-2017 12:21 • Reageer
casapapusilor
Ja, de puberteit kan een hele zware tijd zijn. Heb het zelf meegemaakt met 5 kinderen die ook deels nog eens gelijk in de puberteit zaten. Maar er komt gelukkig een einde aan en zo te lezen komt het met je dochter echt wel goed. Zolang er van beide kanten begrip en duidelijkheid is groei je er beiden door.
21-03-2017 11:06
21-03-2017 11:06 • Reageer
Candy
Zo mooi geschreven, is wel aangrijpend. Ik heb ook een dochter van 15 die voorlopig (hout vasthouden) zich vrij goed voelt in haar vel. Hopelijk blijft het zo, want de druk die op die kinderen ligt. de sociale media maakt het er op dat vlak niet gemakkelijker op .... Hopelijk komt het snel weer in orde voor jullie.
21-03-2017 10:58
21-03-2017 10:58 • Reageer