×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Aan de andere kant van de Kreadoe!

Aan de andere kant van de Kreadoe!


Eerder vertelde ik al dat ik Wemke zou gaan helpen op de Kreadoe dit jaar. Het stond al jaren in de planning, maar steeds kwam er iets tussen, van feest tot ziekte tot wijzigende werkdagen. Maar dit jaar kon het eindelijk doorgaan!

Al maanden keek ik ernaar uit: de Kreadoe van de andere kant, namelijk van achter de stand meemaken. Ik heb een beetje kunnen oefenen op de open dag van de Imker vereniging Haarlemmermeer, en dat was fijn, want dat gaf me een stukje meer zelfvertrouwen. Want al lijk ik aan mijn toetsenbord een stoere dame, stiekem ben ik erg onzeker.

Mijn Kreadoe dag begon (voor mijn doen) erg vroeg. Om half zeven zou mijn wekker aflopen, maar ik was ruim van tevoren wakker. Toen douchen, ontbijten, en hup in de auto bij mijn wederhelft die mij afzette op station Sloterdijk, om met de trein verder naar Utrecht te reizen. De reis verliep vlot, en eenmaal de jaarbeurs gevonden kwam Wemke ons (ik werkte met drie andere dames deze dag) ophalen om naar de stand te gaan. Daar aangekomen kregen we een schort van Wemke om, en een stoomcursus Kreadoe. Wat vind je waar? Wat doe je tijdens de demonstraties, welke workshopjes geven we, zog vooral ook voor jezelf, vergeet niet te eten en te drinken..... (toen dacht ik nog: eten zal ik niet snel vergeten, nu begrijp ik waarom Wemke het zei).

Na de kennismaking met de andere vrijwilligers voor deze dag en Wemke's stoomcursus even begonnen met een kleine inschildering voor mezelf. Ik moet altijd even op gang komen, en Wemke wilde mensen laten schilderen met gebruik van stempels, dus dat moest even geoefend worden. Op dat moment was het mij direct duidelijk: dit wordt een hotplate dag :-)

Hiernaast mijn eerste Kreadoe schildering, op A5.

Laat ik zeggen: ik ben niet zo tevreden.... ;-)

Gelukkig wilde een van de andere dames de stempels op zich nemen, en ik ben naar een hotplate vertrokken, afwisselend met de afdeling verkoop. Om iets over tien stonden de eerste dames aan de kraam, en begon het echte werk. En vanaf dat moment ging het eigenlijk vanzelf!

Ik ben begonnen met schilderen en niet meer opgehouden.

Ook nu weer merkte ik dat ik beïnvloed werd door de energie van mijn medecursisten en Wemke. Helemaal niet verkeerd, we delen allemaal dezelfde passie, en ik merkte dat is als het ware vleugels kreeg! De ene na de andere creatie kwam uit mijn handen: 

Een van mijn mooiste, op A5.

Ik merkte dat het schilderen me makkelijk afging, dat ik niet nerveus werd van mensen die op mijn handen keken, en dat het me ook lukte om mensen instructie te geven die zelf nog nooit geschilderd hadden. En dat gaf me een kick van hier tot tokyo en terug!

Al demonstrerend liet ik verschillende technieken zien, en werkte met verschillende kleuren, ook kleuren die ik normaal gesproken niet zomaar zou gebruiken, zoals geel en groen.

Grappig genoeg zijn dit de schilderingen geworden waar ik zelf het meest tevreden over ben.


Aan het eind van de dag werd het ineens rustig op de beurs: het liep tegen vijven.

Nog één schildering, om de dag af te maken.... 


Kreadoe, wat was je mooi! Ik ben Wemke enorm dankbaar voor haar vertrouwen (na drie keer af moeten zeggen), en de mogelijkheid te mogen helpen op de kreadoe. Een hele dag ondergedompeld in bijenwas, en er nog een kadootje aan overhouden ook.

"Wat mij betreft: volgend jaar 7 dagen" riep ik!

Moe, maar heel erg voldaan stapte ik rond half zes weer in de trein, op naar huis. Mijn voetjes waren blij dat ze even geen gewicht hoefden te dragen, mijn hoofd barstte bijna uit elkaar van blijdschap, mijn hart straalde van geluk en mijn mond: stopte niet meer met glimlachen!

Tot volgend jaar!!

Ook vertellen over je passie?


Meld je aan en kom erbij op Yoors!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties