Bloesem, werkje van de dag 4-4-2018

Bloesem, werkje van de dag 4-4-2018


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vandaag een iets herkenbaarder werk. Het is lente, en zo af en toe steekt het zonnetje haar stralen uit om ons te verwarmen. Die stralen bereikten mij en ik besloot een studie te maken, daarmee bedoel ik dat ik een project in mijn hoofd heb, dat ik wil proberen, maar niet zeker weet of dat gaat lukken. Dus probeer ik het eerst in het klein.

Wat ik wil gaan doen: een tweeluik maken op canvas, achtergrond met de schellak-techniek, en daarop een tak met bloesem maken, Japanse sierkers. Maar ik heb nog nooit bloesem geschilderd, dus...... pakte ik aquarelpapier en de hotplate, en ging aan de slag. Achtergrond gemaakt met parelmoer, en hup een tak erop. En toen de bloemetjes.... Dat viel nog niet mee, in ieder geval niet met de kwast zoals ik het nu gedaan heb. Mijn eerste bloesempjes zijn niet echt bloesem vind ik zelf, dus ik pruttel nog even verder, en zal ongetwijfeld nog een studie maken voor ik met het grote werk aan de slag ga :-)

Overigens: meestal komt encaustic werk mooi uit in een scan, dit werk is in het echt levendiger dan op de scan hieronder.

help

Dit werk is A4, en gemaakt op aquarelpapier mbv. bijenwas, pencelen en tissue.

Een kijkje in de keuken (slot)

Uitleg over de schellak techniek

Encaustic magneetbord: werkje van de dag 21-1-2017

Een werk gemaakt met de schellak techniek

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Jaaaaa's mooi! Ik moet ook weer eens bij MJ gaan kijken!!
| 19:16 |
Zeker doen!
| 19:33 |
😊
| 19:50 |
springtime yes! ook  fijn om met aquarelverf of acryl t e proberen, echt leuk
| 23:27 |
Ik hou het voorlopig even bij bijenwas :-)
| 00:31 |
Ik vind de bloemetjes al heel mooi :)
| 08:28 |
Dank je
| 09:50 |
Ik word er blij van!
| 23:17 |
Daar word ik fan weer blij van!
| 09:50 |
Mooi! Ziet er wel vrolijk uit.
| 22:57 |
Dank je
| 09:51 |
Mooi teer lentewerkje
| 22:06 |
Dank je
| 09:51 |
ik vind die tak al prachtig kan je nagaan met die bloesem erbij.hihi
| 21:30 |
:-D
| 09:51 |
Ik vind het mooi, heeft iets weg van die Japanse bloesems.
| 21:26 |
Dat was de bedoeling :-)
| 09:51 |
Ik vind het een heel geslaagd stukje bloesem hoor !!
| 21:01 |
Ik dank u!
| 09:51 |
Uit mijn eigen ervaring weet ik dat plaatjes zijn veel beter in het echt dat op de foto of op de scan. Dus ik denk in het echt en zoals je hebt het bedacht in tweeluik canvas moet het strakjes heel mooi staan.
| 20:36 |
We zullen zien....
| 09:52 |
Ik vindt het echt wel heel mooi hoor, maar als jij net zo'n pietleut bent als ik, dan geloof ik je meteen als je zelf vindt dat het beter kan 😉
| 20:22 |
😘
| 09:52 |
Hij is prachtig! Zie je wel, je bent nog net zo creatief als altijd!
| 18:28 |
Lief! Dank je wel!!
| 19:14 |
Graag gedaan! 😊
| 21:23 |
Misschien moet je meer werken met de suggestie van een bloem dan dat je het werkelijk uit tekent. Ziet er in ieder geval vrolijk uit.
| 17:14 |
Dat denk ik ook. Ga ik proberen :-)
| 17:19 |
succes, ik ben benieuwd.
| 17:24 |
Blijven oefenen dan als jezelf niet tevreden bent. Ik vind dit zeer geslaagd. 
| 12:20 |
:-) doe ik
| 14:00 |
Het heeft al wel een Japanse sfeer, goed bezig!
| 11:46 |
Dank je
| 14:00 |
Ik ben dol op die boom
En vindt oefening geslaagd
| 11:46 |
Dank je!
| 12:06 |
Super goed gelukt! Heel mooi!!
| 11:44 |
:-) hij moet nog beter vind ik, maar dank je wel!
| 12:06 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen