Boeken om van te snoepen en te gruwelen tegelijk


Deze boekenwurm heeft weer een tip voor mensen die graag thrillers lezen. De boeken van Asa Larsson (er hoort een rondje op de "a", maar dat kan mijn toetsenbord geloof ik niet aan. 

Asa Larsson is een Zweedse, en dat maakt automatisch dat haar boeken onder de Scandinavische thrillers vallen. Ik vind het moeilijk te omschrijven wat nu precies een Scandinavische thriller is, maar voor mij kenmerken deze boeken zich door de sfeer. De Scandinaviërs weten altijd een hele mooie sfeer neer te zetten, waardoor je extra meegesleept wordt in het boek. Is dat wenselijk bij een thriller? Ja, wat mij betreft wel.

In de boeken van Asa maken we kennis met Rebecka Martinson, een licht eigenwijze dame, die in het eerste deel van de serie "zonnestorm" wordt gevraagd te helpen bij het oplossen van de moord op een dominee.

Rebecka keert met tegenzin terug naar haar geboortedorp, omdat ze een geschiedenis heeft daar. Wat er exact gebeurt is wordt duidelijk in de volgende delen van deze serie. 

Wanneer je nog niet bekend bent met de Scandinavische schrijfstijl heb je na het lezen van "zonnestorm" direct een verslaving te pakken. Asa Larsson schrijft boeiend en toegankelijk. Ze lijkt een voorkeur te hebben voor het (laten) vermoorden van geestelijken, maar de verhalen vervelen geen moment. Ik wacht in spanning op haar volgende boek. In een volgende blog zal ik meer auteurs aan jullie voorstellen.


Voor eerdere boekenblogs van mijn hand kun je hieronder klikken: