Boekrecensie: Kimmie en Ko gaan op reis (van Yoorsiaan Naturefreak)


Misschien kun je je de verhalen nog herinneren? Ko en Kimmie, de twee eigenwijze kanaries die al twee jaar in hun kooi zitten, en besluiten dat ze naar hun thuisland, de Canarische Eilanden willen vliegen.... Edwin van Rossen, hier beter bekend als Naturefreak, schreef diverse verhaaltjes over de avonturen van Ko en Kimmie, die hij hier publiceerde, en die velen met plezier gelezen hebben. 

Ko en Kimmie zijn terug, en wel in boekvorm! Edwin heeft (voor zover mij bekend) in eigen beheer een boekje laten drukken van de avonturen van Ko en Kimmie. Ik heb het boekje bij Edwin besteld, en gesigneerd bezorgd gekregen gisteren. Enthousiast als ik al was kon ik niet wachten met het lezen...

Het boekje begint met de verhalen die ik me kan herinneren van hier op Yoors. Direct voel ik weer de glimlach op mijn gezicht als ik lees hoe de eigenwijze Kimmie in haar hoofd haalt om de kat te sarren, net zo lang tot ze uit hun kooi kunnen ontsnappen. En dan? Dan blijkt dat ze helemaal niet zo goed kunnen vliegen... Arme Ko, hij wil graag mee, maar hoe gaan ze dit nu aanpakken? Er zijn allemaal enge mensen die ze moeten ontwijken. Tegelijkertijd hebben die mensen wél lekker eten.....

Kimmie is de slimste van de twee, en ze heeft nogal wat onverwachte talenten. Ik zou haar zo inhuren als weer-kanarie ;-). De kanaries gaan op reis naar de Canarische eilanden, en maken onderweg kennis met diverse andere dieren. De reis verloopt niet altijd even soepel, en of ze het gaan halen? Dat mag je zelf lezen in het boekje.

Hoewel ik geen moeder ben, en zelden kinderen voorlees, zag ik mezelf al helemaal zitten: iedere avond één verhaaltje voor het slapen gaan :-).

En dan afwachten wat het volgende avontuur wordt.


Kimmi en Ko gaan op reis is een geweldig leuk kinderboekje. Het is vlot en vol humor geschreven, je leest het in één adem uit!


Ko en Kimmie gaan op reis, Edwin van Rossen (softcover).

ISBN9789402171044. €17,50. Te bestellen bij alle boekwinkels, of (liever nog) bij Edwin zelf!signup

Ook vertellen of lezen op Yoors?


Wees van harte welkom: word gratis lid, je krijgt zelfs een kleinigheidje voor je input!

Wanneer je je hieronder aanmeldt ontvangen we beide een bonus van 300 punten :-)