De blind date.

De blind date.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik keek naar de klok. Het was exact acht uur en precies op dat moment hoorde ik het belsignaal van mijn telefoon. Ik nam op.

“Zeg, is je huis zo groot of duurt het altijd zo lang voor je opneemt?”, hoorde ik aan de andere kant. Zo lang had het toch niet geduurd om naar de woonkamer te lopen, dacht ik, en stamelde vervolgens iets van….. “nou ja, eh”.

 Laten we even overnieuw beginnen, hoorde ik aan de andere kant, een stem die ik nog nooit gehoord had, prettig klonk, keurig Algemeen Beschaafd Nederlands. Dit was dus de stem van de vrouw met wie ik al een goede week had gemaild, geschreven en ge-sms-ed. De zenuwen namen snel af toen we eenmaal aan de praat waren. We hingen een uur aan de telefoon, en herkenden veel in elkaar. Ja, het mailcontact was leuk, dus misschien moesten we maar proberen een afspraak te maken?

 Dat deden we, ik was de enige met een auto, dus ik zou naar Haarlem komen. En wat als het in het ecchie niet klikt tussen ons, was de vraag. Nou, zei ik vol bravoure: dan ga ik gewoon Brigitte Kaandorp zoeken, want die woont ook in Haarlem!

Ik wens je succes, ik woon al mijn leven lang in Haarlem en heb haar nog nooit gezien….

 Dagen kropen voorbij, ik was opgetogen, en gespannen. Naar Haarlem, de routeplanner uitgeprint, wie weet wat ik aan zou treffen. Toen kwam de zondag, er was een voetbalwedstrijd in de Amsterdam Arena, ik zou te laat komen. In de file een sms gestuurd, was geen probleem, ze wachtte wel. In Haarlem reed ik verkeerd, mijn grote talent. Waarom juist nu? Ik belde en kreeg aanwijzingen.

 Ze was leuk, we praatten, en gingen naar het strand, waar we lang wandelden, en gingen eten. Tijdens het voorgerecht ging de deur open en stapte Brigitte Kaandorp binnen, en ging recht tegenover mij zitten. Ik vertelde dat, en werd niet geloofd, maar het duurde niet lang of je hoorde haar lach, en mijn gezelschap keek om. Verbluft: dit is wel heel bijzonder!

 Sinds die dag heb ik Haarlem in mijn hart gesloten, en de vrouw met wie ik een afspraak had ook. 

10 april zijn we 13 jaar samen, bovenstaand verhaal is waargebeurd!


Deze foto is later gemaakt, toen Brigitte Kaandorp bij ons thuis was, om een muziekinstrument te kopen. Ze kent ons verhaal inmiddels, haar etentje die avond was haar eerste met haar huidige echtgenoot :-)

Schrijfuitdaging april 2018

Lees hier alles over de schrijfuitdaging van Hans.
signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (19 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk geschreven dit!
| 15:08 |
Wat een super bijzonder en geslaagde dag zeg en nu alweer 13 jaren samen en zij met haar lief..wonderen bestaan ja
| 08:53 |
:-)
| 10:10 |
Dit is een hele leuke anekdote. Mooi in deze schrijfuitdaging.
| 22:53 |
:-)
| 00:32 |
Wat ontzettend mooi om te lezen en dus ook een internet liefde ❤️ Geniet nog maar lang van de liefde en elkaar, ik gun het jullie van harte xxx 
| 07:27 |
Nee, ik had een advertentie gezet in de zij aan zij (een tijdschrift). 😊
| 08:14 |
Oh, dat kan ook hihihi 
| 08:15 |
ohw wat leuk heel bijzonder ook hé. Blij voor jullie dat het zo goed klikte gelijk en dat het nog maar lang zo mag blijven hé.
| 23:58 |
Dat hopen wij ook :-)
| 08:12 |
☺️
| 17:44 |
Erg leuk en bijzonder verhaal, heel mooi! En ik rijd ook altijd verkeerd in Haarlem, maar een heerlijke stad.
| 23:20 |
Inmiddels weet ik redelijk de weg :-)
| 08:09 |
Dit is een leuke!
| 20:13 |
Dank Je!
| 21:45 |
Wat een geweldig leuk verhaal!
| 19:36 |
:-)
| 19:44 |
Wat een ontzettend leuk en vlot geschreven verhaal! Heel erg grappig!
| 18:55 |
:-)
| 19:16 |
Wat leuk !!! Binnenkort een feestje dus........ Ik voel een uitnodiging aankomen 😊😊
| 18:02 |
Hahaha, te laat ;-)
| 18:09 |
Hoezo te laat? Het is nog geen 10 april ...........😉
| 18:36 |
We hebben 12,5 gevierd 😁
| 19:15 |
Och ja natuurlijk.......Lees gewoon niet goed.....
Een verlaat feessie mag ook best hoor hihi
| 10:26 |
😂🐢🎈
| 10:29 |
Wat ontzettend leuk! Ook het 'toeval' met Brigitte haar relatie!
Er is nog een deelneemster die een soortgelijke anekdote verteld. Zo leuk!!
Love it.
| 17:52 |
Klopt, ik twijfelde daarom of ik dit zou plaatsen, toch maar gedaan.
| 18:00 |
Tuurlijk! Is toch een ander verhaal, inhoudelijk ook. Elk jullie eigen verhaal :D Mijn ontmoeting staat (of stond?) ook ergens online, al een hele tijd geleden. Leuk hoor!
| 18:13 |
Goed dat je het gedaan hebt, ik vind het hartstikke leuk om te lezen!
| 23:17 |
👍
| 08:10 |
Wat een mooi verhaal zeg! Vooral omdat het ook nog eens echt gebeurd is!
ik ging er helemaal in mee. Nog vele jaren geluk samen!
| 17:05 |
Dank je wel!
| 18:01 |
Zo zie je maar, toeval bestaat niet :-)
Heel mooi geschreven over een heel bijzondere ontmoeting!
| 16:02 |
Je zou het bijna denken :-)
Ik heb Brigitte daarna nog een paar keer ontmoet. 
Het blijft een leuk mens.
| 16:14 |
Wat bijzonder zeg, mooi!
| 15:34 |
:-)
| 16:14 |
Wat een bijzonder verhaal
| 15:26 |
Het blijft leuk om te vertellen :-)
| 16:14 |
Dat is wel echt wijs
| 14:51 |
Zeker!
| 16:14 |
Dat is wel een heel bijzonder verhaal. Leuk om te lezen.
| 14:25 |
Dank je!
| 16:14 |
Leuke ontmoeting en een heel mooi vervolg, geniet van de toekomst.
| 14:21 |
We doen ons best!
| 16:14 |
Nou ja zeg. Wat een bijzonder en mooi verhaal. 
| 14:19 |
:-)
| 16:15 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen