×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors










De reddingsbrigade in actie!

De reddingsbrigade in actie!


Zit je net even rustig een bladluis te eten, komt Bettina bij aanvliegen, volledig in paniek. “Help! Bij paddenstoel 79 gaat het helemaal fout! Een elfje zit te snoepen van bessen, maar volgens mij zijn ze hartstikke giftig want ik zie twee dode muizen liggen onder de paddenstoel, en ik weet zeker dat ze ervan gegeten hebben want dat kon ik zien, en ik kon er niet naartoe gaan want elfjes zijn bang voor mijn angel, al zou ik ze nooit steken!”, ratelt Bettina aan één stuk door. “Rustig maar Bettina, ik ga wel even kijken” zeg ik, terwijl ik het laatste hapje bladluis doorslik. Bettina is snel in paniek weet ik, ze heeft mijn hulp al eerder ingeroepen. Niet dat ik het erg vind hoor, je bent ten slotte lid van de reddingsbrigade of niet! Ik heb mijn stippen niet verdiend met op mijn lauweren rusten, ik ga voor mijn vrienden door het vuur als het moet. Gelukkig zijn mijn schildjes daartegen bestand.

 Zo snel als ik kan vlieg ik naar de plaats des onheils, paddenstoel 79. En nog voor ik er ben hoor ik het al: er zit een elf heerlijk te smakken van een stel rijpe bessen. Ik land op een grasspriet, de elf heeft mijn zorg nu in ieder geval nog niet nodig, maar die twee muizen liggen er wel heel bijzonder bij, daar ga ik eerst maar eens onderzoek naar doen. Rustig schuifel ik over de grasspriet terwijl ik de muis bekijk. Jeetje, wat een dikke buik, die heeft gegarandeerd veel te veel gegeten! De resten van de bessen die op de grond liggen bevestigen mijn vermoeden. Wanneer ik dichterbij kom ruik ik de zoete geur van té rijpe bessen, en dat verklaart de staat waarin de muizen verkeren.

 Ze zijn gewoon stomdronken, en helemaal niet dood! En zo te horen laten de bessen de elf ook niet onaangedaan…. Terwijl ik overdenk hoe ik de elf kan waarschuwen, als het nog niet te laat is zie ik in mijn ooghoek iets groots dat verdacht veel op een mens lijkt. Dat is zorgwekkend!

De meeste mensen zijn dan wel vriendelijk voor me, maar toch: deze heeft stokjes en doet daar iets mee. Stokjes in verschillende kleuren nog wel! Ik hoor een licht krassend geluid, en af en toe ruik in de geur van water, maar toch anders. Wat doet dat menswezen toch? Oh jee, als Bettina dit zou weten, dat er een mens zo dichtbij was zou ze ter plekke een hartverzakking krijgen, denk ik, en er achteraan dat ik haar dan zou redden en een extra stip op mijn schild verdienen.

 

Maar zover is het nog niet: ik denk dat ik heel stilletjes moet blijven zitten totdat dat mens-wezen weg is. De situatie is té onveilig. Een lieveheersbeestje moet weten wanneer hij zich stil moet houden….

 

Enkele uren later……. 

De tekenares is klaar met haar tekening: in beeld de muizen, de half dronken, maar vrolijke elf, en onze kleine held van de reddingsbrigade (let op het kale plekje dat alvast gereserveerd is voor de vierde stip)!

help

De smulpaap


Lees hier de uitnodiging van Dinie waarna onder andere dit verhaaltje ontstond.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!




expand_less

Meest gestemde posts



expand_less

Recente posts



expand_less

Volgers



expand_less

Collecties