Echte bloemen en encaustic art, werkjes van de dag 13-6-2019


Een tijd geleden kreeg ik ineens een idee: wat als ik nu eens echte bloemen zou kunnen verwerken in mijn hangers, en sieraden? Als kind had ik een bloemenpers, en droogde ik van alles. In Thailand had ik een blad tussen de bladen van een puzzelboekje gelegd, dat was na een jaar keurig gedroogd..... dat moet toch kunnen lukken dacht ik....

Mijn bloemenpers heb ik nog, maar ik weet niet waar, dus ik ben naar buiten gegaan, op zoek naar kleine bloemetjes die ik zou kunnen drogen. Die heb ik geplukt, en vervolgens tussen vloeipapier tussen de bladen van een oud boek gelegd, en toen begon het lange wachten. De kunst is om dan niet iedere twee dagen te kijken of de bloemetjes al droog zijn, en dus liet ik het geheel 6 weken liggen op een rustige plek.

Toen ik het vermoeden had dat de bloemen droog zouden zijn heb ik ze tussen het vloeipapier vandaan gehaald, en jawel: je kijkt er bijna doorheen, ze zijn droog, en (bijna) plat!

In de weken die ik moest wachten had ik genoeg tijd om speciale lijm te zoeken, en dus ging ik aan de slag. Ik maakte een achtergrond met de encaustic bijenwas, en toen verwerkte ik de bloemen.

Ik heb de bloemen verwerkt in hangers, zoals mijn oorspronkelijke plan was, en vanochtend kon ik ijken naar het resultaat. Dat is niet helemaal geworden wat ik voor ogen had, op een paar hangers na, die zijn goed genoeg.

Ik heb dus nog wat uit te puzzelen, misschien kan ik beter met giethars werken een volgende keer. De hangers die ik gemaakt heb gaan zaterdag mee naar de open dag van de Imkersvereniging Haarlemmermeer, en daarna naar de Urban communitystore in Haarlem.

Maar uiteraard wil ik ze eerst tonen aan jullie, mijn trouwe lezers:

In de hangers vind je: de dagkoekoeksbloem en viooltje. Zoals te zien: lucht in de hangers, en dat is niet de bedoeling. Daarom mogen deze hangers weg voor €4,95 per stuk. Mocht je interesse hebben, stuur me dan snel een berichtje, zaterdag (15-6-2019) ben ik niet bereikbaar.

Maar, er zijn ook hangers waar ik wel tevreden over ben:

In deze hangers vind je "vergeet-mij-nietjes". Ook deze zijn te koop, maar deze kosten €9,95 per stuk. 

Je begrijpt: dit avontuur is nog niet afgerond, het smaakt naar veel meer. Ik ga dus verder met experimenteren, en kom vast over een tijd (wanneer ik nieuwe bloemetjes heb gedroogd) met nieuwe hangers :-)

Ook vertellen over je passie, of reageren, maar nog geen Yoors-lid?


Meld je hieronder gratis aan!