Grote hangers met encaustic art en echte bloemen, werkjes van de dag 22-7-2019


Er is geen tuin meer veilig voor mij ;-), zodra ik bloemetjes zie scan ik automatisch of ik er een paar kan arresteren om tussen mijn boek te stoppen: om deze te drogen en vervolgens in hangers te verwerken.


Diverse familieleden hebben al de vraag gehad of ik een paar bloemetjes mocht "stelen". Gelukkig gaat het echt maar om een paar bloemetjes, dus dat valt helemaal niet op. Maar oh, wat geven ze een leuk effect, wanneer ik ze combineer met mijn encaustic art.... Deze keer heb ik grotere hangers gemaakt. Want hoewel de meeste bloemetjes maar klein zijn: platgedrukt zijn ze ineens groter!

De hangers die ik maakte zijn allemaal met een  3x4cm cabochon, de hangers zelf zijn circa 4x5 cm groot.

In de hanger een vrouwenmantel (Alchemilla mollis) verwerkt, op een blauwe verlopende achtergrond van bijenwas.

In deze hanger een Campanula portenschlagiana (ook klokjesbloem genoemd) verwerkt, tegen een goud-bruine achtergrond van bijenwas.

In deze hanger een valse ridderspoor, beter bekend als eenjarige ridderspoor (Delphinium ajacis) verwerkt (deze komt van oorsprong uit de tuin van mijn ouders), tegen een bijna lichtgevende gele achtergrond van bijenwas.
Naast het bloemenwerk heb ik ook een "gewone" hanger gemaakt, vier centimeter in doorsnede. 

Deze hanger is direct ingepikt door mijn wederhelft, die er op slag verliefd op werd, een mooier compliment kan ik niet krijgen, toch?

Ik geniet altijd het meest van de blije gezichten en fijne reacties wanneer mensen de nieuwe aanwinst in ontvangst nemen.Tot slot maakte ik nog een sleutelhanger, voor iemand die geen hanger wil, maar wel graag een bloem bij zich wil dragen. In deze sleutelhanger met 2,5 cm cabochon zit een vrouwenmantel verwerkt, hij past er net in :-)

Chris gaat eerst even van de vakantie genieten, daarna vind je de hangers in de #Urbancommunitystore in Haarlem, houtplein 16. Mocht je voor die tijd interesse hebben in één van de hier getoonde werkjes, dan ben ik natuurlijk altijd bereikbaar via hier op Yoors of mijn e-mailadres: encaustichris@gmail.com.

Reageren?


Om te kunnen reageren moet je je registreren bij Yoors. Het is gratis! 

Hierna kun je ook zelf bloggen, je foto's tonen, verhalen vertellen, of eindeloos lezen.

Je bent van harte welkom!