Moderne vrekken.


Na mijn eerste twee weken op Yoors begint het mij op te vallen dat er relatief veel gesproken wordt over de verdiensten op dit forum, maar ook zeker over zuiniger (moeten) leven of de mogelijkheden tot besparen.

Ik zie goede en soms grappige tips voorbij komen en dit deed mij denken aan het Vrekkenechtpaar: Hanneke van Veen en Rob van Eeden.

Jarenlang hebben zij "de vrekkenkrant" uitgegeven, en dit was een tijd zo populair dat zij er miljonair mee zijn geworden (beide hadden een goede baan, hebben deze opgezegd en leefden vanaf dat moment van hun spaargeld)! Nee, mijn tip gaat niet worden dat je een eigen vrekkenkrant moet beginnen, dat hebben er al een paar geprobeerd (de vrekkenkrant bestaat helaas niet meer) en wat mij betreft is dat totaal mislukt, maar dat terzijde .

Ik heb goede herinneringen aan de vrekkenkrant: ik ontdekte hem in een periode in mijn leven dat hij goed van pas kwam en ik heb er veel van geleerd. Ik heb Hanneke en Rob eens mogen ontmoeten en een zeer vermakelijke avond gehad toen. Als voorbeeld: zij promoten het recyclen. Zelf zijn ze beide eerder getrouwd geweest, en recyclen dus elkaar... In de bibliotheek waar we waren moest een muntje in de deur van het toilet. Het groepje verzamelde vrekken weigerde dat uiteraard en zette steeds demonstratief de toiletemmer tussen de deur voor het volgende bezoek ;-) Je vormt je misschien een beeld.

Rob en Hanneke hebben een paar boeken uitgegeven die zeker de moeite waard zijn om te lezen: bijvoorbeeld:

In dit boekje lees je over het tot stand komen van de term "consuminderen" en waarom vrekken weliswaar een negatieve naam hebben, maar eigenlijk hele gezellige creatieve mensen zijn! De uitgave die ik (heel anti-vrekkerig) in mijn bezit heb is nog in guldens uitgedrukt,  maar zal inmiddels in euro's verkrijgbaar zijn.


Het vervolg op bovenstaand boekje oogt wat moderner en leest wat vlotter. Er staan nieuwe tips in, die nog altijd actueel zijn. Misschien juist nu wel actueler dan ooit! Op facebook vind je nu groepen als "gratis af te halen in...." te over, het is dat facebook nog niet bestond toen mijn boekjes uitgegeven werden, Rob en Hanneke zijn er vast erg enthousiast over :-).Nou ja, het mag duidelijk zijn dat ik fan ben van het vrekkenechtpaar, ik ben ze een beetje blijven volgen en volg nog steeds hun tips op (al is dat niet meer zo nodig, nu is het voor mij een sport). 

Een paar tips: Ik heb geen langlopende abonnementen meer: ik neem een proefabonnement en zeg dit tijdig op. Na korte tijd neem ik weer een proefabonnement, en krijg weer de korting. Ieder half jaar een andere tv-gids, kan mij het schelen?

Tubes van de tandpasta of cremes knip ik over de lengte open: je poetst er nog ruim een week je tanden mee.

Niet alle producten van de Aldi zijn lekker, maar wat dat wel is koop ik daar.

In plaats van de sportschool pak ik vaker de fiets en mijn auto laat ik niet onderhouden bij de dealer maar een onafhankelijke kleine garage.

Mijn telefoonabonnement is zonder internet: lekker rustig, thuis heb ik wel weer wifi.

Ik doe mee aan verschillende spaarprogramma's/panels en verdien hier een extraatje mee.

En zo heb ik tegenwoordig de luxe geld over te houden voor dingen die ik echt graag wil of leuk vind.

Oh ja: wil je die boekjes: kijk eens bij de tweedehands winkel of op marktplaats, scheelt weer in de centjes ;-)

Veel plezier en succes!

More