Ondertussen in de bus: de vloer is vies!


Je maakt wat mee als buschauffeur, minder leuke, maar zeker ook leuke dingen! In mijn reeks "ondertussen in de bus" beschrijf ik waargebeurde voorvallen, die duidelijk maken dat reizen met de bus ook heel erg leuk kan zijn.

Vanmiddag reed ik met mijn bus in IJmuiden. Ik stopte bij een halte waar een Pamela Anderson lookalike stond. Een dame met hoogblond haar, zeer getoupeerd en strak in de haarlak, zwaar opgemaakte ogen, en nagels van een centimeter op vier, rood gelakt. Over Pamela's verdere handelsmerken kan ik niets zeggen, want mijn passagier liep met een rollator, ik schat haar een jaar of 75.

Mevrouw stapt met wat moeite de bus in, met haar rollator. Door een vriendelijk iemand wordt ze geholpen, en eenmaal binnen zie ik dat er twee hondjes op haar rollator meerijden. Van die hondjes met een sjieke naam, lang haar en een strikje bovenop de kop, ik hoop dat je begrijpt welke ik bedoel. Mevrouw installeert zich, over dwars op een bankje, en zet de rollator naast zich, midden in het gangpad, de hondjes nog altijd er bovenop. Nu vind ik een boel goed, zolang het veilig is, maar een rollator midden in het gangpad is alles behalve veilig, dus ik zeg tegen mevrouw dat dit niet kan, en ze op de rolstoelplek kan gaan zitten, of de rollator in moet klappen.

"I don't understand anything you're saying"was het antwoord, met een doorrookte stem. Prima, gaan we verder in het engels: dus uitgelegd waar ze kon gaan zitten. Haar reactie, tijdens mijn uitleg: "I cannot sit there, I'll get misselijk if I sit there", en ondertussen verhuist ze naar de aangewezen plek. Voor iemand die geen Nederlands spreekt vind ik het bijzonder dat je "misselijk" wordt, maar dat terzijde. Mevrouw ging nog even door: "I do not want to put mij dogs on the floor, because the floor is dirty! I payed thousands for them!..." Intussen had ze zich geïnstalleerd en was haar nieuwe plekje "okay".

Vanaf dat moment heb ik mij afgevraagd hoe mevrouw haar hondjes uitlaat, en wat voor leven deze diertjes zullen hebben, een vloer van een bus is niet de schoonste vloer, maar viezer dan de buitenwereld zal hij niet zijn, vermoed ik.

 Na een goed kwartier verliet mevrouw de bus, rollator eruit, hondjes nog altijd er bovenop. Zodra de rollator buiten staat springen de hondjes eraf, en lopen, over de (brandschone!) buitenvloer naast mevrouw mee.....

Je begrijpt: ik reed daarna weer met een enorme glimlach verder :-)

Ondertussen in de bus....... deel 3: Lijnenkennis?

Ook een buschauffeur is wel eens de weg kwijt....

Ondertussen in de bus........ deel 2: Het etentje.

Oma gaat uit eten met haar kleindochter.

Reageren, maar geen Yoors-lid?


Kom er gauw bij, meld je aan en reageer en blog zelf naar hartelust!