Problemen?! (Februari schrijfuitdaging Hans van Gemert)

Problemen?! (Februari schrijfuitdaging Hans van Gemert)


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Muisstil zijn we als we alles in ons net tot volledige grootte gegroeide busje vullen met boeken voor Lucifer, eten voor onszelf, kleding en natuurlijk energiedrank en tandpasta, we willen wel dat Lucifer een frisse adem heeft als we hem weer gaan zien. Bij iedere krakende treeplank krimp ik in elkaar, want wat moeten we als de buren ons horen, en ineens ons busje zien staan? Dat zou teveel vragen oproepen, en gezien onze geschiedenis zouden ze direct de politie bellen, vermoed ik…

 Helaas duurt het niet lang voor ik zekerheid over krijg, ik struikel mijn eigen benen, dat gebeurt soms als ik zo enthousiast ben en haast heb. De doos met energiedrankjes schiet uit mijn handen, en valt met een hels kabaal tegen de voordeur. De buren zijn gealarmeerd, ik hoor gestommel naast ons, en zie de lampen aangaan. Buurvrouw kijkt door een spleetje in de gordijnen. Ze denkt dat ik haar niet zie, maar dat hoofd met krulspelden herken ik uit duizenden, ook wanneer ze het gordijn boven en onder haar hoofd dicht probeert te houden. “Shit, dit geeft problemen”, roep ik uit: “we moeten nu heel snel wegwezen”!

 Zo snel als we kunnen gooien we de laatste spullen in tassen en in de bus, maar we zijn niet snel genoeg: ik hoor de sirenes van de politiewagen al. Mijn hemel, wat hebben die buren gezegd dat er aan de hand is? Het is maar een hippie busje hoor! Met een vredesteken erop nog wel! Mijn man wil het busje starten, maar bedenkt zich dat de Tomtom nog binnen ligt, en die moet wel mee, anders hebben we nog altijd niets aan de GPS in zijn horloge…. Ik zie mijn man naar binnen rennen, en direct weer naar buiten komen. Met een klap slaat hij de deur dicht, de buren zijn nu toch al wakker, en springt in de bus. Hij start de motor, en op het moment dat we weg willen rijden zien we de zwaailichten van de politiewagen weerspiegeld in de ramen van de huizen verderop in de straat …….

 Wat nu? Roep ik in paniek, ik zie ons avontuur al in diggelen vallen. In gedachten hoor ik de buren al verklaren dat we rare wezens zijn, dat ze dat busje nooit eerder gezien hebben, en waar komt dat midden in de nacht ineens vandaan, en zie ons meegenomen worden naar het bureau. Dan drukt mijn man op het knopje van de sleutel, en ik voel me raar worden. Alles om ons heen lijkt te groeien! In een razend tempo groeit de wereld, of worden wij kleiner? De motor van het busje knort nog steeds, al lijkt het geluid lichter te klinken. Veel tijd om na te denken krijg ik niet, mijn man rijdt weg in de enorme wereld die ons nu omringt. Rechts naast mij zie ik een gigantische politiewagen voorbij scheuren, hij lijkt ons niet te zien. Dan geeft mijn man gas: en rijden we het gras in. Even op adem komen, straks zien we verder. 

Dan vallen we in een diepe slaap……..


Wordt vervolgd.

help

Schrijfuitdaging februari 2018

Dit verhaal past in de schrijfuitdaging van Hans. Wanneer je op de foto klikt lees je er alles over!
signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat een heerlijk busje. En wat een geweldig avontuur beleven jullie!
| 12:11 |
Of het ook zo leuk blijft....
| 13:04 |
Wel makkelijk, zo'n knop wil ik ook! Moei je idd. zelf wel meekrimpen, anders heb je een probleem, haha! ;-)
| 14:29 |
Ik zoek ook een krimp-knopje
| 15:05 |
hahaha!
| 07:40 |
Spannend, ben ben benieuwd naar het vervolg!
| 08:04 |
:-) dat staat er al
| 09:53 |
O zoeken lol
| 12:52 |
Spannend hoor! Super goed dat hij op tijd het knopje indrukte, zou het stiekem zelf ook wel eens mee willen maken haha
| 19:23 |
Het is een enerverende ervaring....
| 21:27 |
Je houdt de spanning er wel in! En, het is wel handig zo'n krimpbusje, geloof ik :-)
| 16:41 |
Als je zulke lastige buren hebt wel, maar ja: afwachten of íe ook kan groeien, anders zijn we wel erg lang onderweg (en de maand is maar kort ;-) )
| 16:46 |
Nou wordt het meteen nóg spannender!
| 16:48 |
Wat een vreemde gewaarwording lijkt me dat, in een busje zitten, meekrimpen met de bus en de wereld om je heen knalgroot zien worden. Hopelijk moet je niet te ver, aangezien bij zo'n klein busje, het kleine tankje natuurlijk ook snel leeg is. Wel spannend hoor
| 16:16 |
Ik wist niet wat me gebeurde! Het is een heel gek busje, eigenlijk heb ik niets over brandstof gehoord. Dat soort praktische zaken laat ik aan mijn man over....
*dubbeldank!*
| 16:36 |
Spannend! Op naar het volgende deel.
| 15:11 |
:-) staat klaar voor morgen....
| 16:35 |
Jeuj!
| 17:37 |
wat een leuk verhaal weer !
| 13:14 |
:-) Dank je
| 16:35 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen