Spelen met Ome Ali's was, werkjes van de dag 13-11-2017

Spelen met Ome Ali's was, werkjes van de dag 13-11-2017


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Als het met bijenwas te maken heeft wil ik het leren kennen, zo werkt het ongeveer bij mij. Ga ik op vakantie naar het buitenland, dan kijken we altijd even of er een knutselwinkel te vinden is in de buurt waar wij zijn. Gelukkig niet alleen voor mij, mijn partner is van de knutsel, en heeft veel meer interesses, dus we kunnen samen snuffelen. Maar ook vanuit mijn luie bureaustoel valt er van alles te ontdekken natuurlijk. Zo was ik weer eens aan het snuffelen bij Ome Ali, en dacht: ze zullen vast ook wel bijenwasblokjes verkopen...... Dus Chris typte in: bijenwas, klikte op enter en ja hoor: heilige en gezuiverde bijenwas in vele kleuren en prijzen. Nu leek het mij andere bijenwas dan ik gewend ben, maar zoals gezegd: ik wilde het testen.

En dat heb ik gedaan. Afgelopen weekend. Ik was bezig op de hotplate en heb toen de bijenwasblokjes van Ome Ali gepakt. Normale bijenwasblokjes bestaan uit een combinatie van bijenwas en damar. Deze blokjes blijken echter heel anders van samenstelling: het blijkt zegellak te zijn. Niet erg, best een keer leuk om te proberen.

Zegellak verhit je ook voor je het kunt verwerken, dus hup: hotplate op standje maximaal en aan de slag. De zegellak verspreidt echter een stuk lastiger, is plakkerig, vormt draden en vloeit bijna niet over in elkaar. Ik heb een paar kleine kaartjes gemaakt, en kwam niet veel verder dan bloemige motieven, waarbij ik ook gebruik heb gemaakt van de zaadjes van papaverbollen. Die papaverbollen had ik gedroogd om mee te kunnen stempelen, maar dat lukt niet, de stempeltjes gaan teveel krom staan. De zaadjes waren wel nuttig ;-)

Hieronder de eerste resultaten:
Close-up van de was met de papaverzaadjes.Nog een close-up.

Mocht je zelf willen gaan werken met de zegellak, vergeet dan niet goed te ventileren! Er komen wat chemisch aandoende dampen van de lak af, die me niet geheel ongevaarlijk lijken voor je gezondheid (al is de lak volgens Ome Ali gezuiverd).

Je verhit de lak en daardoor wordt deze stroperig.

Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik meer kleuren zegellak wil bestellen. Duur is het niet, maar ik vind het te onhandelbaar vooralsnog. Maar ik sudder even erover. Wordt dus misschien vervolgd!

Ook vertellen over je experimenten of hobby?

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
ha spannend...zegellak gebruikte mijn avder om zijn ring afdruk op de post te zetten
zie het ineens weer voor me, t familiewapen heb ik hier in de kast...waarz e die ringen mee maakten.. leuk
| 15:46 |
Gaaf! Je kunt dus zo weer beginnen:-)
| 15:57 |
De mannen van onze familie kunnen dat ja, de vrouwen dragen de zegelring niet en dus misschein die toch aan mijn broer geven voor zijn zonen..k stond er eerder niet zo bij stil, dank
| 16:46 |
Ome Ali heeft ook alles he.
Je hebt wel mooie werkjes ermee gemaakt.
| 20:51 |
Bijna alles ja :-) Dank je!
| 00:28 |
Het ziet er wel heel mooi uit, weet niet of het iets voor mij is en wijs zeg ik dus tegen mijzelf "Diaantje je hebt genoeg hobby's" haha
| 07:23 |
Onwijs zeg ik: dit is geen hobby, maar een passie ;-)
| 00:28 |
Lijkt me inderdaad lastig. Echte originele zegellak heb ik ook nog, van het antieke soort (letterlijk).
| 15:54 |
Wauw, daar moet je zuinig op zijn :-)
| 00:29 |
Dat ben ik ook! Is nog van mijn grootvader of overgrootvader geweest. Mijn overgrootvader was notaris. Ik heb ook de stempels nog die hij in de was drukte...
| 00:31 |
Gaaf!!
| 00:33 |
Prachtig !!! misschien niet 100% dezelfde samenstelling, maar je kan eer een ander effect mee bekomen, handig toch!
| 15:18 |
Kan handig zijn, ik moet nog even sudderen of ik er meer mee kan.
| 00:29 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen