Swiping, werkje van de dag 3-4-2018

Swiping, werkje van de dag 3-4-2018


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Schreef ik gisteren nog dat ik zwaar gefrustreerd was omdat het maar niet wilde lukken, gisteren ging het beter. Ik had tijd om de hotplate op te warmen, en eens lekker met de was in de weer te gaan. En omdat ik niet een herhaling van de dag ervoor wilde ben ik iets heel anders gaan doen: swipen. Swipen is een techniek van encaustic art, waarbij je rechtstreeks op de hete plaat schildert, en er vervolgens een papier oplegt, en dit met een veegbeweging verwijderd. Afhankelijk van hoeveel was je gebruikt, de kleuren (elke kleur gedraagt zich anders), de druk die je op het papier uitoefent, en natuurlijk de beweging waarmee je het papier verwijdert, ontstaat er een tekening op je papier. Dan draai je het papier om en legt het opnieuw op de hotplate, zodat je het verder kunt bewerken.

Vanaf dat moment is het een kwestie van goed kijken en je fantasie gebruiken. Ik heb prachtige voorbeelden gezien van deze techniek, en had niet de illusie dat ik zulk moois kon maken, maar proberen kon, en wilde ik het! Ik heb lekker geknoeid met de was, en merkte dat ik nog wat fantasie te ontwikkelen heb.... Ik zie van alles als de tekening is omgedraaid, maar hoe bewerk ik hem dan in hemelsnaam? En hoe maak ik er een geheel van? En dan moet je ook nog redelijk snel zijn, want warme was droogt, en is dan niet meer te bewerken...

Onderstaand een van de resultaten van mijn swipe-techniek:

help

Als altijd: wat zie jij hierin, wat doet het met jou? Dank je wel voor het lezen!


Het werk is A4, gemaakt op de hotplate mbv: wasblokjes, tissue, rollertje en scrapy-pen (een rubberen penseel).

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (15 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Een lang pad... Je hebt nog lang te gaan!!
| 19:30 |
Laten we dat hopen ;-)
| 19:35 |
Tuurlijk wel!
| 19:50 |
boven in de poort allemaal dieren, olifant beren en ga zo maar door en her en der zie je veel, gaaf zeg
| 23:25 |
Dank je!
| 00:32 |
De weg naar het beloofde land
Heel mooi gedaan
| 08:25 |
Mooie blik. Dank je wel
| 09:52 |
ik vind het gewoon heel knap. Ik kende hotplate totaal niet hoorde het gister voor het eerst. Kan me er ook niks bij voorstellen omdat ik het nog nooit gezien heb. Maar je hebt er weer wat moois van gemaakt.
| 23:51 |
16 juni geef ik demonstratie in de Haarlemmermeer, op de open dag van de imker vereniging. Dus als je kunt.....
| 08:11 |
nee helaas dat gaat um niet worden.
| 17:44 |
De hemelpoort en daaraansluitend het paradijs/ de hemel. Prachtig werkje dit, echt heel mooi!
| 21:51 |
Dank je wel!
| 22:36 |
Nou je mag lekker 'swipen' hoor ...lukt je prima !!!
| 19:21 |
Dank u beleefd 😚
| 19:23 |
Het pad houdt op bij de poort. De poort naar een andere dimensie?
| 18:20 |
Zeg het maar... :-)
| 18:26 |
Het lijkt wel de weg naar de hemelpoort, al die zachte kleurtjes erachter  ;-) Heel mooi
| 14:55 |
Dank je!
| 15:04 |
Een pad van het donker naar het licht, van een soort van donkere afgrond een bos in vol kleur!
| 14:05 |
Dank je wel voor je reactie, het lijkt me een heerlijk bos :-)
| 14:10 |
Ook bij jou zie ik een mooi pad en een deur, dus het is absoluut een opening naar iets................ 
| 13:09 |
Ik ben benieuwd naar wat.....
| 13:19 |
Dat kan voor iedereen iets anders zijn, zou voor mij bijvoorbeeld een nieuwe baan kunnen zijn of genezing! 
| 13:31 |
Dat klopt, vaak past een tekening bij iemand, deze zou ook heel goed kunnen passen, en ik hoop het zo voor die persoon!
| 13:33 |
Een pad uit de duisternis, onder de poort door naar kleuren en licht. Prachtig. Ook zoals je het beschrijft. Iedere keer weer een verrassing wat je hebt gemaakt. 
Prachtig!! 
| 12:51 |
Dank je wel!
| 13:20 |
Een pad, een poort, misschien wel ons levenspad. Ik zie er naar uit om je aan het werk te zien.
| 12:05 |
:-) Nog even geduld. En dank je wel voor je reactie!
| 12:10 |
Een pad, een poort die toegang geven tot een sprookjesachtig land. Mooi!
| 11:56 |
Dank je!
| 12:00 |
een fleurige vluchtheuvel of rustoase na lange weg
| 11:13 |
Mooi!
| 11:16 |
Ziet er elferiek uit
| 11:11 |
:-) Eigenlijk zou er een elfje "moeten" wonen ja....
Misschien is ze gewoon niet thuis?
| 11:13 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen