De top 3: buitenproportionele (?) angsten van Encaustichris.


Ingrid vroeg ons: “waar ben jij buitenproportioneel bang voor”?

Ik heb er een tijd over nagedacht, en toen ik het wist, heb ik nog nagedacht of ik dat hier wilde delen, maar ach, jullie lezers zijn ook maar mensen, dus wie weet herkent iemand het.

 Mijn buitenproportionele angsten…

 1: de angst niet weg te kunnen.

Ik ben niet echt claustrofobisch, maar in en rij zul je mij nooit in het midden aantreffen, ik zit altijd op een hoek aan het gangpad. Niet omdat ik bang ben dat er brand uitbreekt, en ik niet weg zal kunnen, maar vanwege mijn ietwat overdreven spastische darm.

En als ik zeg ietwat overdreven, dan is dat een understatement. Ik vind het heerlijk om naar theater te gaan. Maar zet mij midden in een rij, en nog voor de voorstelling begonnen is zit ik op het toilet. De voorstelling zie ik niet meer, want bij het idee voor mensen langs te moeten tijdens de voorstelling maakt mij zo angstig dat ik niet meer terug durf naar mijn plek.

 Oplossing: Chris regelt altijd een plekje aan het gangpad! Dan gaat het (bijna) altijd prima. Tot een paar maanden geleden: foutje in de planning: ik dacht aan een gangpad te zitten, dus wij komen laat de zaal in (we zijn toch de laatste die gaan zitten), zaten we aan het eind van de rij, waar géén pad was! Paniek!! Het duurde een paar seconden tot ik ontdekte dat er een nooduitgang was, ik zat aan het pad daarnaartoe…. De nooduitgang mocht niet gebruikt worden. Laat ik het erop houden dat de nooduitgang zijn naam eer aan deed.

 

2: de angst dat mijn wederhelft overleden is in de nacht.

Waar het vandaan komt weet ik niet, maar als mijn partner té stil is en ik ben wakker, of word daar wakker van slaat mij de angst om het hart…. Ademt ze nog wel? Ik ga dan ingespannen liggen luisteren, en als er niet snel genoeg een teken van leven komt zorg ik ervoor dat het er komt….. Gelukkig is die angst tot op heden ongegrond gebleken!

 

3: Ik ben doodsbang voor langpootmuggen! 

Het gekraak dat ze maken wanneer ze langs het behang “vliegen” zorgt dat al mijn haren overeind gaan staan. Ik weet natuurlijk dat ze me niets doen, maar dat helpt niet. Als er een langpoot in de kamer is doe ik geen oog dicht: die overleeft het dan ook echt niet, maar maakt kennis met een mepper met lange steel!


De kopfoto komt van pixabay deze keer.

Uitdaging: Waar ben jij soms bang voor?

Lees hier alles over Ingrid's uitdaging, en misschien doe je wel mee?